Kuşumun çok tüyü döküldü normal mi hasta mı

Şeyma K.

iyikus.com Üyesi
Altı aydır baktığım muhabbet kuşumun bir hafta da çok ciddi tüyü döküldü özellikle gözünün etrafındaki tüylerde azalma oldu acemi olduğum için normal mi yolda hasta mı bilemedim. Bir de yaklaşık üç hafta önce yanına bir eş aldık gayet güzel anlaşıyorlar aslında ama tüy dökümü ile bir alakası var mı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz

Altı aydır baktığım muhabbet kuşumun bir hafta da çok ciddi tüyü döküldü özellikle gözünün etrafındaki tüylerde azalma oldu acemi olduğum için normal mi yolda hasta mı bilemedim. Bir de yaklaşık üç hafta önce yanına bir eş aldık gayet güzel anlaşıyorlar aslında ama tüy dökümü ile bir alakası var mı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz
Merhaba Büyük ihtimalle tüy donemi ile alakalı olduğunu düşünüyorum ama dışkı ve kuşun resmini görürsek daha kesin cevap verilebilir birde b vitamin takviyesi yapıliyor mu

Tüy döneminden kaynaklı bence b vitamini takviyesi bu süreçte gerekli BT amin Forte kullanmanızı öneririm aynı zamanda duş aldirmanizda rahatlamasını saglar

İyi günler daha önce kuşumun tüylerinde dökülme olduğunu söylemiştim şimdi de uçamıyor artık 10 cm yükselip aşağıya düşüyor tekrar .uçamaması da tüy dökümü ile mi alakalı acaba

İyi günler daha önce kuşumun tüylerinde dökülme olduğunu söylemiştim şimdi de uçamıyor artık 10 cm yükselip aşağıya düşüyor tekrar .uçamaması da tüy dökümü ile mi alakalı acaba
Kuşun dışkısı nasıl kabarma veya başka bir sorunu var mi ucamamasi dışında eğer başka bir sorun yoksa muhtemelen tüyleri yipranmistir yeni tüyler tamamen çıkınca uçmaya başlar tekrar

Uçuş tüylerinden biri düşmüş. Uzadiginda sağlıklı uçma şansi artacaktır. Tüy dönemi uçmayı olumsuz etkiliyor

Merak etmeyin benim dişi kuşuma da böyle olmuştu vitamin olarak Röhnfried Bt amin forte verdim haftada 2 kez. Bir de ben aspur da vermiştim pethoplarda satılıyor. Ama aspuru çok fazla verme yağlanma yapmaması için o da haftada 1 çay kaşığı tüye iyi geliyor.Çünkü zaten yemlerin içinde de az miktarda var. Benim kızım 3 hafta sonra uçmaya başladı. Aspuru verirsen yanında kuş kumu da koy biraz kabuklu çünkü

Geri