Kuşum yürüyemiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Talya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Talya

iyikus.com Üyesi
Öncelikle herkese iyi bayramlar, sormak istediğim bir soru var ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Kuşum yuvadan çıkalı 1 ay oldu fakat hem yürüyemiyor hemde ayaklarını bükemiyor. Parmağıma koyduğumda açık tutuyor yani kavrama kabiliyeti yok bu yüzden düşüyor. Asıl sorun ise dediğim gibi asla yürüyememesi. Yasaklar kalkınca veterinere gideceğim sizce geri dönülmez bir süreçte mi? Yuvadan çıktığından beri böyle

Ekli dosyalar

• IMG_20210513_115340.jpg
    IMG_20210513_115340.jpg
    830 KB · Görüntüleme: 13
Ayaklarda hissiyat var mı? Hiç oynatıyor mu?
Ayakları sıcak fakat bu sıcaklık üstüne yattığı için mi yoksa kan akışı olduğu için mi bilemedim. Ayaklarını oynatamıyor bacakları ise elime aldığımda titreme hareketi ve yukarı aşağı sallama yapıyor başka tepki yok. Sol bacak ise diğerine göre daha tepkisiz

Oyla 0
çok geçmiş olsun. Bir çok durum söz konusu olabilir :(
Ayakları görselde normal duruyor. Bu süreç de D ve kalsiyum desteğini eksik etmeyiniz. Veteriner öncesi iyi olacaktır.

Oyla 0
sokağa çıkma yasağında veterinere gitmek serbesttir. gitmeden önce veterineri ararsanız size yol gösterecektir

Oyla 0
Ayakları sıcak fakat bu sıcaklık üstüne yattığı için mi yoksa kan akışı olduğu için mi bilemedim. Ayaklarını oynatamıyor bacakları ise elime aldığımda titreme hareketi ve yukarı aşağı sallama yapıyor başka tepki yok. Sol bacak ise diğerine göre daha tepkisiz

Tam olarak ne zaman başladı bu sorun, ilk nezaman farkettiniz? Yavaş yavaş kötüye giden bir durum mu oldu, yoksa hep böylemiydi?

Kuşun bir iki dakikalık videosunu çekermisiniz. Anlamaya çalışalım sorunun boyutunu..

Bu süreçte vitamin mineral desteği çok önemli. Özellikle Doğanayın dediği kalsiyum+ D3 + B grubu vitaminler. Ancak bunların hepsini içeren artı olarak diğer vitamin mineralleri de içeren bir multivitamin + multimineral takviyesi daha faydalı olabilir..

Birde günde bir kaç sefer ayaklara hafif hafif masajlar yapmakta faydalı olucaktır. Bu tip durumlarda sadece masajla bile düzelen kuşlar biliyorum. Tabi dediğim gibi sorunun boyutu ne durumda bilmiyoruz. Eğer hiç hissiyat yoksa doğuştan bir felç/sakatlık durumu söz konusu olabilir..

Ayrıyetten bu sorunu anlayabilecek ve çözebilecek kapasitede bir kanatlı veterineri bulmanız gerekiyor. Alalade veterinerlerin bir faydası olmayacaktır..

Oyla 0
Geri