Kuşumun gözü şişti

Yusufvarcin

iyikus.com Üyesi
Kuşumun gözünü bir türlü iyilestiremedim burdan daha önce de konu açtım göz damlası teramicyn tavsiye ettiler kullandim fayda etmedi veterinere götürdüm (sanırım anlamadi)
vitaform diye bir ilaç verdi ilk başta biraz geçer gibi oldu ama yine düzelmedi ve sorun büyüyerek devam ediyor anlayan birileri lütfen yardim edebilir mi yoksa kuş ölecek diye korkuyorum

Geçmiş olsun kullandığınız krem çok etkilidir böyle şişlerde. Kaç gün kullandınız acaba. 5-7 gün arası kullanımda azalması hatta inmesi beklenir. Aynı zamanda hekimin verdiği ilacıda kullanmanız gerekir.

Kuş için genelde bu durumlar ölümcül seviyede değildir fakat tedavi gerektiriyor. Kafesi dezenfekte ettikten sonra aynı işlemi devam ettirmelisiniz. Krem ve ilaçlar.

Monodoks, baytril-k gibi ilaçlar kullanılabilir bu süreçte. İkisi de bu tarz durumlarda kullanılır fakat veteriner önermediği için sormadan kullanmanızı önermem. Veterinerinizle tekrar görüşmenizi öneririm.

Yanında başka kuş var ise ayırmanızı öneririm. Birde okumadıysanız; Göz Problemleri

Oyla 0
Vita-form uzun süre kullandım ara ara şişlik iniyo gibi oluyo ama yine devam ediyor.veteriner o zaman da pek anlayamamıştı tekrar görürsem de fayda eder mi bilmiyorum. Kremleri ve göz damlasını kullandığım süreçte hiç faydasını görmedim hiç inme olmadi ve gereksiz yere daha da fazla zarar verir mi diye daha fazla kullanmadım .bir de bana nedense bir göz hastalığından ziyade başka bir rahatsızlık gibi geliyor ( iç organlarında parazit vs gibi) zaten solunumla ilgili sorunlari var gibi ağzını açıp çip çip çip yapip duruyor. Veya gözün sürekli şişmesi sanki biseye alerjisi var da sürekli tetikleyip duruyor gibi ama ne yapsam geçiremedim ve hayvanin bu durumu inanılmaz can sıkıcı.ne yapacağımı şaşırdım çaresiz kaldım ve işin kötüsü veterinerler genelde kuşlarla fazla ilgilenmiyor veya anlamıyorlar

Oyla 0
Şişlik yüzünden muhtemelen nefes güçlüğü çekmesi. Enfeksiyondan dolayı değilse bir ihtimal ur durumu söz konusu olabilir. Dokunduğunzda sert mi yoksa yağlı bir yapıda mı?
Bu arada sizin için bir çok kaynak karıştırdım. Bir link vereceğim. Sizinle benzer durumu paylaşıyor. Bilgi vermesi açısından tıklayın...

Benim şuan için bu yapılanlar haricinde bir önerim yok maalesef. :(

Oyla 1
Tesekkur ederim verdiğiniz linki okudum ayni süreci yazmış hatta ilk iki üç mesaji "acaba ben veya eşim baska bir siteye daha mi yazmıştık" diye düşündüm şaşırdım çünkü bire-bir ayni şeyler. Veterinerlerin yardımcı olamaması da aynı süreç de aynı kuşun gözü de aynı verdikleri ilaç da aynı...hayvanın bu hali insanin içini parçalıyor ve kimse yardımcı olamıyor..baskabir sitede kafes demirlerini kemirirken kuşların uzun vadede metal zehirlenmesi yaşadıklarını falan bahsediyordu acaba öyle bisey mi oldu çünkü kafesin demirlerini hep soymuştu kemirirken öyle değilse bile kesinlikle iç organlarinda bakteri parazit vs oluşumu bişey oldu diye düşünüyorum ama ne yapsam geçmiyo ve rahatsızlık yüzünden kuş sürekli mutsuz bunu net görebiliyoruz

Oyla 0
Kafes hijyeni de etken. Aynı şekilde kafes demirlerinin paslı ve oksitlenmiş olmaması gerekir. Genelde zehirlenme durumlarında kusma durumu, dışkıda bozulma ve halsizlik gözlemlenir. Bu tarz şişmeler olmaz. Bakteri, parazit durumları olduğunda dışkı formu, rengi, kokusu değişiyor. Bu nedenle sizden bir dışkı fotoğrafı atmanızı istiyorum :)
Zaten bakterik bir durum olmasaydı göz kısmında böyle bir şişme olmazdı. Bir çok forumda, blog ve yabancı kaynaklarda benzer problemi araştırdım lakin çözüm olarak bizim ve veterinerinizin önerdiği ürünlerin benzeri harici bir şeye rastlayamadım. Yanlış bilgi vermek istemediğimden deneme yanılma ürünler tavsiye edemeyeceğim maalesef. Eğer çevrenizde varsa başka bir veterinere tekrar danışabilirsiniz. Bu arada şey sormuştum. Göz altı şişliği yumuşak mı yoksa sert bir yapıda mı?

Oyla 0
Kafes temizliğine dikkat ediyoruz en fazla 2 3 gun de bir sirkeli suyla yıkıyoruz eski kafesin telleri soyulmuştu o yüzden yeni kafes aldım ama eski kafesten bir kez kaptıysa tabi bilemem. Şişlik gözün altında yanak kısmını kaplıyor kabuk durumu yok yumuşak bir görüntüde içinde sıvı var gibi kuşumuz çok korkuyor o yüzden tutup bakmiyoruz daha önce krem sürmek için kaç kez tutmuştuk o zamanlar çok travma yaşamıştı yine korkutmak istemiyoruz o süreçten sonra daha yeni yeni alışıyor bize. Dışkı konusuna gelince bir farklılık veya garip bi durum yok dışkısında ve baska bir kuş daha olduğu için atma şansım yok ( diğer kuşu ayirmami tavsiye etmistiniz ama birbirlerine çok alıştılar ayırırsam o da ikisini de etkiler diye ayırmadim ve bulaşıcı bisey degil sanırım olsa simdiye kadar bulaşırdı) ve kafesteki dışkılar birbirinden farkli dışkılar değil o yüzden dışkıdan bişey çıkacağını sanmiyorum. Ilginiz için çok teşekkür ederim ayrica

Oyla 0
Geri