Kuşumda bir hastalık olabilir mi?

minikmichael

Forum Sakini
Merhaba 2 tane sevda papağanı besliyorum ve temizliğe haftalık probiyotik multivitamin gibi takviyeleri aksatmamaya özen gösteren biriyimdir. Geçen günlerde dişi kuşum hızlı nefes alıp verirken gövdesindeki tüylerde açılma fark ettim. Nasıl tarif ederim bilemiyorum kuruma hastalığı belirtisi gibi geldi bana. Dokununca da hafif sertleşme başladığını gördüm. Diğer kuşumun gövdesi yumuşacık dişi kuşumun biraz daha sert ve sivri. Dışkı fotoğrafı da ekleyeceğim lütfen hastalık olup olmadığı konusunda yardım edin :(

Ekli dosyalar

• Snapchat-57289555.jpg
    Snapchat-57289555.jpg
    198.3 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba;
-Gün içinde hareketliliği, yemesi, içmesi nasıl?
-Hareket etmesi gereken zamanlarda kafasını arkasına çevirip, tüylerini kabartıp uyuyor mu?
-Depresif bir hali var mı?

Oyla 0
Merhaba;
-Gün içinde hareketliliği, yemesi, içmesi nasıl?
-Hareket etmesi gereken zamanlarda kafasını arkasına çevirip, tüylerini kabartıp uyuyor mu?
-Depresif bir hali var mı?
Hiç depresif olduğunu görmedim, uyuklamıyo, dışarı çıkınca genelde kağıt kesmekle ilgileniyo ama bi süre sonra bırakıyo. Kafes içinde de eşi nerdeyse o da orda. Anormal hiçbir durum sezmedim göğsündeki sertlik hariç

Oyla 0
Dışkı fotoğrafı yüklerseniz,değerlendiririz.
Dışardayken bi türlü denk getiremedim kafesin içinde de belli olmuyor dışkısı. Kağıt koysam zaten parçalıyolar o yüzden mecbur yarın çıkarıp yine deneyeceğim çekmeyi. Ama dışkısı tek bir parça ve sulu kısmı ne az ne çok diye açıklayabilirim. Katı kısmın rengi değişkenlik gösteriyor. Açıklamaların yetersiz olduğunun farkındayım sadece yarına kadar cevap beklemek istemedim :( kuruma hastalığından çok korkuyorum umarım o değildir

Oyla 0
Farklı farklı görüntüde olabilirler. Yumuşak olan muhtemelen daha yağ tutan bir kuş. Cinsiyet kaynaklı da farklılıklar olabilir.

Oyla 0
Yemlerini en geç 2 günde bir suyunu da her gün değiştiriyorum. Kafes altını bikaç kez aksattım ama haftada 2-3 kez temizlerim. Maalesef kafesi uzun süredir yıkayamadım. Haftada bir probiyotik ve multivitamin veriyorum. Nadiren de btamin forte. Düzenleri vardı ama son 1 aydır çok meşgul olduğum ve bazı sağlık sorunlarımdan dolayı ilgiyi azalttım sanırım :(.
Düzenleri varken de dışkıları böyle oluyodu ama çok sık değil

Oyla 0
biraz yemi sadeleştirip denemek lazım.
Aspur ve daldarı dışkıyı toplarlamaya yardımcı olur.
Kekik suyu da iyi gelebilir dışkı toparlanmasına.

Oyla 0
biraz yemi sadeleştirip denemek lazım.
Aspur ve daldarı dışkıyı toplarlamaya yardımcı olur.
Kekik suyu da iyi gelebilir dışkı toparlanmasına.
Aspur veriyorum ama çok sevdikleri söylenemez. Yemlerine %60 garden mix pembe şerit + %10 versele laga papağan yemi+ %30 aspur biraz da grit kumu koyuyorum. Sizce sadece garden mix ve aspur mu yapmalıyım bi süre?

Oyla 0
Bir miktar yulaf sunar misiniz? Bir dilim elma da iyi toparlayabilir. Aspur dışkı toparlamada iyidir ancak bire yulaf kadar etkili değil bence

Oyla 0
Geri