Kuşumun derisi mor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M8s8af2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M8s8af2

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar herkese merhaba kuşum kuruma olmuştu triflucan, SULPHAMEZİN, belciga 4 in 1 mix ilaç kullandım kaç aydır ugraşıyorum kemik sivriliği büyük oranda düzeldi gibi ama derisi mor ve ara ara poposuna dışkı yapışıyor dışkı renginde sıkıntı yoktur ara arada ishal oluyor ve çogu zaman hareketsiz duruyor yemini yiyor sorun nedir bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsun

Mutasyondan dolayı deri rengi mor ya da koyu renk olabilir. Kemik sivriliği hafif boyutta ise sorun yoktur bence ne kadar sivrilik var?
@Doğanay Y.

Son düzenleme:
Oyla 0
Mutasyondan dolayı deri rengi mor ya da koyu renk olabilir. Kemik sivriliği hafif boyutta ise sorun yoktur bence ne kadar sivrilik var?
Çok fazla yoktur sivriliği az, yem yiyor eşi kendisine kusuyor ama çok hareketsiz ve ara ara ishal oluyor

Ekli dosyalar

• IMG_20210526_134026.jpg
    IMG_20210526_134026.jpg
    178 KB · Görüntüleme: 18
Oyla 0
Kuşunuzu ters çevirin göğsüne üfleyip fotoğraf çekin bu şekilde.
Ayrıca dışkı fotoğraflarını ekleyin. Kullandığınız katkılar neler?

Ekli dosyalar

• IMG-20210620-WA0008.jpg
    IMG-20210620-WA0008.jpg
    86.3 KB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
Merhaba, kuruma olduğunu neden düşündünüz acaba? Veterinerin söylediği bir durum mudur?

Oyla 0
Kuşunuzu ters çevirin göğsüne üfleyip fotoğraf çekin bu şekilde.
Ayrıca dışkı fotoğraflarını ekleyin. Kullandığınız katkılar neler?
Dışkı ara ara degişiyor en son yaptıgı dışkı bu kullandığınız katkılar derken anlamadım

Ekli dosyalar

• IMG_20210622_225230.jpg
    IMG_20210622_225230.jpg
    4 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20210622_230116.jpg
    IMG_20210622_230116.jpg
    180.1 KB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
Dışkı ara ara degişiyor en son yaptıgı dışkı bu kullandığınız katkılar derken anlamadım
Zayıflığı hakkında daha bilgili kişiler yorum yapsın. Dışkılarda biraz bozukluk var gibi. Katkı derken probiyotik, vitamin, elektrolit vs. bu gibi şeyleri kastettim. Ayrıca dışkıda yem var mı, tam belli olmuyor.

Oyla 0
Valla tam anlamıyorum ama bu hastalıkta jilet gibi keskin olması gerekiyor diyorlardı. Daha bilgili kişiler baksa daha iyi olue. @Doğanay Y
Benim kuşumdada bundan biraz daha az çıkıntı var.

Oyla 0
Valla tam anlamıyorum ama bu hastalıkta jilet gibi keskin olması gerekiyor diyorlardı. Daha bilgili kişiler baksa daha iyi olue. @Doğanay Y
Benim kuşumdada bundan biraz daha az çıkıntı var.
Biraz çıkıntı olması normal iskelet yapısı bu şekilde

Ekli dosyalar

• images-44.jpeg
    images-44.jpeg
    27.1 KB · Görüntüleme: 9
Oyla 0
Dışkılar daha çok koksidyoz ya da ecoliye yakın görünüyor. Megabakteriden kaynaklı bir kuruma durumu şimdilik gözükmüyor. Hala kas ve yağ dokusunu koruyor görünüyor kuşunuz.

Oyla 0
baytril kullanılabilir. Ürünü temin ettiğinizde kullanımı hakkında bilgilendirme yapabiliriz.

Oyla 0
test yapılmadan bilemeyiz ki :(
koksidyoz dışkısına daha çok benziyor.

Oyla 0
Geri