Semih ışık
iyikus.com Üyesi
Kuşumu dışarı salıyorum ve kafaese alırkrn zorlanıyorum kuşumu kafese nasıl alıştırabilirim
Kuşun dışarı çıktıktan bir süre sonra illaki acıkacak ve yem yemek için içeri girecektir. Ama sen içeri sokarken kolay girmesini istiyorsun, bunun için yapılacak ekstra bir şey yok. Kuşun zaman geçtikçe kafese daha da alışacaktır. Kuşunu eline alıp içeri sokmak içinse şunu uygulayabilirsin: Kuşunu işaret parmağına al. Ondan sonra baş parmağınla kuşunun ayağına hafifçe bastır ki kaçamasın. Sen ayağına bastırınca o uçamayacaktır ve kafesin içerisine kolayca kuşunu sokabileceksin. Ama kuşunun ayağını çok bastırma, uçmasını engelleyecek kadar bastır yeterli. Ondan sonra kafesin içinde kuşunu bırak. Böylece kolayca kafese sokabilirsin.Kuşumu dışarı salıyorum ve kafaese alırkrn zorlanıyorum kuşumu kafese nasıl alıştırabilirim
Ben de kuşumu telefonla kandırıp, telefonun üzerinde taşıyarak kafese sokuyorum. Bir tek Badem'in şapşikliği sanıyordum bunu.Onu kandıran ürünleri keşfetmeniz lazım. Bu ödül diye tabi ettiğimiz obje ya da yiyecekleri sunarak kandırabilirsiniz.
Örneğin benim muhabbet kuşum cep telefonu hastasıdır ve o nereye giderse oda takip eder
Ben de bir ara o yöntemi uyguluyordum. Ondan sonra benim Boncuk Bey onu kandırdığımı anladı. Artık telefonla girmiyor ben de ayağını sıkıyorum mecburen.Ben de kuşumu telefonla kandırıp, telefonun üzerinde taşıyarak kafese sokuyorum. Bir tek Badem'in şapşikliği sanıyordum bunu.