Kuşum yumurtladi.

maviş paşamm

iyikus.com Üyesi
Mrb. 5 6 yaşlarında dişi muhabbet kuşum dün şişkinlik vardı poposu yumuşakti yumurta olacağı aklıma gelmedi. Dışarı çıkarken kafese koymuştum geldiğimde yumurta yapmış kafes ızgarasına düşünce çatlamış. Erkek kuş var ama eş değiller. kızgınlık mi dolu muydu bilmiyorum.
Akşam üzeri 5 gibi falan yapmış. Dışarı çıkmak için sürekli bağırıyor. İçi sarı normal yumurta gibi dolu mu oluyor ki. Tekrar yapar mı yuvalık taktım şuan talaş olmadığı için bez parçası gibi bişey koydum.
İlk yumurta 1 Nisan da yapmıştı sıkışması vardı veteriner çıkarmıştı. Bunu kendi yaptı tekrar yapar mı yoksa yapmaz mı

Muhtemelen kızgınlık yumurtasıdır. Her yumurtanın içinde gerekli besinler yani sarı görünümlü kısım olur. Tekrar yumurtlayabilir. 1 gün arayla gelecektir eğer devam ettirirse. Eşleşme olmuyorsa tüm yumurtalar boş gelir. Bence birleştirilmeleri için uygun bir zaman. Erkek dişiyi ikna edebilirse bir ihtimal son yumurtalar dolabilir.
Genelde ilk yumurta normal geldi ise diğerleri de öyle devam ediyor hocam. Yine de öyle bir geçmişi olduğundan dolayı daha hassas olmalısınız.

Erkek 2 yaşında dişi 6 yaşında. Dişi kur yapıyo kuyruk kaldırıyor hep ama erkek pek gitmiyor yanına. Yan yana olunca pek anlaşamiyorlar aslında kavga ediyorlar hep. Yumurta yaptı. Kafesten çıkarmadim çıkarsam sorun olur mu diğerleri dışarıda olunca stres olmasın diye onları da kafese koydum geri.

evet yaşlı sayılıyorlar üreme için ancak daima sorun değil. Takviyeleri kuvvetlendirmelisiniz. Özellikle kalsiyum ve d vit.

Geri