MelisNalçacı
iyikus.com Üyesi
Kuşum 2 aylık civari. Dil ucunda kabuk gibi bir beyazlık var bu normal midir? Yoksa bir hastalık mı?
Öyle mi dersiniz? Ben pek anlamıyorum. Önceki kuşum ölünce limonun üzerine iyice düştüm. Babam da bir şey değildir diyor ama.Normal bence o kadarı.
Geldiğinden beri böyle yaklaşık 1 ay oldu. O zaman biraz daha gözleyeyim bir sorun çıkarsa veterinere götürürüm. Teşekkürler.Anormal bir durum yok gibi geldi bana.
Öyle bir şey gözlemlemedimben resimde birşey göremedim ancak ağız boşluğu, dil ve farenks bölgesinde sivilce ya da pamukçuk şeklinde beyazlıklar varsa protozoa veya iç mantar olma ihtimali gözönüne alınmalı
Güvercinlerde belli olduğu kadar muhabbet kuşlarında belli olmaması kötü bir durum.Adam tamam diyo bunda pamukçuk(trichomoniasis) var dayıyo flagly hayvan düzeliyor.Erken teşhis önemli.Cem memur bu tür durumlarda antimantar+antiprotozoa verilmesi gerektiğini düşünüyor.ben resimde birşey göremedim ancak ağız boşluğu, dil ve farenks bölgesinde sivilce ya da pamukçuk şeklinde beyazlıklar varsa protozoa veya iç mantar olma ihtimali gözönüne alınmalı