Kuşumun kafasındaki sorun.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Enes153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes153

Forum Sakini
Merhaba.Zaten daha öncede bu kuşun tüy sorunları ile ilgili foruma konu açmıştım.Ufak tüy dökülmeleri vardı burnunun üstünde çok şükür kapandı.Kuyruğu hala dağınık onunda çiftleşme kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Fakat bu gün kafasının arkasında bir şey daha gördüm.Bu nedir ciddi bir durum mu? ne yapmalıyım? IMG_20210823_150416.jpg

Enes hocam bilen kişiler mutlaka yazacaktır. Arkalara düştüğünde de görünüyor konular :)
Onlar tüy kapsülüdür. Başka bir şey değil. Bir kaç gün içinde tüy gelişimini tamamlayıp kapsülden çıkacaklardır.

Oyla 0
Eğer kuş izin veriyor ise çıkması için yardımcı olabilirsiniz. Hafif ve nazik bir şekilde iki tırnağınızın arasına alıp yavaşça ufalayabilirsiniz. Ben gördüğümde yapıyordum bu şekilde. Tabi doğru bir yöntem mi bilmiyorum ??‍♀️

Oyla 0
Enes hocam bilen kişiler mutlaka yazacaktır. Arkalara düştüğünde de görünüyor konular :)
Onlar tüy kapsülüdür. Başka bir şey değil. Bir kaç gün içinde tüy gelişimini tamamlayıp kapsülden çıkacaklardır.
Hocam.Haklısınız biraz acele ettim herhalde kusura bakmayın.Bu tüy kapsülleri genelde çok küçük kuşlarda olmuyor mu?Bu kuş 14-15 aylık denildi.

Oyla 0
Yok hayır. Her kuşta benzer şekilde oluyor. Bazı ince kök tüylerde bu tarz olmuyor ya da hemen açılıyor kapsüller.

Hafif ovalama durumları yapılabilir ancak sürecine bırakmak en iyisi olacaktır.

Oyla 0
Yok hayır. Her kuşta benzer şekilde oluyor. Bazı ince kök tüylerde bu tarz olmuyor ya da hemen açılıyor kapsüller.

Hafif ovalama durumları yapılabilir ancak sürecine bırakmak en iyisi olacaktır.
Yok.zaten ovalarsam artık bir parmağım olmayabilir ben en iyisi sürece bırakayım???Eşi çok kıskanç

Oyla 0
Geri