Kuşumda sizce sorun varmı?

Atahan Derman

Forum Sakini
Tekrardan merhabalar, yine ben ve yine aynı sorunlar.Konuda önceden yazan hocalarım size teşekkür ederim.Tekrardn konumu kısadan açıklayayım.Muhabbet kuşumda 4 aydan beri yem yedikden sonra kalamar taşı yedikden sonra suya koşup 6,7 yudum su içme alışkanlığı var ve su içmeyi bitirince ağzını açıyor geviş getirme tarzı hareket yapıyor.Ve bazen yem getiriyor.Ve ağzında hep yem var gibi ses var nasıl desem tüyleri ile uğraşırken vs.Artık gerçekten bittim sorunu çözemiyorum sorunmu onuda bilmiyorum.Ama bu harekekt onu rahatsız ediyor belli.Kuşumda iştahsızlık,kusma,kusma hareketi, iştahsızlık dışkıda sorun vs yok.Fakat bunu hiç bir türlü çözemedim.Hazımsılık sorunu Mantar sorunu herşeyi yaptım.Fakat olmadı.Konuda fikir danışan kişiler yazmasına gerek yoktur onların fikirlerini almıştım ?Çok üreticiye video attın dışkı vs attım birşey yok gözüküyor fln dediler.

1-Eskiden kum kullanıyordum ve kum galiba akvaryum kumu'idi beyaz kumdu.Silinkat galiba 2 ay önce kesmiştim onu kumu yedikçe daha fazla yapmaya başlamış gibiydi.Fakat kumu şuana kadar atması gerekmezmiydi.
2- Ayna kullanıyordum 4 ay önce onun zarar vermiş olabilir diyorum bazen eskiden bilmezdim zararlı ):Çok kur yapardı.Yem çıkarır bazen geri yerdi.Bu duruma daha olası bakıyorum
3-Geçen dışkıda sert bişe vardı sanki ona baktım grit gibi sallıncağı vardı plastik/cam gibi onu kemiriyordu yutmuşda rahatsızlık veriyor diye'de düşünüyorum.
4- O akvaryum kumundan korkuyorum tıkar diye fakat atması gerekirdi 2 ayda.

5- Bazen konuşurken birden geviş/yem getiriyor.

Artık tek isteğim kuşum'u eskisi gibi görmek.

gerçekten garip su içmez ise yapmıyor anlamış değilim.
Konu hakkında fikir sahibi olan abilerim ablalarım fikirlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Buyrun hocam yemlik vs bunları isteme sebebiniz nedir merak ettim ?

Ekli dosyalar

• IMG_20210515_233201_192.jpg
    IMG_20210515_233201_192.jpg
    579.7 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20210515_233128_755.jpg
    IMG_20210515_233128_755.jpg
    673.5 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20210515_233116_119.jpg
    IMG_20210515_233116_119.jpg
    680.5 KB · Görüntüleme: 28
Oyla 0
Kum buydu hocam tıkanma söz konusu olsa şuana kadara atması gerekmezmiydi ? silinkat'a benziyor çözünmeyen yapı galiba ): Fakat idrar ile atılıyor biliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20210514_115418_603.jpg
    IMG_20210514_115418_603.jpg
    698 KB · Görüntüleme: 28
Oyla 0
Buyrun hocam yemlik vs bunları isteme sebebiniz nedir merak ettim ?
Ben hastalıktan ziyade yanlış bakımdan şüphelendim. Bazen yanlış suluklar ve yemlikler kullanıla biliyor. Muhabbet kuşları için çökeltili suluklar kullanmak daha iyi oluyor. Hiç kafesin tellerini kemirirken gördünüz mü? Birde bu hareketleri videoya çekermisiz?

Oyla 0
Ya şöyle birşey var afedersiniz kuşların yuvalarını 30 güne kadar değişmeyen var ve kuşlar sağlıklı yaşar.Ben 4 günde değiştiririm anlamıyorum çözemedim neyi var.Burada düzgün vet yok,kaç kere getirdim.Kuşumda ciddi br sorun olduğunu sanmıyorum fakat geçsin istiyorum.6 ay önce bitki yemişti 3,4 Tık oda Menekşe'idi zehirsiz yani.Birde çekirdek kabuğu yemişti 3 ay önce ama atılırdı boğazda kalsa idi.Ve bunu durup dururken yapmıyor.Yem yiyot 6,7yudum su içiyor su içerken ağzından yem sesi geliyor yemi yutuyor fakat suyla geri çıkarıyor gibi anlamış değilim.Ben ya kumdan ya da aynanın zarar verdiğine inanıyorum hem kur yapar hemde kemirirdi.Sallıncak Cam/Plastik gibi onu yutmasından korktum.Ve geçen dışkıda sert bişe buldum ? Grit gibi sert'idi fakat elimle ufalaya ufalayaelimde küçüldü.Artık araştırma yapmak istemiyorum ne kadar araştırma yaparsam o kadar kötü oluyorum şimdide aklıma trichomoniasis diye birşey geliyor onun belirtileride yok sadece o ağız hareketi fakat yinede korkuyorum.Ama önlem amaçlı Flagly antibiyotik vs kullanacak değilim.Mikostatin saten yan etki etmişti canım benim ):

Son düzenleme:
Oyla 0
Ve bu arada bu ağzı açık suluğu aldığımda başladığını söyliyebilirim.İyide sulukla ne alakası var anlamadım şahsen.Ya bence aynaya kur yapmakdan oldu sanıyorum boğazda tahriş gibi daha kur yaptırmıyorum ve zararlı bilmiyordum): Saten Mikostatin'de kullandım.Ya da şu akvaryum kumu tıkanması onu engelliyor gibi.Bu arada başka üreticilere attım kumu vs silinkat olsa bile idrar ile atılıyor deniliyor.Ama burada taşlıkda kalır deniliyor ?

Son düzenleme:
Oyla 0
Merhaba benim erkek sultan papaganim var 1 hafta önce dişi ölmüs petshopta sonra ben aldım eve getirdim 3 gün bisey yiyip içmedi veterinere goturdum tedavi etmeden ilaçlar verdi şuan 1 hafta oldu ama hala bisey yiyip içmiyor durgun duruyor ne yapmalıyım yardim eder misiniz

Oyla 0
Merhaba benim erkek sultan papaganim var 1 hafta önce dişi ölmüs petshopta sonra ben aldım eve getirdim 3 gün bisey yiyip içmedi veterinere goturdum tedavi etmeden ilaçlar verdi şuan 1 hafta oldu ama hala bisey yiyip içmiyor durgun duruyor ne yapmalıyım yardim eder misiniz
İsterseniz yeni bir konu açın ustalar yardımcı olacaklardır.

Oyla 0
Geri