Kuşumu biraz önce 5cm tüy yutarken gördüm. neden tüylerini yutuyor???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CEREN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CEREN

Yeni Üye
Sultan papağanımı çok önceden düşen küçük bir tüyünü yutarken görmüştüm ve hep bunu yapıyor, onu tüy yutarken görünce hemen ağzından çıkardım (daha tam yutmamıştı, bir köşesi dışarıdaydı),gördükçe ağzından çıkarmaya çalışıyorum . Bugün biraz önce de çok garip bir hapşuruk sesi geldi sultan papağanımdan (biraz canı acımış gibi ince bi hapşuruk sesiydi), baktığımda yine tüy yutuyordu, koşup ağzından çıkardım , yine küçük bir tüydür diye düşünmüştüm ama bir kanat tüyü yutuyormuş. Biraz önce yuttuğu kanat tüyünün uzunluğu 5 cm . Aç da değil, yemi bittikçe dolduruyorum (yemi bittiğinden belki açtır ve midesini dolu tutmak için tüy yiyor olamaz yani, belki olur bilmiyorum, sizin cevabınıza bağlı) . Ne yapabilirim bu duruma??, neyi eksik olduğundan 5 cm tüyü yutmaya kendini zorluyor??

Sultan papağanımın yemliği açık, davlumbazlı değil. Suyunu damacanadan, benim içtiğim temiz sudan dolduruyorum ve 1 yıldır suyuna fit fly 25 ml diye bir su damlasından 2 damla damlatıyorum. ama su damlasının son kullanım tarihi 03.2020 diyor. tarihinin geçmesinden yan etki yapmış olabilir mi ki?

bunun çözümünü buldum sanmıştım, her tüyü düşünce yemesin diye alıyorum ama bu sefer de kendini kaşıdığında ağzına gelen düşmüş tüyleri direkt alıyor , evirip çevirip sonrada yutuyor.

kuşum şuan 1 yaşında. 27 kasım 2019 doğum günüydü. dün bir yıllık oldu.

Ve birşey daha soracağım. Kuşumu aylardır kafesten dışarı çıkartmıyordum ve 1 ay önce çıkarttığımda uçmayı unuttuğunu gördüm :( . Onun yeniden uçması için ne gibi egzersizler yaptırabilirim???
kafesten dışarı çıkarttığımda artık uçmak istemiyor, bir yere gitmek istediğinde sadece yürüyüp duruyor.
Dün onu omzuma koyup kolidorda koştum , 10 tur atmıştım diye hatırlıyorum ve o da düşmemek için kıyafetime sıkıca tutundu , kanatlarını açıp hızlıca durmadan çırptı, böyle devam edersem bir süre sonra kanatları güçlenip yeniden uçar mı?? :D

Oyla 0
Sultan papağanımı çok önceden düşen küçük bir tüyünü yutarken görmüştüm ve hep bunu yapıyor, onu tüy yutarken görünce hemen ağzından çıkardım (daha tam yutmamıştı, bir köşesi dışarıdaydı),gördükçe ağzından çıkarmaya çalışıyorum . Bugün biraz önce de çok garip bir hapşuruk sesi geldi sultan papağanımdan (biraz canı acımış gibi ince bi hapşuruk sesiydi), baktığımda yine tüy yutuyordu, koşup ağzından çıkardım , yine küçük bir tüydür diye düşünmüştüm ama bir kanat tüyü yutuyormuş. Biraz önce yuttuğu kanat tüyünün uzunluğu 5 cm . Aç da değil, yemi bittikçe dolduruyorum (yemi bittiğinden belki açtır ve midesini dolu tutmak için tüy yiyor olamaz yani, belki olur bilmiyorum, sizin cevabınıza bağlı) . Ne yapabilirim bu duruma??, neyi eksik olduğundan 5 cm tüyü yutmaya kendini zorluyor??

Sultan papağanımın yemliği açık, davlumbazlı değil. Suyunu damacanadan, benim içtiğim temiz sudan dolduruyorum ve 1 yıldır suyuna fit fly 25 ml diye bir su damlasından 2 damla damlatıyorum. ama su damlasının son kullanım tarihi 03.2020 diyor. tarihinin geçmesinden yan etki yapmış olabilir mi ki?

bunun çözümünü buldum sanmıştım, her tüyü düşünce yemesin diye alıyorum ama bu sefer de kendini kaşıdığında ağzına gelen düşmüş tüyleri direkt alıyor , evirip çevirip sonrada yutuyor.

kuşum şuan 1 yaşında. 27 kasım 2019 doğum günüydü. dün bir yıllık oldu.
Pardon da neden kuşunuzu aylardır salmıyorsunuz. Silmeden önce mesajı okumuştum. Tüy yutan kuşu ilk defa duydum. Yutmaya çalışırken bir videosunu atar mısınız ?

Oyla 0
Pardon da neden kuşunuzu aylardır salmıyorsunuz. Silmeden önce mesajı okumuştum. Tüy yutan kuşu ilk defa duydum. Yutmaya çalışırken bir videosunu atar mısınız ?
Mesajı silmedim , düzenleyecektim ve yine attığımda mesajı "bu mesaj moderetör onayı beklemektedir. normal kullanıcılarda görülmemektedir " diyor. kuşumu salmıyorum çünkü genellikle cam , pencere açık oluyor ve kaçar diye korkuyorduk. Tamam, video çekmeye çalışırım onu tüy yutarken gördüğümde.

Oyla 0
Kardeşim birincisi aylardır kuşu kafesten çıkarmamak kuşa zulüm. İkincisi tarihi geçmiş vitamini neden kullanmaya devam ediyorsun?

Bence sen o kuşu daha iyi bakabilecek birilerine ver.

Oyla 0
Tüy yutma kuşun karakteriyle alakalı birşey olabilir. Daha önce böyle bir olay duymadım...

Oyla 0
. kuşumu salmıyorum çünkü genellikle cam , pencere açık oluyor ve kaçar diye korkuyorduk.
Bence kuşun kafesi aylarca bu nedenlerle kapalı durmamalı. belki bu davranışı stresten, uğraşacak bir şeyi olmadığı için yapıyordur.
mesela hergün belli bir saat belirleyin ve o saatte camları,pencereleri kapatın ve kuşunuzu odaya salın bırakın kuş istediği gibi uçsun gezsin oynasın sonra süresi dolduktan sonra tekrar kafesinize koyarsınız.

Oyla 0
Mesajı silmedim , düzenleyecektim ve yine attığımda mesajı "bu mesaj moderetör onayı beklemektedir. normal kullanıcılarda görülmemektedir " diyor. kuşumu salmıyorum çünkü genellikle cam , pencere açık oluyor ve kaçar diye korkuyorduk. Tamam, video çekmeye çalışırım onu tüy yutarken gördüğümde.

Benim muhabbet kuşlarımda da tüylerini didikleme huyu var ama yutmuyorlar. Ben meraktan olduğunu düşünüyorum. Yazın pencereler açık olur ve pencerelere sineklik yaptırılabilir hem sizin için hem kuşlar için daha güvenli olabilir, imkanınız varsa tabii ki. Kuşları kafeslerini hapsettiğimizde fazla ve gürültülü bir şekilde ötebilirler, kendi tüylerini yolabilirler ve burada okumuştum sanırım Sultan Papağanları diğer türlere göre daha duygusal. Ve evimizdeki canlıları kafelere hapsetmek doğru birşey değil en azından ben böyle düşünüyorum umarım yanlış anlamazsın bizi.

Oyla 0
Hanımefendi kaçması için korkuyorsanız camı pencereyi kapatın. Veya salıp başka odaya geçin. Çözüm aramak yerine kapatmak doğru değil hayvan Allah bilir nasıl hissediyor. Kusura bakmayın ama bakmayacaksanız almayın.

Oyla 0
Kuşlar her gün dışarı çıkarılmalı! Ben günde en az 3 kez çıkarıyorum mesela. Bir de sizinki Sultan papağanı, daha da büyük ve dışarı çıkmak ister bence de yetersiz bakimdan kaynaklanıyor bir de can sıkıntısından bu aliskanligi olmus olabilir

Oyla 0
Geri