Kuşumun dışkısında sorun var mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erenb51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erenb51

iyikus.com Üyesi
merhaba iyi bayramlar herkese Kuşumu ilk aldığım zamanlar aşırı sulu dışkılıyordu sonra zeolit vs kullandım duzeldi baya. Şu ankinden daha düzgündü şu an bir sıkıntı var mı. Kuşun hali gayet iyi sadece gece kursak genişletme hareketi yaptıgınu gordum. Kum vs var yiyor. Kursak hareketini de haftada bşr falan görüyorum

Kuşun dışkısı sürekli bu şekildeyse bir sıkıntının olduğu kesin. Enfeksiyon olabileceği gibi karaciğer yağlanması veya karaciğer yetmezliği de olabilir. Kuş kaç gr ?
Bu sıkıntının sebebini çözmek kolay değil. Onun için son 6 ay kuşun davranışları yapıldıysa uygulanan tedaviler, kuşun genel diyeti ve kullanılan takviyeler günlük ne kadar uçma fırsatının olduğu vs her detay verilmeli.

Kuşun dışkısı sürekli bu şekildeyse bir sıkıntının olduğu kesin. Enfeksiyon olabileceği gibi karaciğer yağlanması veya karaciğer yetmezliği de olabilir. Kuş kaç gr ?
Bu sıkıntının sebebini çözmek kolay değil. Onun için son 6 ay kuşun davranışları yapıldıysa uygulanan tedaviler, kuşun genel diyeti ve kullanılan takviyeler günlük ne kadar uçma fırsatının olduğu vs her detay verilmeli.
Probiyotikten sonra idrar rengi sararıyor zaten aradına bir gün ile b vitamini daha sonrada multivitamin verince kuşun idrarının dğzelmeye zamani olmuyor. Acaba vermeden rengi degiscek mi beklesem mi ne onerirsiniz. Bazen çok hareketli oluyor ve zayıflıyor bu aralarda hareketli ve 5 gr vermiş normalde 90 dı şu an 85 gram. Kuşum 6 aylık şu an garden mix yemini kullanıyorum. Bazen gün içerisinde az süre dışarıda olsada hareketli bir kuş günde ortalama 4 saat dışarıda

Son düzenleme:
Çekirdekli yem kullandığınız sürece o dışkı düzelmez.
Ne kullanmam lazım yem öneriniz var mı garden mix kullanıyorum ve gerçekten cok fazla çekirdek var içerisinde. Normalde pek renkli olmuyordu dedigim gibi takviyeden sonra böyle diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Nasıl kullanılıyor acaba? Başka bir formda zeolit tozu kullanmam gerektigi söylenmisti iç parazit için. Bir kaç ay kullanmıştım. Zeolite devam etmeli miyim
zeolit bu yönde bir katkısı olmayacaktır. Nilverm veterinerlerden veya zirai ilaç satan yerlerden temin edilebilir.

Nilverm ise 1 lt suya 1 g eklenmeli. Suluk hesabı yapılacak olursa çay kaşığının ucuyla, yaklaşık bir-iki mercimek tanesi kadar belki biraz daha fazlasına denk geliyor. Şişede hazırlayıp sunmak daha uygun olur.

zeolit bu yönde bir katkısı olmayacaktır. Nilverm veterinerlerden veya zirai ilaç satan yerlerden temin edilebilir.

Nilverm ise 1 lt suya 1 g eklenmeli. Suluk hesabı yapılacak olursa çay kaşığının ucuyla, yaklaşık bir-iki mercimek tanesi kadar belki biraz daha fazlasına denk geliyor. Şişede hazırlayıp sunmak daha uygun olur.
Teşekkür ederim alacağım kaç gün vermem lazım ve art arda mı vereceğim

Ne kullanmam lazım yem öneriniz var mı garden mix kullanıyorum ve gerçekten cok fazla çekirdek var içerisinde. Normalde pek renkli olmuyordu dedigim gibi takviyeden sonra böyle diye düşünüyorum

Normal muhabbet kuşu yemi alıp kullanın. Sultan papağanı yeminden tek farkı çekirdek olmaması. Çekirdeğide ayrıca alıp az miktarda kontrollü olarak verin..

Çekirdek aşırı yağlı olduğu için fazla tüketimi karaciğer yağlanmasına sebep verebiliyor. Ve karaciğer fonksiyonlarının bozulmasıda safralı dışkılara sebep olabiliyor. Yani dışkının etrafındaki yeşil safra suyundan bahsediyorum..

Özellikle çekirdekli yemle beslenen papağanlarda bu sorunu sık gözlemliyorum.. Ek olarak kuşunuz yerse yemine deve dikeni tohumu ekleyin bir miktar. Karaciğere çok faydalıdır..

Alttaki konuyuda inceleyebilirsiniz;

Nilverm için diyorsanız 1 gün kullanacaksınız 10-15 gün sonra 1 doz daha kullanacaksınız. 6 ayda 1 kere iç ve dış parazit yapmanız gerekir
teşekkür ederim 🙏
Normal muhabbet kuşu yemi alıp kullanın. Sultan papağanı yeminden tek farkı çekirdek olmaması. Çekirdeğide ayrıca alıp az miktarda kontrollü olarak verin..

Çekirdek aşırı yağlı olduğu için fazla tüketimi karaciğer yağlanmasına sebep verebiliyor. Ve karaciğer fonksiyonlarının bozulmasıda safralı dışkılara sebep olabiliyor. Yani dışkının etrafındaki yeşil safra suyundan bahsediyorum..

Özellikle çekirdekli yemle beslenen papağanlarda bu sorunu sık gözlemliyorum.. Ek olarak kuşunuz yerse yemine deve dikeni tohumu ekleyin bir miktar. Karaciğere çok faydalıdır..

Alttaki konuyuda inceleyebilirsiniz;
Teşekkür ederim son zamanlarda çekirdek ve yulafı fazla yiyordu. Ablam bilmediği için fazla fazla vermiş. Konuyu okuyacağım🤗

Kuşuma dışkı analizi yaptırmak için veterinere sordum ve gerek olmadıgını dışkının normal oldugunu söyledi. Ne önerirsiniz

Gerek duymuyorsa sorun varsa da anlamaz diye düşündüm bende. Niğde de yaşıyorum ve kuşa bakan veteriner yok başka😓

Kuşta herhangi bir hastalık belirtisi yoksa dediğim gibi karaciğer ile alakalı olabilir sorun. O yüzden karaciğer destekleyici bir ürün kullanmakta fayda var. Ve çekirdekte vermeyin kuşa..

Geri