Arkadaşlar yaklaşık 6 7 aylık diye tahmin ettiğim bir erkek muhabbet kuşum var. Bu akşam otururken aniden dikkatimi çekti. Kafası baya ıslanmıştı, ama su gibi değildi; sürekli kendini silkeleyerek temizlemeye çalıştı. Ben de tam anlam veremedim kafesinde banyosu da olmadığı için. Galiba suluğundan kafasına su sürdü bekleyeyim kurur dedim. Biraz bekleyip baktım, kafası kurumuştu ama sanki yapışkan bişey kafasında kurumuş gibi tüyleri hep darmadağın olmuş. Yardımcı olabilir misiniz acaba?
Ayrıca internetten bakabildiğim kadarıyla kuşumun kızgınlık döneminde olabileceğini düşünüyorum. Gagasının üstü koyu mavi olmuş, kendisini sürekli kafesin tellerine sürüyor son zamanlarda ve kafesin altına gagasıyla vuruyor. Yani kuşum kendi kendine cinsel bir sıvı salgılayıp üstüne başına sürmüş olabilir mi?
Ayrıca internetten bakabildiğim kadarıyla kuşumun kızgınlık döneminde olabileceğini düşünüyorum. Gagasının üstü koyu mavi olmuş, kendisini sürekli kafesin tellerine sürüyor son zamanlarda ve kafesin altına gagasıyla vuruyor. Yani kuşum kendi kendine cinsel bir sıvı salgılayıp üstüne başına sürmüş olabilir mi?