Kuşuma Megabakter Tedavisi Başlandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bahare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bahare

iyikus.com Üyesi
Bayramın ilk günü konulan megabakter tanısı dolayısı ile, amfoterisin b tedavisine bugün itibari ile veteriner eşliğinde başladık. 0,1ml ağızdan sabah akşam 22 gün sürecek. Duanızı esirgemeyin.

Geçmiş olsun.
Sadece amfoterisin'mi verdiler,yanında med tollyamin gibi karaciğer koruyucu verildimi ? Kullandığınız tollisan amphotericin-b'mi ? Bizimde kuşumuz amfoterisin tedavisi gördü,fiyk fiyk solunum problemi vardı.Geçirdi hepsini fakat karaciğerle ilgilide bir problemi olduğu ve eski kullandığı ilacın bir işe yaramadığını öğrendiğimde uzun süre kullanacağım güvenilir bir karaciğer ürünü bulmakta zorlandım,şimdi powerchol var suluğunda.

Geçmiş olsun.
Sadece amfoterisin'mi verdiler,yanında med tollyamin gibi karaciğer koruyucu verildimi ? Kullandığınız tollisan amphotericin-b'mi ? Bizimde kuşumuz amfoterisin tedavisi gördü,fiyk fiyk solunum problemi vardı.Geçirdi hepsini fakat karaciğerle ilgilide bir problemi olduğu ve eski kullandığı ilacın bir işe yaramadığını öğrendiğimde uzun süre kullanacağım güvenilir bir karaciğer ürünü bulmakta zorlandım,şimdi powerchol var suluğunda.
Bizimkinde de, karaciğerde yağlanma var. Amfoterisin e başlamadan evvel bayramın ilk gününden beri hepacarnitol ve digestive kullanıyoruz. Bağışıklığı ve karaciğeri korumak adına. Tolyamin forte yi sordum ama bu verdiğinin yeterli olacağını söyledi. Tedavi süresince de devam edeceğiz. Bizde sadece dışkıda yem olduğu için gittik vete. Solunum sıkıntısı yok çok şükür. Sanırım tollysanın ürünü amfoterisin b.

Bizimkinde de, karaciğerde yağlanma var. Amfoterisin e başlamadan evvel bayramın ilk gününden beri hepacarnitol ve digestive kullanıyoruz. Bağışıklığı ve karaciğeri korumak adına. Tolyamin forte yi sordum ama bu verdiğinin yeterli olacağını söyledi. Tedavi süresince de devam edeceğiz. Bizde sadece dışkıda yem olduğu için gittik vete. Solunum sıkıntısı yok çok şükür. Sanırım tollysanın ürünü amfoterisin b.
Aynı şeyi benim kuşada demişlerdi,yağlanma var diye,cleansing tea kullandı,ezilip yemine karıştırılıyordu,kuşu tarttığımda kursağı dolu iken 47 gram çıktı,kursağı boş olduğunda yani kustuğunda ağırlığı 36 grama kadar düşüyordu,47 gram jumbo bir kuş için yağlanma sebebi değildir,genetikmi yoksa yağlanmamı bunun ayırt edilmesi gerekir,çünkü yağlanma olan kuşlarda diyet beslenme,yağ yakıcılar ve deve dikeni silymbum marianum gibi takviyelerle karaciğeri düzene girerken,genetik olanlar maalesef düzelmiyor ömür boyu ilaca devam etmek zorunda bu yüzden kuşun tartılması ona göre ilaç verilmesi daha doğru olur,avicare digestiveyi bende kullandım,hatta haftada 2 kez veriyorum,içerdiği zeolit sayesinde toksin attırıcı özelliği vardır,Zehirlenmelerdede kullanılır,Amfoterisin kursakta enzimlere bağlanan mantarları,parazitleri yararlı ve yararsız ne varsa yok ettiği için,tedavisinden sonra muhakkak enzim ağırlıklı probiyotik takviyesi yapılmalıdır.
Hepcarnitolüde biliyorum,onuda kullandım günde 1 damla ağızdan içiriyorduk.
Bizim veterinerimiz içeriği enginar ağırlıklı bir ürün kullanmamı istedi bende powerchol bulabildim,hem devedikeni var,hemde engina var,kolin,metiyonin gibi maddeler var,böbrek koruyucu özelliğide var,güzel yanı karaciğer için en önemli madde enginar içerikli bir ürün olması ve böbrek koruyucu olması,suluğuna katılabilmesi ve ağızdan içirme gibi bir zorunluluğun olmaması.Fakat ne kadar uzun süre kullanılabiliyor bunun hakkında bir fikrim yok ama kullanmaya başlayalı beri neşesi yerine geldi ve kusması geçti.Kafasını sallamaya ve oyun oynamaya başladı,siniride yerine geldi ısırıp duruyor 🐣🙃

Aynı şeyi benim kuşada demişlerdi,yağlanma var diye,cleansing tea kullandı,ezilip yemine karıştırılıyordu,kuşu tarttığımda kursağı dolu iken 47 gram çıktı,kursağı boş olduğunda yani kustuğunda ağırlığı 36 grama kadar düşüyordu,47 gram jumbo bir kuş için yağlanma sebebi değildir,genetikmi yoksa yağlanmamı bunun ayırt edilmesi gerekir,çünkü yağlanma olan kuşlarda diyet beslenme,yağ yakıcılar ve deve dikeni silymbum marianum gibi takviyelerle karaciğeri düzene girerken,genetik olanlar maalesef düzelmiyor ömür boyu ilaca devam etmek zorunda bu yüzden kuşun tartılması ona göre ilaç verilmesi daha doğru olur,avicare digestiveyi bende kullandım,hatta haftada 2 kez veriyorum,içerdiği zeolit sayesinde toksin attırıcı özelliği vardır,Zehirlenmelerdede kullanılır,Amfoterisin kursakta enzimlere bağlanan mantarları,parazitleri yararlı ve yararsız ne varsa yok ettiği için,tedavisinden sonra muhakkak enzim ağırlıklı probiyotik takviyesi yapılmalıdır.
Hepcarnitolüde biliyorum,onuda kullandım günde 1 damla ağızdan içiriyorduk.
Bizim veterinerimiz içeriği enginar ağırlıklı bir ürün kullanmamı istedi bende powerchol bulabildim,hem devedikeni var,hemde engina var,kolin,metiyonin gibi maddeler var,böbrek koruyucu özelliğide var,güzel yanı karaciğer için en önemli madde enginar içerikli bir ürün olması ve böbrek koruyucu olması,suluğuna katılabilmesi ve ağızdan içirme gibi bir zorunluluğun olmaması.Fakat ne kadar uzun süre kullanılabiliyor bunun hakkında bir fikrim yok ama kullanmaya başlayalı beri neşesi yerine geldi ve kusması geçti.Kafasını sallamaya ve oyun oynamaya başladı,siniride yerine geldi ısırıp duruyor 🐣🙃
Yaaa kıyamam ben ona, valla bizimki direk obez, kilosunu 3te biri fazla dedi vet. Koca kafaymış. Gelen giden tüm kuşlardan iri çocuğum. Bu iki takviyeyi suyuna katıyorum bende. İkisini birden.
Başka bir şey önermedi doğrusu. Neşesi iyi kuzumun çok şükür. Peki hatırlıyor musunuz ilaç devam ettikçe bu neşe artıyor mu azalıyor mu? Biraz daha sakin olur dediler. Bir de bu enzim ağırlıklı probiyotik powerchol mü farklı bir şey mi?

Bayramın ilk günü konulan megabakter tanısı dolayısı ile, amfoterisin b tedavisine bugün itibari ile veteriner eşliğinde başladık. 0,1ml ağızdan sabah akşam 22 gün sürecek. Duanızı esirgemeyin.
merhana

sizin kuşa daha önce de aynı teşhis koyuldu, yanlış mı hatırliyorum?

elinizde tahlil raporu var mı?

merhana

sizin kuşa daha önce de aynı teşhis koyuldu, yanlış mı hatırliyorum?

elinizde tahlil raporu var mı?
Merhaba hocam, dışkıda yem hususunda daha evvel siteyi bir kaç kez rahatsız ettiğim oldu ancak üstüste olmaya başlayınca soluğu vette aldık. Daha önce bu teşhis konmamıştı çocuğuma, sanırım yanlış hatırlıyorsunuz. Tahlil raporunu almadım hocam. 🥴

Yaaa kıyamam ben ona, valla bizimki direk obez, kilosunu 3te biri fazla dedi vet. Koca kafaymış. Gelen giden tüm kuşlardan iri çocuğum. Bu iki takviyeyi suyuna katıyorum bende. İkisini birden.
Başka bir şey önermedi doğrusu. Neşesi iyi kuzumun çok şükür. Peki hatırlıyor musunuz ilaç devam ettikçe bu neşe artıyor mu azalıyor mu? Biraz daha sakin olur dediler. Bir de bu enzim ağırlıklı probiyotik powerchol mü farklı bir şey mi?
Amfoterisini diyorsanız,güçlü bir ilaçtır ama tadı şekerli,kokusu ise c vitaminine benzer bir kokudadır,suluğa katılır normalde med tollyaminle kullanılır hatta kombi mix denilen antibiyotik içerikli bir ürünle beraber yada kombi mix kullandıktan sonra verilir,kendi sitesindeki prospektüsü bu şekilde önerir,karaciğer ve böbrekleri yorabilir,özelliklede böbrekleri,fakat triflucan ve mikostatin kullanıldığı zamanlardaki iştah kapanması ve kusmada artış gibi gözlemlediğim ağır yan etkileri amfoterisinde görmedim,iştahındada bir değişme olmadı sadece su içişinde artış oldu buda böbreklere doz abartılmadığı sürece geçici yan etkisi olan bir ilaç için normal,ama iştahta bir artışta gördüm gibi.2 damlası suluktaki suyu turuncuya yapar,amfoterisin katılmış suluk günde 5 kere karıştırılması gerekir ilaç dibe çöker,ben ilk 5 gün med tollyaminle 500ml suya 0.5ml olarak verdim,0.5 ml ise 1ml'lik enjektörün yarısı yapıyor.Med tollyamindende 3.75ml kattım aynı suluğa bu şekilde karışım hazırladım.Daha ilk günden kullandığı ilk saatten sonra fiyk fiyk solunum problemi kalmadı.İlk kullanımında çok şiddetli kustu sonra kendine gelmeye başladı.Sizinkisi heralde başlama evresinde,yani tedavi edilmez ise solunuma kadar sıçrayabilir.Genelde önceden kullanılan antibiyotikler kursaktaki kandida mayasının artışına sebep olur buda mantar hastalığına evrilir.Bu sebeple antibiyotikten sonra her kuşa muhakkak mantar ve megabakteri tedavisi uygulanması gerektiğini düşünüyorum,bu gerekli olmasaydı tollisan üreticisi kombi mix gibi ağır antibiyotik karışımı olan ilaçla birlikte amfoterisin verilmesi gerektiğini belirtmezdi.
Benim kuşa çok antibiyotik kullandırdılar ama ne mantar nede megabakteri tedavisi yapmak akıllarına gelmedi yada istemediler,mantarın ilerlemesine sebep oldular,bulunamayan hastalık kuşta daha fazla ilaç kullanılmasına sebep oldu,veteriner değiştirdim.Sonunda ağızdan numune alan gerçekten kuştan anlayan bir veterinere denk gelmem ile kuşu tedavi ettirebildim.
Powerchol karaciğer ve böbrek koruyucu ve dengeleyicidir.
Probiyotikler ve enzimler sindirim,bağırsak düzenleyicilerdir.Aradaki fark budur.
Kuşunuzun iştahı ve neşesi yerindeyse bir değişme olmaz endişelenmenyin,sadece yağlı tohumlardan uzak tutun,uçmasına ve kondisyon yapmasına (tırmanma,yürüme,oyuncaklarla oynama vs) izin verin.Muhakkak hassas gram ölçer bir tartı edinin.L-Karnitin'de en etkili yağ yakıcıdır,bu yağ yakıcı özellik kullandığım powerchol karaciğer böbrek düzenleyicide,ana madde olarak sizin kullandığınız hepacarnitolün içeriğindede vardır.

Son düzenleme:
Bize önerilen ağızdan 0,1ml sabah akşam. İnt sitesini ben de okumuştum, suya diye, hatta vete de belirttim ama ağızdan vermemi istedi. Dışkıda ki yem sorunu için mikostatin kullanıyordum fayda etmeyince araladık kapısını vetin. Karman çorman bir ilaç kombinasyonu yaşamadık çok şükür. Forumda bu meselenin megabakter kaynaklı olabileceği belirtilen bir yazı okuyunca daha da gecikmeden aksiyon aldık.

Bize önerilen ağızdan 0,1ml sabah akşam. İnt sitesini ben de okumuştum, suya diye, hatta vete de belirttim ama ağızdan vermemi istedi. Dışkıda ki yem sorunu için mikostatin kullanıyordum fayda etmeyince araladık kapısını vetin. Karman çorman bir ilaç kombinasyonu yaşamadık çok şükür. Forumda bu meselenin megabakter kaynaklı olabileceği belirtilen bir yazı okuyunca daha da gecikmeden aksiyon aldık.
En iyisini yapmışsınız,her hastalık,her mantar çeşidi için ayrı ayrı ilaç kullanılmak yerine megabakteri ilacı kullanarak birden çözüm sağlamış olursunuz.Veteriner neden ağızdan damlatmanızı söyledi bilmiyorum fakat size şişe olarakmı verdi ? Yoksa şişe içinden enjektöre çekerekmi ? Heralde elinde az ilaç varsa,az kullanımla kuvvetli etki yaratması için vermiş olabilir.Sulukta ise dibe çöktüğü ve ilaçtan faydalanabilmesi için sürekli karıştırman gerektiği içinde vermiş olabilir,yada hepacarnitolü suluğa katıyorsan bu ikisi beraber sulukta toksik etki oluşturma riski olabilme ihtimalinden dolayıda ağızdan damla şeklinde vermiş olabilir.

En iyisini yapmışsınız,her hastalık,her mantar çeşidi için ayrı ayrı ilaç kullanılmak yerine megabakteri ilacı kullanarak birden çözüm sağlamış olursunuz.Veteriner neden ağızdan damlatmanızı söyledi bilmiyorum fakat size şişe olarakmı verdi ? Yoksa şişe içinden enjektöre çekerekmi ? Heralde elinde az ilaç varsa,az kullanımla kuvvetli etki yaratması için vermiş olabilir.Sulukta ise dibe çöktüğü ve ilaçtan faydalanabilmesi için sürekli karıştırman gerektiği içinde vermiş olabilir,yada hepacarnitolü suluğa katıyorsan bu ikisi beraber sulukta toksik etki oluşturma riski olabilme ihtimalinden dolayıda ağızdan damla şeklinde vermiş olabilir.
Kapaklı bir kutu içinde turuncu bir sıvı. Enjektör ile alıp vereceğim ağızdan 🥴dediğiniz gibi kuvvetli etki etmesi bir taraftan, suyu içip içmediğini kontrol etmekte zor olabilir diye sanırım. Diğer takviyeler suluğunda.

Kapaklı bir kutu içinde turuncu bir sıvı. Enjektör ile alıp vereceğim ağızdan 🥴dediğiniz gibi kuvvetli etki etmesi bir taraftan, suyu içip içmediğini kontrol etmekte zor olabilir diye sanırım. Diğer takviyeler suluğunda.
Ya içmezse içmekte direnirse 🐥 Daha önce ağızdan enjektör ile verdiyseniz sizi zorlamaz ama bazı kuşlar çok tepişir çok zorlar,ilaç ağzı hariç her yerine bulaşır,bizimkisi mesela bazen inat yapıyor içmiyor,bazen sanki hasta ve o ilaca ihtiyacı varmış gibi kendisi içiyor.Keyfine göre davranıyor.

Ya içmezse içmekte direnirse 🐥 Daha önce ağızdan enjektör ile verdiyseniz sizi zorlamaz ama bazı kuşlar çok tepişir çok zorlar,ilaç ağzı hariç her yerine bulaşır,bizimkisi mesela bazen inat yapıyor içmiyor,bazen sanki hasta ve o ilaca ihtiyacı varmış gibi kendisi içiyor.Keyfine göre davranıyor
Dün ilacı almaya gittim, kuş ile gelin, nasıl verileceğini gösterelim dediler, bugün uslu uslu içti sıpa. Bi saate kadar göreceğiz bakalım 🤭

IMG-20250405-WA0002.jpgiyiki de gitmişim yani vete, 😁 doğru mu aldım acaba enjeksiyona 🤭🤭🤭 hahaha hemşire komşuma hallettirdim 😁

Son düzenleme:
Doğru,verdiği dozaj kadar çekmişsiniz,sende çok şanslıymışsın 😅 benimkisi beni hasta etti kendisi tedavi olacağım derken 😷🤕🤣
Öyle oluyor zaten, o iyi olsun diye uğraşırken inanın yemekten içmekten kesiliyorum. Devamlı gözüm üstünde oluyor. Akşam nevalesini de aldı şimdi, biraz zorladı ama ziyan etmeden verdim çok şükür, geriye kaldı 21 gün 🥴

İlaç doğru,turuncu renk.Size kullanacağınız kadarını sulandırıp vermişler.Nasıl muhafaza edeceksiniz sulandırılmış ilacı ?

Geri