Kuşumda akciğer enfeksiyonu mu var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burcu001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burcu001

iyikus.com Üyesi
4 yasında erkek bir muhabbet kuşum var. 5 ay önce uçarken zorlanıyordu ve tüylerinde dökülme vardı(özellikle makat çevresinde). Vitamin takviyesi başladık 2 ay sonra tamamen iyileşti. Şimdi ise kuyruğunu tünekten aşağı sarkıtıyor kanatlarını hafif açıp dik durarak öksürmeye benzer bir ses çıkarıyor (hapşırma gibi değil). Dün başladı. Başladığı zaman bir kaç dakika sürüyor. Sizce ne olmuş olabilir?

Takip ediyorum bir daha yaparsa çekip atarım. Çok sık olmuyor dün akşam ve bugün sabah oldu benim gördüğüm. İştahı yerinde(dal darı koyduğum zaman heyecanlandı), sadece biraz hızlı nefes alıyor kanatları ve kuyruğu titriyor nefes alırken. Endişelenmeli miyim?

Oyla 0
Takip ediyorum bir daha yaparsa çekip atarım. Çok sık olmuyor dün akşam ve bugün sabah oldu benim gördüğüm. İştahı yerinde(dal darı koyduğum zaman heyecanlandı), sadece biraz hızlı nefes alıyor kanatları ve kuyruğu titriyor nefes alırken. Endişelenmeli miyim?
solunum problemi muhtemelen. Evet endişe edilmesi gereken bir rahatsızlık kuşlarda

Oyla 0
solunum problemi muhtemelen. Evet endişe edilmesi gereken bir rahatsızlık kuşlarda
Ben kuşumu veterinere götürdüm. Kursak yangısı olabilir dedi 5 gün antibiyotik kullandık. Ancak hala devam ediyor. Özellikle uzun uçtuktan sonra, heyecanlandıktan sonra hızlı nefes aldığı zamanlardan sonra oluyor. Ötmesi azaldı. İştahı yerinde. Başlangıçta ishaldi şimdi geçti. Videosunu buradan gönderemedim. Youtube'a yükledim.
Siz ne düşünürsünüz?

Oyla 0
Geri