Kusumda solunum sikintisimi var acaba?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Arkadaşlar merhaba.Kusum Boncuk her zaman oldugu gibi bugünde cok neşeli.Ama icimi kemiren bir durum var.Kusumda solunum sıkıntısımı var acaba?Hiriltili nefes almiyor ama kuyrugu boyle.En son bilgili biri yardim etsin diye yaziyorum video ve resimleride ekliyorum.TVsesi yuzunden özür dilerim.Bu arada kuşumun ayagi kirilmisti dizinden Allaha şükür düzeldi basabiliyor goruntulerdeki gibi biraz az güç veriyor ama bunada sukur.

Maşallah solunum sorunu görünürde yok fakat ayna kullanımı, yapay yapışkanlı (ballı) kraker kullanımı sağlık sorunları oluşturur.

Oyla 0
Maşallah solunum sorunu görünürde yok fakat ayna kullanımı, yapay yapışkanlı (ballı) kraker kullanımı sağlık sorunları oluşturur.
Tamam bilmiyordum ona nasil atistirmalik yapabilirim evde balli kraker yapimi izledimde herkes firina koyuyor bnmde annem izin vermiyor firinsiz tarifi varmidir cok seviyo cunku daha 2 gun oldu bitirecek

Oyla 0
Neden kuyrugunu oyle yapiyor biliormusunuz?Mutluluk falan gostergesimi yoksa butun kuslar kuyruk sallarmi benimki titretoyor titretme diyelim mesela sizin kusunuzda yapiyormu kusura bakmayın üzerine cok titriyorum ona birsey olmasini istemiorum.

Oyla 0
Ballı kraker Yapımı
Bu krakerin benzerlerini petshoplardan da alabilirsiniz. Ancak petshoplarda satılanların evde yapılan bu kraker kadar sağlıklı olmaları düşünülemez. Bu krakerleri normal dönemde Dal darıya alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Yapılışı ise gayet basittir. 20gr Un, 1 Yumurta, 1 Yemek kaşığı ya da yarısı bal ve 20gr Kuş yemini bir kaba koyup iyice karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı hafif yağladığınız fırın tepsisine istediğiniz şekillerde koyunuz. (ben küçük kurabiye kalıplarında yapıyorum) 180 derecede 3 dakika ısıtılmış fırına sürüp 10-15 dakika pişirin. Soğuyunca tüketime hazırdır.

*Tarif bu şekilde fakat youtube biraz gezdim ve O kadar çok bal, gereksiz malzeme koyuyorlar ki anlatamam. Bu nedenle önermem tarifleri. Uygun bir video denk gelirsem paylaşacağım. Üstteki tarif en uygunudur. Bu malzemeleri kullanarak videoları takip ederek sizde yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla 0
Ballı kraker Yapımı
Bu krakerin benzerlerini petshoplardan da alabilirsiniz. Ancak petshoplarda satılanların evde yapılan bu kraker kadar sağlıklı olmaları düşünülemez. Bu krakerleri normal dönemde Dal darıya alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Yapılışı ise gayet basittir. 20gr Un, 1 Yumurta, 1 Yemek kaşığı ya da yarısı bal ve 20gr Kuş yemini bir kaba koyup iyice karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı hafif yağladığınız fırın tepsisine istediğiniz şekillerde koyunuz. (ben küçük kurabiye kalıplarında yapıyorum) 180 derecede 3 dakika ısıtılmış fırına sürüp 10-15 dakika pişirin. Soğuyunca tüketime hazırdır.

*Tarif bu şekilde fakat youtube biraz gezdim ve O kadar çok bal, gereksiz malzeme koyuyorlar ki anlatamam. Bu nedenle önermem tarifleri. Uygun bir video denk gelirsem paylaşacağım. Üstteki tarif en uygunudur. Bu malzemeleri kullanarak videoları takip ederek sizde yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim sağolun denicem.bu kuyruk sallama olayi sizin kusunuzda fln varmı mutlu olduklari icin mi yapiyolarki normal yani dimi

Oyla 0
Ötüm ve kur halinde kuyruklar sallanabiliyor. Direk sallanan kuyruk solunum sorunu problemi değildir. Örneğin çıkarken onu yoran bir kuyruk tüyü bile sallamasına sebep olabiliyor.

Oyla 0
Ötüm ve kur halinde kuyruklar sallanabiliyor. Direk sallanan kuyruk solunum sorunu problemi değildir. Örneğin çıkarken onu yoran bir kuyruk tüyü bile sallamasına sebep olabiliyor.
Anladım teşekkür ederim içimdeki şüphede kalktı çok sağolun kuştan anlayan veterinerde olmadığı için üzülüyorum zar zor bulduk ayağını sardırmak için.Kuşum 7-8 aylık civarında diyoruz doğrumu tahminimiz

Oyla 0
Atıştırmalık olarak dal darı verebilirsiniz.Kutruğu da gayet iyi gözüküyor
Dal darıyı çok duyuyorum alacağım ama nereden alabilirim dal darısını?Herkes tavsiye ediyormuş ve doğalmış bende alacağım ama satılıyormu bilmiyorum işte ilçemizde.Kızgınlığı tahmini ne zaman geçer eş istiyor biliyorum ama alsam yazın farklı bir şehire gideceğiz ziyarete bıraksam bir dert bırakmasam bir dert.Strese girerler diye ve yumurta sıkışması olur alacağım dişide yada yavruların ayaklarına dışkı bulaşır ben çıkarırken belki sert davranırım diye korkuyorum bu yüzden her nekadar yavru istesemde alamayacağım gibi bir fikir verirmisiniz bana?Kuşumda bu arada 7-8 aylık diyoruz doğrumudur tahminimiz biz almadığımız için kışın sokakta bulduk canımın içini.

Oyla 0
Dal darı sezonu şuan değil maalesef. Alacağınız ürünler taze olmaz. Ağustos sonları, eylül gibi almanızı öneririm. Bir çok site mevcut ya da facebook üzerinden satanlar var. Örneğin daldari. n e t
1 yaşını geçmiş gibi görünüyor kuş. Eş alınabilir bence. Karakter olarak uysal dişi bulmak lazım.

Oyla 0
Dal darı sezonu şuan değil maalesef. Alacağınız ürünler taze olmaz. Ağustos sonları, eylül gibi almanızı öneririm. Bir çok site mevcut ya da facebook üzerinden satanlar var. Örneğin daldari. n e t
1 yaşını geçmiş gibi görünüyor kuş. Eş alınabilir bence. Karakter olarak uysal dişi bulmak lazım.
Tamam bir ailemede danışmam gerekiyor size çok teşekkür ediyorum iyiki varsınız bu sorular kafamda kalacaktı ne kuştan anlayan veteriner var ne bişey sağolun.

Oyla 0
Dal darı illa almak gerekmez ama. Normal yemden farkı yok fakat doğal halinde. Kuş bunu yerken keyif alıyor. Cerez gibi tüketiyor

Oyla 0
Geri