Kuşumun göğsü şişti ve kafesin altından çıkmıyor.

pasa52

Yeni Üye
1 haftadır kafesin altında duruyor ve sesi çıkmıyor. göğüs kısmında ( kursakta olabilir tam bilmiyorum) bir şişlik var 1 haftadır.
Veterinere götürdük enfeksiyon var diyip iki şırıngaya ilaç verdi onları suyuna damlatıyorum. Ama su içerken hiç görmedim.
Ama tüneklere zıplayabiliyor ve yemek yiyor. dışkısı normalden çok farklı değil gibi biraz peçeteyi ıslatan bir yapıda...
@Selçuk YÜKSEL

Özellikle videoda şişlik belli oluyor linkten görsellere ve videoya bakabilirsiniz.
muhabbet kuşu - Google Drive

Merhaba kuş ciddi hasta.
Kusma var mı? Kursak mantarı şüphesi var.
Eczaneden triflucan şurup alınız öncelik bu ilaç olmalı. Bulamazsanız Mikostatin damla alınız.
Birisini alacaksınız yani ama dediğim gibi öncelik triflucan.
Kuşun ağzına sabah 1 damla,akşam 1 damla damlatın içtiğinden emin olun. İlacı verir vermez kusar ilacı çıkarırsa tekrar verin. En az 10 gün devam edin.

Merhaba kuş ciddi hasta.
Kusma var mı? Kursak mantarı şüphesi var.
Eczaneden triflucan şurup alınız öncelik bu ilaç olmalı. Bulamazsanız Mikostatin damla alınız.
Birisini alacaksınız yani ama dediğim gibi öncelik triflucan.
Kuşun ağzına sabah 1 damla,akşam 1 damla damlatın içtiğinden emin olun. İlacı verir vermez kusar ilacı çıkarırsa tekrar verin. En az 10 gün devam edin.
kusma yok henüz, veterinerden 2 şırınga verdiler suya damlatmam için onların ne olduğunu öğreneyim bahsettiğiniz ilaçlara bugün bakıp almaya çalışacağım. teşekkürler dönüş için

ilaçlarin isimlerini ve kaç gündur kullanıldığını yazıniz. ona göre ilaç onermek gerekir. buyuk ihtimal bakteriyel enfeksiyon gelişmiş. videodan goruldugu kadarıyla şişen yer hava kesesi olabilir

ilaçlarin isimlerini ve kaç gündur kullanıldığını yazıniz. ona göre ilaç onermek gerekir. buyuk ihtimal bakteriyel enfeksiyon gelişmiş. videodan goruldugu kadarıyla şişen yer hava kesesi olabilir
elimle şiş kısma bastırdığımda hava dolu bir yapısı var, sert değil.. ama sağ taraf fazla şişmiş, ilaç isimlerini veterinere soracağım bugün

sarısı micostatin, kırmızısı catasol imiş bugün 5. gün kullanışımızda @Sensitive 🌿

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
mikostatin yerine triflucan daha iyi olur

ilaveten, doksisiklin etken maddeli antibiyotik başlamanızı tavsiye ederim
triflucan aldım çok önerildiği için ama nasıl kullanacağımı netleştiremediğimden başlamadım. veterinerin verdiklerini suya damlatıyorum mikostatin 3 damla, catasol 5 damla olarak. triflucanı direk sabah akşam bir damla ağzına mı yoksa suya mı kullanacağım bilmiyorum

triflucan aldım çok önerildiği için ama nasıl kullanacağımı netleştiremediğimden başlamadım. veterinerin verdiklerini suya damlatıyorum mikostatin 3 damla, catasol 5 damla olarak. triflucanı direk sabah akşam bir damla ağzına mı yoksa suya mı kullanacağım bilmiyorum

fark etmez, triflucan 100 ml suluğa 10 damla da verilebilir.

ancak antibiyotiksiz iyilesmeyebileceğini gözönüne alınız

sarısı micostatin, kırmızısı catasol imiş bugün 5. gün kullanışımızda @Sensitive 🌿
Tamam veterineriniz de dediğim ilacı vermiş size. Sabah 1 akşam 1 damla ağza damlatın,en az 10 gün kullanın. Gelişme olmazsa veterinerinize gidin yeniden veya buraya yazınız.
Catasol ise destekleyici bir ürün.
Tedaviye devam edin 👍🏻

Kuşunuz suyundan içiyorsa ağzından vermeyin. 50 ml içme suyuna 6 damla katın mikostatinden. Sabah ve akşama doğru suluktaki ilacı tazeleyin günde 2 kez. İçtikten sonra hemen kusarsa tedavi işe yaramaz ilacı almış olmaz ama. Kontrol edin düzenli. Başka kuş varsa onu da kontrol edin,mantar bulaşıcıdır.

elimle şiş kısma bastırdığımda hava dolu bir yapısı var, sert değil.. ama sağ taraf fazla şişmiş, ilaç isimlerini veterinere soracağım bugün

Çünkü candida mantarı gaz üretir alkol ve toksin madde oluşturur. Bağışıklık sistemini zayıflatarak kuşu çökertip öldürür. Şişme bu yüzden. Tedavisi de mikostatin, triflucan şurup gibi ilaçlar ile yapılır. Neyse ki geç olmadan ilaca başlamışsınız.

Çünkü candida mantarı gaz üretir alkol ve toksin madde oluşturur. Bağışıklık sistemini zayıflatarak kuşu çökertip öldürür. Şişme bu yüzden. Tedavisi de mikostatin, triflucan şurup gibi ilaçlar ile yapılır. Neyse ki geç olmadan ilaca başlamışsınız.
evet ilk zamanlarda suyunu içmiyordu ama içmeye başladı.. mikostatin kullanırken triflucana dönmenin bir sıkıntısı olur mu 6 gündür kullanıyorum?

evet ilk zamanlarda suyunu içmiyordu ama içmeye başladı.. mikostatin kullanırken triflucana dönmenin bir sıkıntısı olur mu 6 gündür kullanıyorum?
Hayır ilaç değiştirmeniz sorun olmaz hatta Triflucan daha geniş etki alanına sahiptir en başında da söylemiştim öncelikli olarak Triflucan alın,bulamazsanız Mikostatin alınız diye. Triflucan verin mikostatin vermeyin. Triflucandan devam edin. En az 10 güne tamamlayın. Gün gün buraya gelişmeleri yazın güncel video ve dışkıları paylaşırsınız

Geri