Kuşumun çiftleşmesini yavru yapmasını nasıl engelleyebilirim

Gündüz demircan

iyikus.com Üyesi
İyi forumlar herkese öncelikle ben muhabbet kuşu üreticisi veya hobici değilim sadece sahiplendiği evcil hayvanına en iyi şekilde bakmaya çalışan bir insanım.1,5 yaşında dişi bir muhabbet kuşum var 1 yıldır birlikteyiz yapısı gereği çok hareketli bir kuş.Sabah 7’den akşam 5’e kadar işte oluyorum eve gelir gelmez kafesini açıp onu salıyorum fakat işte olduğum sürelerde kafesinde yalnız, aslında oyuncağı ile oynuyor ama bu durum beni vicdanen rahatsız ediyor.Asıl soruma gelirsek yanına erkek almak istiyorum fakat çiftleşip yavru yapmalarını nasıl engelleyebilirim? Lütfen doğaları gereği çiftleşmeleri üremeleri gerek yavru yapsınlar vs yazmayın. Dediğim gibi ben üretici hobici değilim yavru bakmayı bilmiyorum ayrıca öğrensem bile buna ayıracak vaktim yok hem sürekli yavru yapıp dişi kuşumun zaten minik olan bedeninin zayıflamasını istemiyorum.Gerçekten yavru yapmalarını engelleyebilir miyiz böyle bir imkan var mı?

Merhaba.
Bu foruma gelen sorular genellikle ''nasıl yavru alırım'' şeklinde olduğundan sanırım sizin sorunuz ilk oluyor.
Sorunuza cevap olarak ''kuşların kısırlaştırılması'' veya ''kuşlarda doğum kontrolü'' olduğunu zannetmiyorum.
Üreticiler yılın belli zamanlarında yuvalığı çıkartarak veya kuşları ayırarak zamansız yumurtlamayı engelleseler bile nihai amaç üretim sezonuna girerken kuşunun dinlendirerek daha verimli yavru almak.
Sonuçta geçici ayırmaktaki veya yuvalık çıkartmaktaki asıl amaç sezonda daha sağlıklı yavru almak için oluyor.
Bir şekilde yavru almayı engelleyebilseniz bile kuşların yıllarca beraber yaşayacaklarını varsayarsak bu durum tabiatlarına aykırı ve son derece sıkıntı verici olacaktır.
Bu durumda tavsiyem tek kuş beslemeye devam etmeniz yönündedir.
Tek başına gördüğünüzde üzülüyorsanız iş dönüşü kuşunuza 1-2 saat vakit ayırabilir, onunla oynayabilirsiniz.
Böylelikle hem kendi vicdanınızı rahatlatır, hem de kuşun sosyalleşmesini sağlarsınız.

Son düzenleme:
Oyla 0
Bu tarz sorular forumda oldukça var hocam siz denk gelmemişsiniz :P

Oyla 0
Geri