Kuşumda halsizlik ve sindirilmemis yem var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aylin B.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aylin B.

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba kuşum neredeyse 1 haftadır ishaldi çok tüy döküyordu asla yem yemiyordu yumurta maması ile idare ediyordum. Sürekli uyuyordu çok halsizdi. Son günlerde dışkısında yemler vardı. Veteriner bulamıyordum bulunduğum ortamda forumlara yazdım doğru düzgün cevap da alamadım. Dün veteriner bulup oraya götürdüm ama kanatlılardan pek anlıyor muydu emin değilim şikayetlerimi dinleyip teşhis koydu sadece ciddi bir şey yok diyip şırıngada vitamin ve bir ilaç verdi fotoğrafını koyacağım. Dediği gibi ilaçları uygulamaya başladım ilk günden etkisini göstermiş gibi yem yemeye başladı ishal değil ama dışkısında yemler hala devam ediyor ve kafasındaki tüyler tamamen döküldü neredeyse kapsül de göremiyorum tüy dökümünde mi artık emin de değilim hala kabarık duruyor ama çok tüy dökmesine bağlıyorum onu yardımcı olursanız sevinirim çok endişeliyim yediği yemleri sindiremiyorsa zayıflayıp ölmesinden korkuyorum acil cevap verir misiniz lütfen

Ekli dosyalar

• IMG-20231107-WA0002.jpg
    IMG-20231107-WA0002.jpg
    88.9 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20231107-WA0001.jpg
    IMG-20231107-WA0001.jpg
    89.9 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20231107-WA0003.jpg
    IMG-20231107-WA0003.jpg
    85.6 KB · Görüntüleme: 5
  • pharmax-respiramax-solunum-rahatlatici-30-ml-kus-yemi-katkisi-vitamin-pharmax-43868-15-O.jpg
    pharmax-respiramax-solunum-rahatlatici-30-ml-kus-yemi-katkisi-vitamin-pharmax-43868-15-O.jpg
    22.4 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Öncelikle hangi yemi kullanıyorsunuz kuş kumu tüketiyor mu? Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz kuşunuzun genel durumunu anlatan bir video ekler misiniz ?

bu konuyu da inceleyebilirsiniz.

Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Öncelikle hangi yemi kullanıyorsunuz kuş kumu tüketiyor mu? Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz kuşunuzun genel durumunu anlatan bir video ekler misiniz ?
hoşbuldum karışık yem kullanıyorum özellikle kullandığım marka bir yem yok ama güvendiğim bir yerdi açık bırakmıyorlar yemi kapalı bir kapta saklıyorlar ayrıca yemlerini düzenli olarak her ay tazeliyorum ikinci bir dişi kuşum daha var ikisi de aynı yemden yiyor uzun zamandır kullanıyorum. Daldarı aldım onu yiyor ama sindirebiliyor mu emin değilim. Kuş kumu yerine ve diğer taşları kullanıyorum kömür sindirime yardımcı oluyormuş diye gördüm ayrıca gaga taşı, kalamar kemiği, tebeşir var. Suyunu yemini de her gün tazeliyorum. Kuş kumu almalı mıyım onun yüzünden olabilir mi? Vitamin olarak şuan suyuna multivitamin damlatiyorum içtiğinden emin olmadığımda daldarının üzerine damlatiyorum öyle de yiyor.
Kuş bu şekilde video çektiğim icin uyandı ama genel olarak sürekli kafasını arkaya gömüp uyuyor

hoşbuldum karışık yem kullanıyorum özellikle kullandığım marka bir yem yok ama güvendiğim bir yerdi açık bırakmıyorlar yemi kapalı bir kapta saklıyorlar ayrıca yemlerini düzenli olarak her ay tazeliyorum ikinci bir dişi kuşum daha var ikisi de aynı yemden yiyor uzun zamandır kullanıyorum. Daldarı aldım onu yiyor ama sindirebiliyor mu emin değilim. Kuş kumu yerine ve diğer taşları kullanıyorum kömür sindirime yardımcı oluyormuş diye gördüm ayrıca gaga taşı, kalamar kemiği, tebeşir var. Suyunu yemini de her gün tazeliyorum. Kuş kumu almalı mıyım onun yüzünden olabilir mi? Vitamin olarak şuan suyuna multivitamin damlatiyorum içtiğinden emin olmadığımda daldarının üzerine damlatiyorum öyle de yiyor.
Kuş bu şekilde video çektiğim icin uyandı ama genel olarak sürekli kafasını arkaya gömüp uyuyor
Öncelikle sindirilmemis yem durumumda yapılacak ilk şey yem değişikliğidir her kuşta aynı sonuç olmayabilir yem kızıl darı yoğunlukta ise sindirimi Zor olur
Bu durum tüy dönemine denk gelmiş diye düşünüyorum
Bu halde olan bir kuşum vardı yeni tüyden çıktı yanaklarının kenarı gözüküyordu artık baya zorlu geçti b VİTAMİNİ tavsiye ederim
Entrobac var ise 3 gün üst üste verin düzelmez ise ilaç takviyesi gerekebilir

Son düzenleme:
Öncelikle sindirilmemis yem durumumda yapılacak ilk şey yem değişikliğidir her kuşta aynı sonuç olmayabilir yem kızıl darı yoğunlukta ise sindirimi Zor olur
Bu durum tüy dönemine denk gelmiş diye düşünüyorum
Bu halde olwnbir kuşum vardı yem tüyden çıktı yanaklarının kenarı gözüküyordu artık baya zorlu geçti b VİTAMİNİ tavsiye ederim
Entrobac var ise 3 gün üst üste verin düzelmez ise ilaç takviyesi gerekebilir
tamamdır çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım bir gelişme olur umarım haber vereceğim

Geri