Kuşumun ayağındaki problem

maviscesur

iyikus.com Üyesi
Merhaba, muhabbet kuşumun sol ayak parmaklarında aniden hissizlik gibi birşey oluştu. Tüneği kavrayabiliyor ancak düz zeminde parmakları yumrukvgibi oluyor . Ettafımızdaki tüm veterinerleri aradım fakat çözüm bulamadım. Önerebileceğiniz şeyler var mı

Merhaba herhangi bir yere çarptı mı? resim ekleyebilir misiniz?
Altakki yazıyı okumanızda faydalı olabilir.
Muhabbet kuşları kafeste dururken veya elinizde dururken bir ayağını saklayarak sizi şaşırtabilirler.
Peki bu hareketin anlamı ne olabilir?😊🤗kısaca özetlemek istedim.
•Uyurken veya dinlenirken bu hareketi yapmaları gayet doğaldır ve herhangi bir sakıncası yoktur.
Fakat;
•Çarpma ,yaralanma sonucu bu hareketi yapabilirler.
•B vitamini eksikliği ve mantar sebebiyle de tek ayak üstünde durabilirler.
Bu gibi durumlarda da gözetleyerek anlayabiliriz.

Normal hareketlerinden farklı olarak bu ayağındaki durum. Çünkü çok dikkat ediyorum genel olarak. Gece yatmadan herşey normaldi sabah bir anda böyle olduğunu fark ettim kafesinde ayağını takacak birşey yok incitmediğini düşünüyorum bu yüzden

Ekli dosyalar

• IMG_1537.jpeg
    IMG_1537.jpeg
    328.2 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1524.jpeg
    IMG_1524.jpeg
    287.8 KB · Görüntüleme: 8
Normal hareketlerinden farklı olarak bu ayağındaki durum. Çünkü çok dikkat ediyorum genel olarak. Gece yatmadan herşey normaldi sabah bir anda böyle olduğunu fark ettim kafesinde ayağını takacak birşey yok incitmediğini düşünüyorum bu yüzden
Dışkıda da bozukluk var gibi resim ekleyebilir misiniz.sol ayakta resim yanıltıyor beni yakından çekebilir misiniz .

Son düzenleme:
Tünekte ve parmağımda kavramayla alakalı sorunu yok fakat düz zeminde parmakları kıvrılıyor, kuşumuz sekiz yaşında göğsündeki şişlikle alakalı kuş veterinerine gittik ve iyi huylu kitle olduğu söylendi uzun yıllardır böyle yaşıyor zaten

Ekli dosyalar

• IMG_1541.jpeg
    IMG_1541.jpeg
    136.3 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_1539.jpeg
    IMG_1539.jpeg
    71.9 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_1542.jpeg
    IMG_1542.jpeg
    62.9 KB · Görüntüleme: 4
Normalde Ankara’da yaşıyoruz orada olsak yine gidebileceğim yerler olur ama Malatya’ya geldik ve burada hiçbir yer olumlu dönmedi. Başka çarem kalmazsa geri gideceğim elbette ancak bu süre zarfında yapabileceğim bir şey olursa diye sormak istedim

Zedelelenme olmadığına emin gibiyim ama yine de belki görmediğim bir an bişey olmuş olabilir, erime derken neyi kastettiniz , telefonda veterinerimizle iletişime geçtik krem vs önerdi kullanacağım ama yine de içim rahat etmiyor

Şişlik sinirlere baskı yapıyor olabilir. Belki bununla alakalıdır.. Ayak altınıda kontrol edin yara gibi birşey varmı diye.. D vitamini, kalsiyum, b grubu vitaminler faydalı olabilir. Elinizde varsa kullanın mutlaka..

Ayak altında yara yok, bt Amin forte var düzenli olarak tüy döneminde vs kullanıyorum zaten gerwit, entrobac bunlarla birlikte

Elinizdeki ürünlere ek olarak mineral takviyeside kesinlikle öneririm. Düzenli olarak kullanılması gerekiyor..

D vitamini ve kalsiyum takviyeside önemli. Bu tip sorunlarda faydası çok oluyor..

Çok teşekkür ederim bende olmayanları hemen temin edeceğim, kafesimiz pirinç kafes şu an evde olmadığım için buradaki kafesimiz de boyasız , kafeste grit kuş kumu, Himalaya tuz bloğu, kuş kömürü , kuş toprağı mevcut, suyu günlük tazeleniyor ve yemi de. Günlük taze sebze vermeye gayret ediyorum versele laga pelet yem ve versele laga tohum yem kullanıyorum . Entrobac , gerwit, bt amin forte, zeolit tozu mevcut . Kalamar kemiği de yanımda getirmeyi unutmuşum . Başka eksiklerim vardır eminim ama elimden geleni yapacağım

Geri