Kuşumda kursak mantarı belirtileri vardı

Betül D.

iyikus.com Üyesi
Kuşumda kursak mantarı belirtileri vardı, kuşçuya götürdük kursak mantarı dedi bugün triflucan şurup olanından 1 damla damlattık ağzına sabah/akşam vermeme gerek var mı çünkü sabahları evde olmuyorum maalesef sadece günde bir kez akşamları versem olur mu? aynı zamanda kuşuma bu süreçte b vitamini takviyesi yapsam bi sorun olur mu tüyde çünkü şuan mantara bir zararı dokunmaz değil mi vitaminin

Kuşumda kursak mantarı belirtileri vardı, kuşçuya götürdük kursak mantarı dedi bugün triflucan şurup olanından 1 damla damlattık ağzına sabah/akşam vermeme gerek var mı çünkü sabahları evde olmuyorum maalesef sadece günde bir kez akşamları versem olur mu? aynı zamanda kuşuma bu süreçte b vitamini takviyesi yapsam bi sorun olur mu tüyde çünkü şuan mantara bir zararı dokunmaz değil mi vitaminin
Merhaba, sadece akşamları 1 ya da 2 damla verilebilir. B kompleks vitamin de sunulabilir, sorun olmaz

Oyla 0
Merhaba, sadece akşamları 1 ya da 2 damla verilebilir. B kompleks vitamin de sunulabilir, sorun olmaz
merhaba, triflucan şurup kullanıyoruz akşamları bir damla iki gündür, kuşum hâla kusuyor ama azaldı gibi kusması suyunada b vitamini ekliyorum. Durgunluğu var, uyukluyor arada konuşuyor da. Fakat dışkısı garip geldi bana sorduğumda sindirim problemi olabileceği söylendi sizce ne olabilir?

Ekli dosyalar

• 073EF6B7-41F4-4080-9AAF-AE65C73A5BDF.jpeg
    073EF6B7-41F4-4080-9AAF-AE65C73A5BDF.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 15
Oyla 0
İlaç kullanımı bittikten sonra bakalım olur mu? Şuan ishal dışkısı bu
lütfen yardımcı olur musunuz kuşumun göğüs kemiğine baktım az önce sivriydi kuşum elimize aldığımızda çok bağırıyor, ısırıyor bu yüzden babam tutuyor genelde pek fazla göremedim ama mor değil gibiydi kuruma olabilir mi kuşum genelde kafeste kafasını sırt tüylerine koyup o şekilde duruyor tüyde olduğu için olduğunu düşünüyordum bazende konuşuyor kuruma gerçekten çok fazla korktuğum bir durum kuşum 4,5 yaşında onu asla kaybetmek istemem triflucan şurubu günde bir kez sabah evden aceleyle çıktığımız için akşamları bir damla veriyoruz bazen bir damlayı geçebiliyor yarın sabahta vermeye çalışacağım ve kuş yem yiyor mu yemiyor mu emin olamıyorum kendisi de iniyor arada ama genelde ben yemliği yanına götürüyorum o şekilde veriyorum yemleri kabuğunu kırıp geri atıyor ama yediğide oluyor. Yesede kusması var tabi lütfen acil yardım eder misiniz ne yapacağımı şaşırdım elim ayağım titriyor ona birşey olmasın lütfen her sivri göğüs kuruma mıdır?

Oyla 0
2 çay kaşığı mısır unu,
2 çay kaşığı buğday unu
1 tane haşlanmış yumurta sarısına sıcak su ile karıştırıp,koyu çorba kıvamına getirdikten sonra ılıyınca şırınga ile verin.
Eğer elinizde kuşlar için multivitamin veya vitamin var ise ılıyınca 3-4 damla ekleyin ve öyle kuşa şırınga ile yavaş yavaş yedirin.
Eğer kuşta ciddi bir zayıflık ve iştahsızlık var ise kuştan anlayan birisinin kuşa kursaktan besleme yapması çok iyi olur.
Besleme yaparken ilacı da içine katarsınız.

Oyla 0
2 çay kaşığı mısır unu,
2 çay kaşığı buğday unu
1 tane haşlanmış yumurta sarısına sıcak su ile karıştırıp,koyu çorba kıvamına getirdikten sonra ılıyınca şırınga ile verin.
Eğer elinizde kuşlar için multivitamin veya vitamin var ise ılıyınca 3-4 damla ekleyin ve öyle kuşa şırınga ile yavaş yavaş yedirin.
Eğer kuşta ciddi bir zayıflık ve iştahsızlık var ise kuştan anlayan birisinin kuşa kursaktan besleme yapması çok iyi olur.
Besleme yaparken ilacı da içine katarsınız.
çok teşekkür ederim sağolun?? peki her göğüs sivriliği kuruma mıdır?

Oyla 0
Kuruma hastalığı diye bir hastalık yok.
Çok çeşitli hastalıklar göğüs bölgesinin zayıflamasına yol açabilir.
Kuşta kursak mantarı var ise yemleri öğütemez,bazen yer gibi gözükür ama yemez.
Yapacağınız en doğru şey kuştan anlayan birisinin (veteriner ya da kuş üreticisi,petshopçu olabilir) kuşa 1 hafta kadar yavru besleme maması ile kursaktan besleme yapması.
Kuş mantardan değil,mantar yüzünden beslenememekten,besinlerden faydalanamamaktan zayıflar.,
Bir an önce besleme yaptırmaya veya kendiniz yavru kuş maması alarak beslemeye başlamalısınız.

Son düzenleme:
Oyla 0
Kuruma hastalığı diye bir hastalık yok.
Çok çeşitli hastalıklar göğüs bölgesinin zayıflamasına yol açabilir.
Kuşta kursak mantarı var ise yemleri öğütmez,bazen yer gibi gözükür ama yemez.
Yapacağınız an doğru şey kuştan anlayan birisinin (veteriner ya da kuş üreticisi,petshopçu olabilir) kuşa 1 hafta kadar yavru besleme maması ile kursaktan besleme yapmak.
Kuş mantardan değil,mantar yüzünden beslenememekten,besinlerden faydalanamamaktan zayıflar.,
Bir an önce besleme yaptırmaya veya kendiniz yavru kuş maması alarak beslemeye başlamalısınız.
içimi bir nebzede olsa rahatlattınız tekrardan çok teşekkür ediyorum size, iyi geceler efendim

Oyla 0
Rica ederim.
Besleme işini hızlandırırsanız iyi olur.
Ayrıca besleme dışında;
Kuşun önüne daldarı ve aspur koyarsanız yeme ihtimali yüksek.

Oyla 0
triflucan verirken sanırım gagasının kenarlarına da gelmiş ilaç, sürekli tüneğe yemliğe falan sürtüyor gagasını bir zararı olmaz değil mi birde beslenmede takviye yapmam gerekiyor maalesef bugün yavru kuş maması alamadım kuş yem çok az yiyor ne verebilirim

Oyla 0
Biraz yapışkan bir etkisi olduğu için şurubun, sürtünerek ondan kurtulacağını düşünüyor ancak çıkmıyor. Zarari olmaz. İlaç sonrasi banyo ihtiyacını gidermesi için banyoluk takınız

Oyla 0
Geri