Kuşumun göğsü mor

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Fakat resimde gördüğünüz gibi göğüs kemiği çıkmamış. Yani normal deri rengi yüzünden böyle değil mi? Kuşum 1 aylıktan beri bende, hep zayıf bir kuştu. Sizce anormal bir zayıflama var mı?

Ekli dosyalar

• IMG-20210620-WA0008.jpg
    IMG-20210620-WA0008.jpg
    86.3 KB · Görüntüleme: 23
oldukça iyi görünüyor. Maşallah kuzuya
Tartı aldım ölçtüm, 38-40 gram civarı. İlaçlar da elime ulaştı 12de vermeye başlayacağım. İlginç bir şekilde hiçbir takviye vermediğim halde sabahtan beri normal dışkı yapıyor. Hem megabakteri hem e coli sorunu olan ve aylardır bu hastalıkları barındıran bir kuş için çok garip. Zaten tahlil yaptırmakta da bu yüzden geç kaldım, hiçbir sorunu gözükmüyordu. Galiba enfeksiyonlar çok hafif seyrediyorlar.

Oyla 0
Çok ileri bir durum değil belli ki. Bir de kuşlar çok temkinli hastalıklarını gizleme konusunda :)
Umarım hep böyle iyi şekilde devam ederde kısa sürede atlatırsınız. Megabak. için hangi ürünü aldınız?

Oyla 0
Çok ileri bir durum değil belli ki. Bir de kuşlar çok temkinli hastalıklarını gizleme konusunda :)
Umarım hep böyle iyi şekilde devam ederde kısa sürede atlatırsınız. Megabak. için hangi ürünü aldınız?
Fungizone aldım. Sabah 1 damla, akşam 1 damla şeklinde kullanacağım.

Oyla 0
Bazı kuşlar ne yazık ki kitliyor. Bu tip durumlarda ben kafasını sabit tutup gagasının orta kısmından değdirmeye çalışıp açmasını bekliyorum. Yapmazsa eğer suluğa maalesef :(

Oyla 0
Bazı kuşlar ne yazık ki kitliyor. Bu tip durumlarda ben kafasını sabit tutup gagasının orta kısmından değdirmeye çalışıp açmasını bekliyorum. Yapmazsa eğer suluğa maalesef :(
Suluğa yetmez, az miktarda var. Biraz verebildim ama tam bir damla olmadı, tekrar versem de fazla olacaktı. Zamanla alışır ayarlarım herhalde.

Oyla 0
Damlalık ile almıyorsa plastik şurup kaşığı ile deneyebilirsiniz. İlaç verirken gördüğü şeyi bir daha gördüklerinde kilitliyorlar kendilerini. O da işe yaramazsa hareketsiz kalıp kandırmaya çalışabilir. Umarım çabucak iyileşir, şimdiden geçmiş olsun

Oyla 0
Bu ikinci seferde daha iyi tutabildim ve bu sefer bir damla içirdim. Fakat kuşumun gaga çevresi ilaç oldu, nasıl sileceğim oraları. Banyo yaptırsam da kafasını sokmaz zaten.

Oyla 0
İlaç kalıntısı biraz zor çıkıyo, bence temizlemek için tedavi sonunu beklemek daha doğru olur bence. Şimdi temizleseniz bir daha ilaç verdiğinizde yine temizlemek zorunda kalacaksınız. Önerim kulak çubuğunu ıslatıp, yavaş yavaş bastırmadan temizlemek olabilir

Oyla 0
Geri