kuşumda hormonsal bozukluk olabilirmi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

iyikus.com Üyesi
1 aylıkken bana erkek yeşil renkte muhabbet kuşu geldi babamın arkadaşından arkadaşı üretici bu kuş ilk geldiğinde cere rengi beyaz ardında koyu mavi oldu bu kuş 4 aydır benle ve ilk geldiğinden 2 ay sonra kahverengi oldu bende dişi sandım ama bugün odama girdim 2tane havada asılı top dan bi oyuncağı var kur yapıp çifleşti hormonsal bir bozukluk olabilirmi bide cere rengi son 1aya göre kahverengi renk gidiyo ama hangi renk bilmiyorum şuan azalma var sadece bide 4 aydır bende olmasına rağmen bu çok ısırıyor obje cansız canlı herşeyi ısırıyor süs çiceklerinin içindeki köpüğü sonra perde kornişerin yanında karton gibi bişey var onuda kemiriyor kısaca herşeyi ısırıyo elimde dahil ve çok sert ısırıyo bi çözüm varmı diğer sorum için ben ısırığına dayanklıyım ben hissetmiyorum ama Annem Babam da eline almak isteyince iş değişiyo gaga kaslarını zayıflatma gibi birşey mümkünmüdür?

Merhaba kuştan bir fotoğraf rica edebilir miyim?
Hormonal sorunlarda cere rengi değişiyor dediğiniz gibi. Üremeye normalde pek elverişli olmuyorlar. Isırma sorunu genel güven problemi ya da alışkanlık durumlarında sık yapıyorlar. Gündelik hayatlarında kemirme iç güdüleri var bildiğiniz gibi. Bunun fazlasını yapıyor olması öğrenilmiş bir davranış. Unutturmak çok zor maalesef :(

Oyla 0
Merhaba kuştan bir fotoğraf rica edebilir miyim?
Hormonal sorunlarda cere rengi değişiyor dediğiniz gibi. Üremeye normalde pek elverişli olmuyorlar. Isırma sorunu genel güven problemi ya da alışkanlık durumlarında sık yapıyorlar. Gündelik hayatlarında kemirme iç güdüleri var bildiğiniz gibi. Bunun fazlasını yapıyor olması öğrenilmiş bir davranış. Unutturmak çok zor maalesef :(
kuşun cere rengi ile beraber foto atıyorum bide çiftleşmesini videoya almıştım atmam lazımmı ihtiyaç olurmu

Oyla 0
mesela unutturmak çok zor dediniz mesela ne yapmam gerekiyor ben yaparım benlik bi durum yok Babam ve Annemin elini çok acıtıyor benimkini acıtmıyo ben alışığım zaten ama çok istedikleri için

Oyla 0
Resim ve video göremedim :/
Isırma sorunu için hazırlanmış iyi bir videodur

Oyla 0
20200412_235232-jpg.5176

Ekli dosyalar

• 20200412_235232.jpg
    20200412_235232.jpg
    692.7 KB · Görüntüleme: 22
Oyla 0
bişey sorcam bugün kuş ben gözlerimi kapatıp açtığımda beni taklit ediyor bende onu taklit ettim sonra o beni taklit etti bu neyin göstergesidir

Oyla 0
Hocam kuşunuz dişidir. Hormanal değil çok kızgınlıktan bahsettiğiniz sürtünme hareketini yapıyor. Yanına bir eş almanızı öneririm kronik yumurtlamaları başalamadan.

Oyla 0
Bazen maviden dönebiliyor. Erkek kuş dişiye dönebiliyor ama kuş kesinlikle dişi. %1000

Oyla 0
bide bu kuş benim elimi her ısırdığında çok mutlu oluyor ben bide kuşuma 1 gün bile ayırabilirim kuşumla sessiz sakin ses tonuyla konuşcam o videodaki gibi ama kuşa nasıl konuşmalıyım neler söylemeliyim

Oyla 0
peki elime nasıl alıştırabilirim ısırdığında tepki vermiyorum 1 dk ısırdıktan sonra elime çıkıyo daha şiddetli ısırıyor yine tepki vermiyorum nasıl alışıcak

Oyla 0
Isırma durumu dişi kuşlarda sıklıkla görülür. Yetişkin kuşları alıştırmak biraz yıpratıcı olabilir. Muhabbet kuşu eğitimi kategorimizi inceleyebilirsiniz
Eğitimi ve Evcilleştirme

Oyla 0
Geri