Kuşumun ayağında mantarmı var

Bulut sever

iyikus.com Üyesi
20201126_223659.jpg
Kuşumun ayağında mantar varmı anlayamadımda
1 yaş civarında dişi hala biraz tüy döküyo ayağında mantar olduğundan şüpheleniyorum yardım ederseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler

Oyla 0
Çok bir anormallik görmedim lakin gagasına da bakmak lazım. Gaga resmi de olursa başlamış mı daha iyi görebiliriz. Ayak altlarına da bakın. Su toplamış egzama gibi olur. Mantar kremi : Trosyd - eczanelerde bulunur. Evinizde bulunsun.

Burada sanki ayakları kurumuş hafif pullanmış gibi. Terramicyn deri kremi ile güzelce ovalayın yedirin nazikçe. Sabah ve akşam Terramicyn sürebilirsiniz. 3 gün uygulama yeterli olur.

Mantar oluşmaması için : doğru kafes hijyeni, tabanda tel olması ve kuşun dışkılarına temas etmemesi, düzenli temizlik, tahta tünek ve tüm kafes ekipmanlarının düzenli temizlenmesi gerekir. Dezenfektasyon için Virkon-S alıp solüsyon hazırlayıp içinde kafes malzemelerini minimum 2 saat ile tüm gece arası bir süre bekletmeniz uygun olur.

Oyla 0

Oyla 0
Hayır hiçbir sorunu yok benim kuşumun da ayağı bu şekilde pullu. Sebebini ise şuna bağlıyorum aynı sizin kuşunuz gibi benim kuşumunda ayağı koyu yani pembe renklerde değil. Bu yüzden pullanmalar da daha belli oluyor. Bu pullanmadan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. @Doğanay Y. , pullanmalar sıkıntı çıkarır mı? Bence çıkarmaz ama yinede sana sorayım dedim

Oyla 0
Anormallik göremedim fakat normal şartlarda pullanma olursa önce bir kaba Batikon dökün ayaklarını batikona bırakın ardından terramycin beyaz vazalin işinizi görecektir

Oyla 0
Sıkıntı yaratan pullanmalar var ancak sizin kuşunuzda bir problem yok.
Örneğin şu tip pullanmalar ve yara problemli

Ekli dosyalar

• pullu1.jpg
    pullu1.jpg
    124.4 KB · Görüntüleme: 7
  • pullu2.jpg
    pullu2.jpg
    155.5 KB · Görüntüleme: 7
  • pullu3.jpg
    pullu3.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 7
Oyla 0