Kuşuma eş alsam bana ilgisi tamamen kesilir mi

Gündüz demircan

iyikus.com Üyesi
Merabalar yaklaşık 7-8 aylık dişi bir kuşum var. Kuşum bana alıştı elime geliyor onunla eğleniyorum vs. fakat ben haftasonu evdeyim, haftaiçi sabah 7 akşam 5 çalışıyorum o saatlerde kuşum yalnız. Kuşuma eş alsam kafesten dışarı çıkmazmı elime gelmeyi bırakırmı beni takmazmı? (Bu arada ben yavru almak için vs eş istemiyorum çünkü yavru bakmaya ayıracak zamanım yok.) Ne önerirsiniz?

Merhaba, kuşlar ilgi alakanıza bağlı olarak bu alışkanlığa yön veriyor. Eğer ilginiz çok azalmış ise zaten fark etmişsinizdir yavaştan yabanileşmiştir.
YEni bir kuş gelmesi ona ilgisini arttıracak ki olması gereken odur. Sizde yine ilgilenirseniz eskisi gibi davranışını unutmayacaktır, devamlı tekrarlamak ve ilgi göstermek lazım.
Bence yeni kuş alınız

Oyla 0
Merabalar yaklaşık 7-8 aylık dişi bir kuşum var. Kuşum bana alıştı elime geliyor onunla eğleniyorum vs. fakat ben haftasonu evdeyim, haftaiçi sabah 7 akşam 5 çalışıyorum o saatlerde kuşum yalnız. Kuşuma eş alsam kafesten dışarı çıkmazmı elime gelmeyi bırakırmı beni takmazmı? (Bu arada ben yavru almak için vs eş istemiyorum çünkü yavru bakmaya ayıracak zamanım yok.) Ne önerirsiniz?
Merhabalar, Doğanay abinin dediklerine katılarak bir şey daha önermek isterim. Eğer kuşunuz evinize alışık ise siz evde yokken dışarda kalabilir. Kafeste mi siz evde yokken? Eş almanız ilgisini eğer sizde yeterli ilgiyi gösterirseniz azalmaz merak etmeyin.

Oyla 0
Uzun lafın kısacası tek kuş beslenilmemeli illaki arkadaşı olmalı yanında bu benim nacizhane fikrim

Ayrıca kuşlar alışkanlıklarını unutmuyor aksine diğerinide yönlendiriyor

Oyla 0
Geri