Kuşumun bacağındaki şey

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Selcand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selcand

Forum Sakini
Merhabalar sultan papağanımın bacağında bir şey fark ettim yara gibi değil , fotoğrafı akşam çektiğim için kırmızı çıktı ama normalde sultan papağanının normal pembesi tonunda. Ayakları zaten çok kuru badem yağı sürüyorum izin verdiği müddetçe sizce önemli bi şey mi ?

Ekli dosyalar

• 5EF3F244-096F-41F9-BB38-6D8FE0588A58.jpeg
    5EF3F244-096F-41F9-BB38-6D8FE0588A58.jpeg
    75.9 KB · Görüntüleme: 7
  • E97E7EA5-BA7C-4785-A6FD-F93F9177BEA9.jpeg
    E97E7EA5-BA7C-4785-A6FD-F93F9177BEA9.jpeg
    82.2 KB · Görüntüleme: 7
Merhabalar sultan papağanımın bacağında bir şey fark ettim yara gibi değil , fotoğrafı akşam çektiğim için kırmızı çıktı ama normalde sultan papağanının normal pembesi tonunda. Ayakları zaten çok kuru badem yağı sürüyorum izin verdiği müddetçe sizce önemli bi şey mi ?
Merhaba Gece yatmadan önce vazelin sürün lambayı kapatın iyi gelir gece karanlıkta sürdüğünüz de ayagiylada oynamaz fazla

Tunekleri agac mi acaba?

Böyle bunları okuyunca telaş yaptım biraz Doğanay bey bir de önceden yoktu yeni dikkatimi çekti. Bütün tünekleri pürüzsüz ahşap neden olmuş olabilir sizce ? Bir de merhemler Basitrasin veya neosporin içerikli ürünler demişsiniz buna örnek verebilir misiniz almam açısından soruyorum. Sizce veterinere götürmeli miyim yani şu an Açık yara gibi değil de siğil gibi kusura bakmayın çok soru sordum

Böyle bunları okuyunca telaş yaptım biraz Doğanay bey bir de önceden yoktu yeni dikkatimi çekti. Bütün tünekleri pürüzsüz ahşap neden olmuş olabilir sizce ? Bir de merhemler Basitrasin veya neosporin içerikli ürünler demişsiniz buna örnek verebilir misiniz almam açısından soruyorum. Sizce veterinere götürmeli miyim yani şu an Açık yara gibi değil de siğil gibi kusura bakmayın çok soru sordum
Her zaman o konuda ki olmayabilir. Bu nedenle gözlem amaçlı teramycin deri kremi kullanınız. Genelde bu yeterli olur.
Thiocilline veya Desitin Neosporin de bahsedilen etken maddelerde kullanılabilir. Temel düzlemde üç üründe cilt yaraları, kızarıklıklar ve mantarlar için kullanılabilir.

Her zaman o konuda ki olmayabilir. Bu nedenle gözlem amaçlı teramycin deri kremi kullanınız. Genelde bu yeterli olur.
Thiocilline veya Desitin Neosporin de bahsedilen etken maddelerde kullanılabilir. Temel düzlemde üç üründe cilt yaraları, kızarıklıklar ve mantarlar için kullanılabilir
Yine ılık sabunlu su ile yıkadıktan sonra mı teramycin kullanmalıyım peki , günde bir kez yeterli olur mu

Güncelleme : kuşumun diğer bacağında da aynı yerde hafif var kendisi bir sürü tüneği olduğu halde kalamar kemiğinin üzerinde duruyordu gün içinde kalamar kemiğini de aynı zamanda yediği için ucu bşraz sivrilmişti aynı hizada olması kalamar kemiğinin üzerinde durduğu için tahriş ettiğini düşündürdü bana terramycin ile düzelir inşallah tekrar teşekkürler

Geri