Kuşumun kuyruğunu kesmişler ne yapmalıyım?

Can Çakar

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce petshoptan erkek muhabbet aldım kuyrugu yoktu . Önceleri france molt olabilecegini düşündüm . Dün kuyruğunun dipten kesildiğini fark ettim . Ne yapmalıyım ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim15896055562895844044495297352907.jpg

Merhaba grnelde kuyruklar bu şekilde kesilmez. Kanat uzun tüyleride eksik. İlerisi için eğer uretmek istiyorsaniz degistirmenizi öneririm.

Oyla 0
Süreç gerektirecektir uzaması tüylerin. En uzun süreli uzayan tüyler kuyruk ve kanat uçuş tüyleridir. Bu sürede gerekli B vit. kompleksi destekleme yapılrsa daha hızlı uzayacaktır.

Oyla 0
Gelişiminde sorun görünmüyorsa almayınız. Kanama olabilir geniş köklü olsuklarından.

Oyla 0
Teşekkürler yardımınız için bir ay bekleyecegim yavas yavas dökülüp yenisi cikarsa ellemeyeceğim son çözüm olarak çekeceğim
Merhaba. Çekmenize gerek yok. Eğer tüy ile alakalı Bir problemi varsa zaten çıktıktan kısa bir süre sonra kendi dökülecektir. Tüy diplerine bakın kırık uçları olanla varsa çekin yoksa ellemeyin. Tüyünü düzsün. B vitamini veren sık sık. Normlar tüy dönemi yaşayan kuşlara haftada 1-2 veriyoruz. Bu şekilde olan kuşlara haftalık, dozu artırmadan ama gün sayısını artırarak b vit takviyesi yapmanın yararlı olduğunu gördüm. Ayriyeten banyo. İyi olur Bu tarz kuşlar bazen ilk veya 2. Tüyde bunu atlatır bazılarında durum kalıcıdır ama yaşamı etkilemez. Ekstra sağlık sorunu yaratmaz. Geçmiş olsun

Oyla 0
Merhaba. Çekmenize gerek yok. Eğer tüy ile alakalı Bir problemi varsa zaten çıktıktan kısa bir süre sonra kendi dökülecektir. Tüy diplerine bakın kırık uçları olanla varsa çekin yoksa ellemeyin. Tüyünü düzsün. B vitamini veren sık sık. Normlar tüy dönemi yaşayan kuşlara haftada 1-2 veriyoruz. Bu şekilde olan kuşlara haftalık, dozu artırmadan ama gün sayısını artırarak b vit takviyesi yapmanın yararlı olduğunu gördüm. Ayriyeten banyo. İyi olur Bu tarz kuşlar bazen ilk veya 2. Tüyde bunu atlatır bazılarında durum kalıcıdır ama yaşamı etkilemez. Ekstra sağlık sorunu yaratmaz. Geçmiş olsun
Kuşum france molt değil ki kuyruk tüyleri dipten kesilmiş

Oyla 0
Birincil kanat uçuş tüyleride yok. Kesildiğine emin misiniz? Kesildiyse dümdüz olması gerekiyor tüy uçlarının.
Kuyruk tüyleri kesilmiş , kanatlarinin ilk 4 tüyü çekilmiş uzuyorlar . Kuyruk tüyü dipten kesilmis tuyun uç kısmı kalmis sadece , sizede hak veriyorum bende france molt sanmıştım takii kuyruğu fark edene kadar

Oyla 0
Geri