Kuşumun Gagasında Beyaz çizikler var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

iyikus.com Üyesi
muhabbet kuşumun gagasında beyaz çizgiler var gaganın ortasında bir çizik çiziğin altında sivri gagası var bide bu kuş gördüğü herşeyi ısırıyor canlı cansız her objeyi koltuğu ısırıyor biz bişey yapmasak bile sebebi ne?

Kemirme iç güdüsü ve eş isteğinden oluyor. Fotoğraf atabilir misiniz

Oyla 0
kameram bozuk malesef fotoraf atab5416ileceğim bişey yok ama örnek olarak şunu buldum dişi yazana bakın onun gibi çizikler var

Oyla 0
kemirme içgüdüsü? nasıl gidericem peki yani ben sıkıldım arkasından sürekli toprak süs çiceğini kopartıyo altındaki köpüğü ben bunları sürekli temizlemekten sıkıldım çünkü

Oyla 0
Normal bir durum o. Tıpkı bizim tirnaklar gibi gaga da keratinden oluştuğu için zaman zaman kabuk oluyor. Yinede çok fazla ise kabuk sade beyaz vazalin surebilirsiniz çok çok az oranda

Oyla 0
tmm fazla yok zaten teşekkür ederim bu ısırma içgüdüsünde yapıcak bişeyim yokmudur?

Oyla 0
Unutturmak gerekiyor ısırma alışkanlığını. Eğer parmak ısırma durumu artmış ise güven sorunlalrı, kemirme isteği ya da hoşuna giden öğrenilmiş bir davranış olabilir. Zordur unutturmak ama azaltılabilir. Youtube üzerinde bu konu hakkında videolar bulabilirsiniz.

Kemirme iç güdüsü eğer kızgınlıkla alakalı ise eş almanız çözüm olacaktır.

Oyla 0
tamam aklıma geldi %100 bu kuş kızgınlıkdan dolayı ısırıyo bence dediğiniz gibi bu kuş ilk geldiğinde uçmayı bilmiyodu hiç biyeri ısırmıyodu elimden başka 1 ay oldu kızgınlık dönemine girince heryeri ısırmaya başladı eskiden omzuma geldiğinde ensemi ısırmayan kuş şimdi ısırıyo :DKafamada gelince ısırıyo eş alıcam gündem normale döndüğünde

Oyla 0
Geri