KUŞUMUN BURNU AKIYOR VE KUYURUĞU SALLANIYOR

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan The tex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

The tex

Yeni Üye
İYİ GÜNLER BENİM MUHABBET KUŞUM 7-8 AYLIK 4-5 AY ÖNCE ALDIM KUŞUM SÜREKLİ KUYRUĞU AŞŞAĞI YUKARI OYNUYOR , BURNU AKIYOR BİDE AĞZINI AÇIP KAPATIYOR AMA YEMESİNDEN İÇMESİN DE HİÇ BİR PROBLEM YOK KUŞUN VE KULLANDIĞI İLACIN RESMİNİ ATTIM İLAÇ İŞ GÖRÜR MÜ TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

• 16207534626694664554674401596451.jpg
    16207534626694664554674401596451.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 14
  • 1620753525678961144480177171535.jpg
    1620753525678961144480177171535.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 14
Öncelikle resimdeki ilaç değil vitamin ve bana kalırsa yeterli ya da işe yarar bi ürün değil. Hastalıklar konusunda bilgili değilim umarım ciddi bişeyi yoktur.

Oyla 0
suluğu kafes tabanına koymayınız, sabunla içini dışını iyice yıkayıp tele takınız, mümkünse de bir ara değiştirin.

net dışkı fotolarını ve mümkünse ağız ve kuyruk hareketlerini içeren video paylaşırmısınız?

Oyla 0
suluğu kafes tabanına koymayınız, sabunla içini dışını iyice yıkayıp tele takınız, mümkünse de bir ara değiştirin.

net dışkı fotolarını ve mümkünse ağız ve kuyruk hareketlerini içeren video paylaşırmısınız?

Suluğunu daha yeni aldım sıfır ve suyu daha 1 saatlik vitamin kattığım için öyle gözüküyor olabilir takıcak yeri biraz farklı olduğu için altına destek koyup üste aldım teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_20210511_214139_N.jpg
    IMG_20210511_214139_N.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20210511_214129_N.jpg
    IMG_20210511_214129_N.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 11
  • Edited_20210511_214523.mp4
    Edited_20210511_214523.mp4
    2.6 MB
Oyla 0
Suluğunu daha yeni aldım sıfır ve suyu daha 1 saatlik vitamin kattığım için öyle gözüküyor olabilir takıcak yeri biraz farklı olduğu için altına destek koyup üste aldım teşekkürler
KUYRUK SALLAMA VE AĞZINI AÇIP KAPATMASINI DA ÇEKTİM SİZE ZAHMET BİLGİSİ OLAN VARSA BİLGİ VEREBİLİR MI TEŞEKKÜRLER

Oyla 0
ben attığınız 1 (bir) adet dışkı örneği ve kuyruk videosunda sorun göremedim. diğer videodan birşey anlayamadım maalesef

Oyla 0
Plastik tünek kuş için uygun değil,ahşap tünek ile değiştirmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca zemindeki plastik ızgara ne kadar sağlıklı,bilemiyorum..
Kuşun gagasının sol üst köşesindeki nedir?

Oyla 0
Plastik tünek kuş için uygun değil,ahşap tünek ile değiştirmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca zemindeki plastik ızgara ne kadar sağlıklı,bilemiyorum..
Kuşun gagasının sol üst köşesindeki nedir?
Kafesinde boydan boya ahşap tünek var fakat plastik tünek ten başka düzgün oturmuyor plastikelri çıkardım yerde geziyor plastik ızgara da dışkısına basmasını engellesin diye koymuşlardı
15 gündür sol burnundan akıp orda kuruyor aslında o kadar da çok değil yemini kabuğu yapışmış ondan dolayı ama burun akıntısı var o gözle görülüyor anlamadım arada bir peçete yle alıyorum oda sizlere sormak için almadım bu sefer

Oyla 0
Anladım.Üst solunum yollarını etkileyen çeşitli hastalıklar var.Üst solunum yollarını etkileyen bir mantarlaşma veya astım başlangıcı da olabilir,farklı bir hastalık da olabilir.Ağzını açıp kapatma sebebi nefes almaya çalışmasından kaynaklı muhtemelen.
Daha önce bu sorunu yaşamış arkadaşlar ilaç ve tedavi konusunda yorumları ile katkıda bulunacaktır.
Ama eğer bulunduğunuz yerde kanatlı hayvanlara,kuşlara bakan bir veteriner var ise vakit kaybetmeden gösterirseniz çok iyi olur.

Oyla 0
Anladım.Üst solunum yollarını etkileyen çeşitli hastalıklar var.Üst solunum yollarını etkileyen bir mantarlaşma da olabilir,farklı bir hastalık da olabilir.Ağzını açıp kapatma sebebi nefes almaya çalışmasından kaynaklı muhtemelen.
Daha önce bu sorunu yaşamış arkadaşlar ilaç ve tedavi konusunda yorumları ile katkıda bulunacaktır.
Ama eğer bulunduğunuz yerde kanatlı hayvanlara,kuşlara bakan bir veteriner var ise vakit kaybetmeden gösterirseniz çok iyi olur.
2 tane veteriner var onlarda kanatlı hayvanlardan pek anlamıyor gibiler götürüdük vitamin yazıp yollamış ama o zaman burnun da felan bir sıkıntısı yoktu
Bu arada bilginiz varsa önerbileceğiniz Keskin bir ilaç var mıdır

Oyla 0
2 tane veteriner var onlarda kanatlı hayvanlardan pek anlamıyor gibiler götürüdük vitamin yazıp yollamış ama o zaman burnun da felan bir sıkıntısı yoktu
Bu arada bilginiz varsa önerbileceğiniz Keskin bir ilaç var mıdır
Kuş nefes alış vermekte zorlandığı için kuyrukta oynama ve ağız açıp kapama olabilir.
İlaç konusuna gelince kesin teşhis olmadan ilaç vermek doğru değil,ama forumda daha önce bu hastalığı kuşunda görmüş olanlar mutlaka yorum yapacaktır.Eğer üst solunum yolu hastalığı varsa antibiyotik tedavisi uygulamak gerekecektir. Doksimis adlı bir ürün var ama ben kullanmadım,kullanan arkadaşlar yorumlayabilir.
Bu arada siz kuşu mümkün olduğu kadar sıcaklı iyi ve sabit bir odada tutun.

Oyla 0
Kuş nefes alış vermekte zorlandığı için kuyrukta oynama ve ağız açıp kapama olabilir.
İlaç konusuna gelince kesin teşhis olmadan ilaç vermek doğru değil,ama forumda daha önce bu hastalığı kuşunda görmüş olanlar mutlaka yorum yapacaktır.
Yani beni biraz da olsa rahatlatan şey böyle sıkıntıları olan kuşlara göre yeme içme hareketliliğinde bi sıkımtı olmaması

Oyla 0
Kusura bakmayın rahatsız ettim ama peki çözüm olarak aklınızda bişey var mıdır acaba veteriner konusu biraz sıkıntı çünkü
Ben şuana kadar böyle bir sıkıntı yaşamadım ama gördüğüm kadarı ile forumda bir çok kişi yaşamış ve yaşıyor.
Üst solunum yolları için Doksimis adında bir ilaç kullanıyor ama dozaj ve etkisi açısından bir yorum yapamam.
Sağ üst köşede ''ara''butonundan ''solunum'' yazıp aratın,çıkan yazıları okuyun,cevap yazanlar ile yazışın.Bu sorunu yaşamış ve tedavi etmiş arkadaşlara danışın derim.

Oyla 0
Kusura bakmayın rahatsız ettim ama peki çözüm olarak aklınızda bişey var mıdır acaba veteriner konusu biraz sıkıntı çünkü
Rahatsızlık diye bir şey yok kardeşim.Bu forumda herkes bilgilerini tecrübelerini paylaşmak için bulunuyor.
forumu takip edin,genel bir bilgiye sahip olmak ve sorununuz için daha önce yapılmış yorumlara ulaşmak için ''ara''butonundan arama yapın.
Benzer sorunu yaşayan ve önerileri olan arkadaşlar ile sonunuzu danışın.
Mutlaka bir cevap gelecektir.

Oyla 0
hocam kuşun videosu cok kısa birşey anlamadım ancak solunumda biraz sıkıntı var. kuyruk hareketi ve dışkı problem değil. burun akıntısı da alerji, bakteri ya da virüs kaynaklı olabilir

solunum yolunda bakteriyel enfeksiyon varsa veteriner kliniğinden doksisiklin etken maddeli antibiyotik alınabilir.

Oyla 0
Geri