Sultan papağanımı çok önceden düşen küçük bir tüyünü yutarken görmüştüm ve hep bunu yapıyor, onu tüy yutarken görünce hemen ağzından çıkardım (daha tam yutmamıştı, bir köşesi dışarıdaydı),gördükçe ağzından çıkarmaya çalışıyorum . Bugün biraz önce de çok garip bir hapşuruk sesi geldi sultan papağanımdan (biraz canı acımış gibi ince bi hapşuruk sesiydi), baktığımda yine tüy yutuyordu, koşup ağzından çıkardım , yine küçük bir tüydür diye düşünmüştüm ama bir kanat tüyü yutuyormuş. Biraz önce yuttuğu kanat tüyünün uzunluğu 5 cm . Aç da değil, yemi bittikçe dolduruyorum (yemi bittiğinden belki açtır ve midesini dolu tutmak için tüy yiyor olamaz yani, belki olur bilmiyorum, sizin cevabınıza bağlı) . Ne yapabilirim bu duruma??, neyi eksik olduğundan 5 cm tüyü yutmaya kendini zorluyor??
Sultan papağanımın yemliği açık, davlumbazlı değil. Suyunu damacanadan, benim içtiğim temiz sudan dolduruyorum ve 1 yıldır suyuna fit fly 25 ml diye bir su damlasından 2 damla damlatıyorum. ama su damlasının son kullanım tarihi 03.2020 diyor. tarihinin geçmesinden yan etki yapmış olabilir mi ki?
bunun çözümünü buldum sanmıştım, her tüyü düşünce yemesin diye alıyorum ama bu sefer de kendini kaşıdığında ağzına gelen düşmüş tüyleri direkt alıyor , evirip çevirip sonrada yutuyor.
kuşum şuan 1 yaşında. 27 kasım 2019 doğum günüydü. dün bir yıllık oldu.
Sultan papağanımın yemliği açık, davlumbazlı değil. Suyunu damacanadan, benim içtiğim temiz sudan dolduruyorum ve 1 yıldır suyuna fit fly 25 ml diye bir su damlasından 2 damla damlatıyorum. ama su damlasının son kullanım tarihi 03.2020 diyor. tarihinin geçmesinden yan etki yapmış olabilir mi ki?
bunun çözümünü buldum sanmıştım, her tüyü düşünce yemesin diye alıyorum ama bu sefer de kendini kaşıdığında ağzına gelen düşmüş tüyleri direkt alıyor , evirip çevirip sonrada yutuyor.
kuşum şuan 1 yaşında. 27 kasım 2019 doğum günüydü. dün bir yıllık oldu.