Kuşum yumurtladı ne yapmam gerek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Paşamm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Paşamm

iyikus.com Üyesi
İyi akşamlar herkese az önce eve geldim ve kuşum yumurtlamıştı bi kaç gündür sürekli yuvaya giriyordu fakat şuan üstünde durmuyor tünekte duruyor normalmi yoksa durmasını gerekiyor yumurtanın fotoğrafını koyuyorum

Ekli dosyalar

• IMG-20211024-WA0000.jpeg
    IMG-20211024-WA0000.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 16
Gözünüz aydın. Yuvalık ne yazık ki kullanımı sıkıntı yaratan türden. Mutlaka yuva alınıyorsa plastik folluklu almaya çalışın. Belki kuş kızgınlık yumurtası attığından yatmıyor olabilir ya da 3. yumurtadan sonra yatmak isteyebilir. Kötü bir ihtimal de bakıcı bir dişi olmaması. Bu durumda yumurtlasa dahi kuluçka başlatmayacaktır.

Oyla 0
Sürekli giriyo yuvalıga internette 3. Yumurtadan sonra yatmaya başlar yazıyordu şuan yuvalıgı değiştiremem diye düşünüyorum çünkü yumurtladı şuan değiştirmesem sıkıntı olurmu ne sıkıntı yaratabilir

Oyla 0
Tabi ki şuan değiştirmek uygun olmaz. Kuluçka başlamadan önce yapmak lazımdı bunu. 3. günden itibaren olayı oldukça nadirdir. Yumurtaların geldiği tarihleri not etmeyi unutmayınız.

Oyla 0
kuluçka başladı ise değiştirmeyin. Bittikten sonra daha uygun olur. Bazı kuşlar sorun etmezken kimi kuş yadırgıyor.

Oyla 0
Geri