Kuşumun ayağında yara çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TubaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TubaK

iyikus.com Üyesi
Yaklaşık bir haftadır falan sürekli olarak gözlemliyordum. Sadece tek bir ayağını sürekli olarak kaşıyordu. Diğer ayağını o kadar yoğun kaşımıyordu. Sonra kuşkulanıp elime alıp ayağının altına baktım böyle bi yara gördüm. Diğer ayağında yok aynı şey. Nedir bu acaba? Mantar falan mı? Ne yapmam gerekiyor? Nasıl düzelir? :(

Ekli dosyalar

• 5C703BDB-B24C-406F-8B87-3B32962414A6.jpeg
    5C703BDB-B24C-406F-8B87-3B32962414A6.jpeg
    151.9 KB · Görüntüleme: 15

Oyla 0
Öncelikle kuşunuzun ayakları çok kurumuş ve sert pürüzlü bir zeminde hafif derisi aşınmış. Mantar vb bir durum olduğunu düşünmüyorum. Genelde mantar olsa hemen gagasına da sıçrar ve mantar belirtileri böyle değil.

Öncelikle o yara gibi olan yere terramicyn sürün günde iki defa sonra tüm ayaklarına kokusuz vaselin sürün. Takip ederek ilerleme olmadan veterinere gösterin.

Oyla 0
Öncelikle kuşunuzun ayakları çok kurumuş ve sert pürüzlü bir zeminde hafif derisi aşınmış. Mantar vb bir durum olduğunu düşünmüyorum. Genelde mantar olsa hemen gagasına da sıçrar ve mantar belirtileri böyle değil.

Öncelikle o yara gibi olan yere terramicyn sürün günde iki defa sonra tüm ayaklarına kokusuz vaselin sürün. Takip ederek ilerleme olmadan veterinere gösterin.
çok teşekkürler sağolun

Oyla 0

Ekli dosyalar

• 6C923215-3FF6-402F-995E-ACBE8E4107B9.jpeg
    6C923215-3FF6-402F-995E-ACBE8E4107B9.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 6
Oyla 0
yara olan ayağını böyle yukarda tutuyor veterinere götürmeli miyim yoksa bi süre krem kullanmaya devam etsem geçer mi? Tehlikeli bi şey mi?

Oyla 0
Bir süre krem kullanılabilir ancak düzelmez, genişleme gösterir ise mutlaka götürülmeli ve kafes aksesuarları değiştirilmelidir.

Oyla 0
Geri