KUŞUMU VETERİNERE GÖTÜRDÜM AMA

Kahramanze

iyikus.com Üyesi
Takip edenler bilir ve yazdıklarım tanıdık gelecek ki, bundan 6 hafta önce kuşumu halsizlik ve kusma hareketi yüzünden vete götürdüm (kusma hareketi boğaza bişey kaçmış gibiydi ) 1 kere gördüm bu hareketi ama yine de korktum vet metpamid ve bilmediğim bi antibiyotik verdi (şırınga da ) bu muayene 1500₺ tuttu herşey dahil
Eve geldikten sonra kuşuma ilacı 1 gün verdim daha da halsiz oldu bende vermeyi kestim.
3 gün kuşum toparladı kusma hareketi bi daha olmadı tekrarlanmadı.
Daha sonra kuşumun dışkısı koyulaşmaya başladı yani zaten bi çıtır koyuydu biraz daha koyu olmaya başladı
Çevresi yani..
ben tekrar hurrra bi daha vete. Vet sulphamazatine verdi buradan da bi 1000₺
Kullandık geçmedi kuşum bi gün at gibiyse bi gün ot gibiydi.. iştahı kesildi pek yemek yemedi 1 gr verdi. Ben tekrar hurra veterinere..
bu sefer vet dedi ki kuşunuzun dışkısında üre miktarı fazla o yüzden rengi böyle şimdi görsel ekleyeceğim
4gaf760.png

Sizce bu renk normal mi? Kuşum probiyotik kullanıyor (entrobac) yem harici sebze tüketimi de var. Bazen çok keyifli tepemden inmiyor bazen çok uykucu inanın günü gününü tutmuyor bırakın günü. Saati saatini. Lütfen yardımcı olun. Bursa da gitmediğim vet kalmadı..

Verilen ilaçları tam süreli kullanmak gerekiyor. Bu kadar sarı leke bırakması istenilen bir durum değil 😔

Takip edenler bilir ve yazdıklarım tanıdık gelecek ki, bundan 6 hafta önce kuşumu halsizlik ve kusma hareketi yüzünden vete götürdüm (kusma hareketi boğaza bişey kaçmış gibiydi ) 1 kere gördüm bu hareketi ama yine de korktum vet metpamid ve bilmediğim bi antibiyotik verdi (şırınga da ) bu muayene 1500₺ tuttu herşey dahil
Eve geldikten sonra kuşuma ilacı 1 gün verdim daha da halsiz oldu bende vermeyi kestim.
3 gün kuşum toparladı kusma hareketi bi daha olmadı tekrarlanmadı.
Daha sonra kuşumun dışkısı koyulaşmaya başladı yani zaten bi çıtır koyuydu biraz daha koyu olmaya başladı
Çevresi yani..
ben tekrar hurrra bi daha vete. Vet sulphamazatine verdi buradan da bi 1000₺
Kullandık geçmedi kuşum bi gün at gibiyse bi gün ot gibiydi.. iştahı kesildi pek yemek yemedi 1 gr verdi. Ben tekrar hurra veterinere..
bu sefer vet dedi ki kuşunuzun dışkısında üre miktarı fazla o yüzden rengi böyle şimdi görsel ekleyeceğim
4gaf760.png

Sizce bu renk normal mi? Kuşum probiyotik kullanıyor (entrobac) yem harici sebze tüketimi de var. Bazen çok keyifli tepemden inmiyor bazen çok uykucu inanın günü gününü tutmuyor bırakın günü. Saati saatini. Lütfen yardımcı olun. Bursa da gitmediğim vet kalmadı..
probiyotik yormaz diye biliyorum aksine antibiyotik kullanımından sonra uzun süreli olarak kuşu toparlamak adına verilmesi gerekiyor
bir de yeterince bilgi sahibi değilim ama kuşlarımdan bazıları benzeri süreçlerden geçtiği için belirtme ihtiyacı duydum
metpamid benzeri ilaçlar verilmeden önce dışkı analizi yapılmıştı, kursaktaki sıvıyı da inceliyorlar ve röntgen çekimi de yapılıyor. sonrasında doğru ilaç yazılması mümkün ki onu da veterinerin belirttiği sürede kullanmak gerekiyor çünkü bazı ilaçlar kullanılmaya başlandıktan sonra min kullanım gün süresi var diye biliyorum özellikle antibiyotiklerde.
bence dediğim süreçlerden sonra ilaç yazımı gerçekleşmediyse başka bir kuş veterinerine gösterin kuşunuzu. kuşlar hakkında bilgi sahibi olmayan veterinerler bu şekilde maddi/manevi bizleri sömürebiliyor maalesef :(
geçmiş olsun, umarım kuşunuz sağlığına kavuşur

probiyotik yormaz diye biliyorum aksine antibiyotik kullanımından sonra uzun süreli olarak kuşu toparlamak adına verilmesi gerekiyor
bir de yeterince bilgi sahibi değilim ama kuşlarımdan bazıları benzeri süreçlerden geçtiği için belirtme ihtiyacı duydum
metpamid benzeri ilaçlar verilmeden önce dışkı analizi yapılmıştı, kursaktaki sıvıyı da inceliyorlar ve röntgen çekimi de yapılıyor. sonrasında doğru ilaç yazılması mümkün ki onu da veterinerin belirttiği sürede kullanmak gerekiyor çünkü bazı ilaçlar kullanılmaya başlandıktan sonra min kullanım gün süresi var diye biliyorum özellikle antibiyotiklerde.
bence dediğim süreçlerden sonra ilaç yazımı gerçekleşmediyse başka bir kuş veterinerine gösterin kuşunuzu. kuşlar hakkında bilgi sahibi olmayan veterinerler bu şekilde maddi/manevi bizleri sömürebiliyor maalesef :(
geçmiş olsun, umarım kuşunuz sağlığına kavuşur
aslında uzman bir yer ama dışkı tahlili ya da kursak tahlili yapmadılar henüz herhangi bir sıkıntı yok üre miktarı fazla olduğu için böyle olduğunu söylediler. Şu an probiyotik yani entrobac Gervit multiviitamin kullanıyorum Umarım iyi olur ya beş gün devamlı kullandıktan sonra iyi olmazsa tekrar veterinere gideceğim

Hayır hocam söyledim ama çekmediler gerek yok üre miktarı fazla dediler antibiyotik te kullandığı için 10 gün probiyotik kullansın dedi ama ben artık bekleye bekleye ağaç oldum

Üreyle müreyle alakası yok. 10 gün değil yüz günde probiyotik kullansa değişen bişey olmaz.. Röntgeni şunun için sordum eğer iç organlarda problem varsa belli olur diye.. Ki bence karaciğer problemli. Veterinerin üre sandığı şeyde safra suyu..

Üreyle müreyle alakası yok. 10 gün değil yüz günde probiyotik kullansa değişen bişey olmaz.. Röntgeni şunun için sordum eğer iç organlarda problem varsa belli olur diye.. Ki bence karaciğer problemli. Veterinerin üre sandığı şeyde safra suyu..
Çok teşekkür ederim hocam yarın veterinere götüreceğim bazı kuşçular ecoli var sarımsaklı su kullan dediler ama cesaret edemedim. Bu ecoli denen şey geçer mi
Atacağım linkte ki bulguların hepsi benim kuşumda var
-Link yönetici tarafından kaldırıldı

Moderatörün son düzenlenenleri:

Hocam bir çok sayfadan ve veterinerden bu genvektör ilacını duydum ve kesin çözüm diyorlar yorumları da hepsi olumlu siz daha önce duydunuz mu?

5) Bakteriyel enfeksiyonlar (ecoli, salmonella vb.)
Bakteriyel enfeksiyonlarda kuşlarda görülen tehlikeli ve ölümcül hastalıklardır.. Acil müdahale gerekir! Yine kabarıklık, iştahsızlık, halsizlik gibi belirtilerin yanında sarı sulu dışkı ecoli dışkısıdır. Fosforlu yeşil gibi değişik bir yeşil dışkı vardır buda salmonella dışkısıdır. Salmonella sinir sistemini etkileyebilir. Yani ayak kanat tutulmaları olabilir. Sallabaş yada yatık boyun görülebilir. Ecoli ve salmonellada aynı ilaçlar kullanılır.

Bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılan ilaçlar: Enrocure (veteriner), enromis (veteriner), bactrim şurup (eczane), augmentin şurup (eczane).

Dediğiniz ürünü kullanmadım

Daha önce yazdığım gibi bence karaciğerde sorun var. Yağlanma yada başka sorunlarda karaciğerde üretilen safrada artış gözlemnebiliyor. Kuşlarda safra keseside olmadığı için üretilen fazla safra suyu bağırsaklarla atılıyor..

He karaciğer sorununa eşlik eden başka hastalıklarda olabilir. Ecoli salmonella gibi bakteriyel enfeksiyonlar, yada koksidiyoz mantar gibi hastalıklar olabilir.. Bunu anlamanın en kolay yolu dışkı tahlilidir.. Üstteki dışkı resmine bakarak ben bu hastalıklar vardır diyemem..

Üsteki mesajda bahsedilen genvektör isimli ürün ise bitkisel bir ürün. Eğer kuşta ecoli başlamışsa bu tarz bitkisel ürünler işe yaramaz. Aynı şekilde sarımsaklı su gibi şeylerde işe yaramaz. Bu tarz ürünler daha çok hastalık oluşmadan önce koruyucu amaçlı kullanılıyor.. Hastalık başladıktan sonra ise sadece antibiyotikler etkili olur...

Hocam kuşum bugün hiç
Yemedi yarın randevu aldım gideceğim veterinere dışkısı böyle daha doğrusu sıvı dışkı beyaz bile yok ama iki tane böyle yapmış kuşumun hiç hali kalmadı denemediğim şey gitmediğim yerde kalmadı kursaktan beslenmesi lazım sanırım ama ben zerre anlamıyorum video da izliyorum ama cesaret edemiyorum ki zaten aparatım yok.. kapı kapı gezdim umarım kuşum geceyi atlatır..
Kusma hareketini bugün yine yaptı.. normalde dışkısı kustuğu yemler kokmuyordu ama bugün kusması da kokuyor artık kesinlikle mantar tanısı ben gözümle koydum yarın da dışkı tahlili isteyeceğim.. hatta kuş bir süre orada kalmasını da isteyeceğim umarım iyileşir ? Sizce kurtulma olasılığı kaç? Çok bağlandım bu hayvana canım ciğerim oldu..sevdiğim bir arkadaşımı kaybetmiştin tam o dönmede aldım.. bi daha bi kayıp beni yıkar..

Hocam kuşum bugün hiç
Yemedi yarın randevu aldım gideceğim veterinere dışkısı böyle daha doğrusu sıvı dışkı beyaz bile yok ama iki tane böyle yapmış kuşumun hiç hali kalmadı denemediğim şey gitmediğim yerde kalmadı kursaktan beslenmesi lazım sanırım ama ben zerre anlamıyorum video da izliyorum ama cesaret edemiyorum ki zaten aparatım yok.. kapı kapı gezdim umarım kuşum geceyi atlatır..
Kusma hareketini bugün yine yaptı.. normalde dışkısı kustuğu yemler kokmuyordu ama bugün kusması da kokuyor artık kesinlikle mantar tanısı ben gözümle koydum yarın da dışkı tahlili isteyeceğim.. hatta kuş bir süre orada kalmasını da isteyeceğim umarım iyileşir ? Sizce kurtulma olasılığı kaç? Çok bağlandım bu hayvana canım ciğerim oldu..sevdiğim bir arkadaşımı kaybetmiştin tam o dönmede aldım.. bi daha bi kayıp beni yıkar..
Hocam hastalığı ne bilmiyorum ama kuşunuz beslenmiyorsa mutlaka beslemek şart. Aslında çoğu kuş beslenemediği için zayıf düşüp hastalığa hızlı yeniliyor. Size tavsiyem yumurta maması satın alın. İçine vitamin, probiyotik, elektrolit gibi destekler ekleyin. Sonra sıcak suyla karıştırıp şırınga ile verilecek kıvama getirin. 2 kişi olursanız biri tutar diğeri verir ne kadar yerse o kadar iyi. Veterinere söylerseniz besleyecektir, siz de evde bu şekilde besleyebilirsiniz.

Hocam hastalığı ne bilmiyorum ama kuşunuz beslenmiyorsa mutlaka beslemek şart. Aslında çoğu kuş beslenemediği için zayıf düşüp hastalığa hızlı yeniliyor. Size tavsiyem yumurta maması satın alın. İçine vitamin, probiyotik, elektrolit gibi destekler ekleyin. Sonra sıcak suyla karıştırıp şırınga ile verilecek kıvama getirin. 2 kişi olursanız biri tutar diğeri verir ne kadar yerse o kadar iyi. Veterinere söylerseniz besleyecektir, siz de evde bu şekilde besleyebilirsiniz.
Hocam bugün dediklerinizi yaptım ama kursaktan besleyemediğim için yeterli gelmiyor sabaha vete gideceğim başka çarem kalmadı gerçi herşeyi denedim ama Şuan tek istediğim biraz daha iyi olması

Umarım toparlar. Dışkısı belirgin bir soruna işaret etmiyor. Birden çok sorun söz konusu olabilir lakin bu dışkı daha çok bakteriyel pproblemlerde gözlemlediklerimize benziyor. Sadece aşırı ilerleyen vakalarda beslenmeden kesiliyorlar. Zaman kaybedilmemeli

Umarım toparlar. Dışkısı belirgin bir soruna işaret etmiyor. Birden çok sorun söz konusu olabilir lakin bu dışkı daha çok bakteriyel pproblemlerde gözlemlediklerimize benziyor. Sadece aşırı ilerleyen vakalarda beslenmeden kesiliyorlar. Zaman kaybedilmemeli
Hocam kuşumu bu sabah 6.32 de kaybettim. Ellerimde öldü.. elimden hiç
Bişey gelmedi çok üzgünüm

Hocam kuşumu bu sabah 6.32 de kaybettim. Ellerimde öldü

başın sağ olsun :( Çok zor oluyor maalesef.
Özellikle her ihtimale karşı elle besleme ve diğer konularda iyi araştırma ve denemeler yaparak yeniden kuş beslemeye başladığınızda yaşanan sorunlar inanın azalıyor. Kötü bir tecrübe oldu sizin için, elinizden geleni yaptınız.

Geri