Kuşumun kafası kahverengi olmuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erenb51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erenb51

iyikus.com Üyesi
Sultan papağanımın tüyü kahverengi olmuş sebebi nedir? bir kaç gün önce farkettim kuşum tüye bir kaö ay önce girmişti ama şu an yine ara ara tüy döküyor ve çok kapsülü var. bt amin forte probiyotik ve multivitamin kullanıyoruz

Tüy döneminde tüy renginde küçük değişiklikler olması normal. Gerçi kahverengi pek olmaz sultanda ancak grinin bir tonu olabilir. Beslenmesini mutlaka taze sebze ve filizlendirme ile destekleyin.

Sultan papağanımın tüyü kahverengi olmuş sebebi nedir? bir kaç gün önce farkettim kuşum tüye bir kaö ay önce girmişti ama şu an yine ara ara tüy döküyor ve çok kapsülü var. bt amin forte probiyotik ve multivitamin kullanıyoruz
Kahve değil gri renk. Biotin, çimlenmiş tohum ve probiyotik ile destekleyin onu.

Dışkıları nasıl? Hastalık belirtisi var mı?
Kuşun güncel videosunu da paylaşır mısınız vücudu ve kuyruğu görülecek şekilde.

Çimlenmiş tohum kendim mi yapacağım chia tohumu gibi?
Aynen ama chia kadar fazla çimin uzaması beklenmez genelde. Buğday kullanabilirsiniz, 24 saat suda bekletip 24 saat de kurumasını engelleyecek şekilde bir süzgeç veya kevgirde bekletmeniz yeterli olur
Buğday patlayıp filizi kendi boyuna geldiğinde kuşa vermeye uygun olur.

O bahsettiğiniz kısımda biraz kanama gerçekleşmiş. Tüy gelişimi esnasında oldu büyük ihtimalle ve lekelemiş birazcık. Sorun görünmüyor.

Aynen ama chia kadar fazla çimin uzaması beklenmez genelde. Buğday kullanabilirsiniz, 24 saat suda bekletip 24 saat de kurumasını engelleyecek şekilde bir süzgeç veya kevgirde bekletmeniz yeterli olur
Buğday patlayıp filizi kendi boyuna geldiğinde kuşa vermeye uygun olur.
O bahsettiğiniz kısımda biraz kanama gerçekleşmiş. Tüy gelişimi esnasında oldu büyük ihtimalle ve lekelemiş birazcık. Sorun görünmüyor.
teşekkür ederim

Geri