KUSUMUN PSIKOLOJISIMI BOZULDU?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Arklar canimdan cok sevdiğim kuşumun ayagi kırılmıştı iki hafta once.Veteriner iyilesmesi zor dedi ama kusum iyilesti ayagina basabiliyor sukurler olsun eskisi kadar olmasada.Saglam ayagina daha agirlik biniyor ama bunada şükür.Meseleye gelecek olursak kusum ayagi kirildiktan sonra birazcik agresiflesti.Eskiden hic isiermazdi simdi cok acitmiyor ama isiriyor.Beni nadiren annemi babami ve ablami her zaman isiriyor.Kendisini sadece bana sevdirtiyor.Elime geliyor ama nadiren aniden elimin üzerindeyken ısırıyor.Psikolojisi mi bozuldu ne yapmam gerekir yoksa zamanla duzelirmi

strese girmiş belli ki:cautious:Papatya çayı stresini alır ve sakinleştirir.Deneyebilirsiniz

Oyla 0
Kuşunuz tüye girecek gibi görünüyor. Çok geçmiş olsun toparlamasına sevindim. Eş ihtiyacı, sevdiği bir eşyayı kıskanma, kemirgen olmaları, güven sorunlarının oluşması birde bazı kişilere bağlanmayı sevdiklerinden dolayı bu davranışı artmış olabilir. Kolay bir tedavi atlatmadı bu yüzden agresif olması çok normal. Belirli bir süre vermek zor ne sürede değişir durumu ama ilgi ve yaklaşımınıza göre süreç kısa olacaktır.
Oyuncağı durabilir.

Oyla 0
Kuşunuz tüye girecek gibi görünüyor. Çok geçmiş olsun toparlamasına sevindim. Eş ihtiyacı, sevdiği bir eşyayı kıskanma, kemirgen olmaları, güven sorunlarının oluşması birde bazı kişilere bağlanmayı sevdiklerinden dolayı bu davranışı artmış olabilir. Kolay bir tedavi atlatmadı bu yüzden agresif olması çok normal. Belirli bir süre vermek zor ne sürede değişir durumu ama ilgi ve yaklaşımınıza göre süreç kısa olacaktır.
Oyuncağı durabilir.
Merhaba kuşum yeni yeni tüyden çıktı aslında.Kuşun o fotoğrafı yaklasık 1 haftalık.Baş bölgesi iyice temizlendi.Hemenmi tüye giriyorlar tüyden cıktıkları anda?Teşekkür ederim yorumunuz için bu arada kuşum yaklasık 20 25 sn 2-3 sn aralıklarla hapşurdu hapşurmasından önce kafes altında dökülen tüylerini kemirmişti bir hastalık söz konusu değildir demi?Gayet neşelide hemen bi multivitamin takviyesi yapmıstım evde gayet sıcak bugünde banyo yaptırmıstım pencere falan açmadık.

Oyla 0
Tamam tüyden çıktığı belli oluyor o halde. Tüy dönemine giren kuşlara benzettim yeni atlatıyormuş :) Genelde tüy bittikten hemen sonra tekrar tüye girmezler. Tozda hapşurmasını etkiliyor. Astım türevi bir rahatsızlığı söz konusu olabilir fakat anlamak için iyi bir tedavi gerektirir. Bir kaç gün enerjisini toplaması adına vitamin ve diğer katkılardan veriniz. Durum düzelmez ise farklı bir açıdan incelemek gerekebilir.

Oyla 0
Tamam tüyden çıktığı belli oluyor o halde. Tüy dönemine giren kuşlara benzettim yeni atlatıyormuş :) Genelde tüy bittikten hemen sonra tekrar tüye girmezler. Tozda hapşurmasını etkiliyor. Astım türevi bir rahatsızlığı söz konusu olabilir fakat anlamak için iyi bir tedavi gerektirir. Bir kaç gün enerjisini toplaması adına vitamin ve diğer katkılardan veriniz. Durum düzelmez ise farklı bir açıdan incelemek gerekebilir.
Dışkısında bir problem yok bir dahada yapmadı sadece dün yaptı önceki zamanlarda hapşuruyordu tabi ama o 3 sn flndı bu 20 sn sürdü solunum sıkıntısı yok kuyrukta aşağı yukarı oynama dışkıda anormalliği falan yok kuşumun

Oyla 0
Dışkısında bir problem yok bir dahada yapmadı sadece dün yaptı önceki zamanlarda hapşuruyordu tabi ama o 3 sn flndı bu 20 sn sürdü solunum sıkıntısı yok kuyrukta aşağı yukarı oynama dışkıda anormalliği falan yok kuşumun :)
Tabanda bulanan toz veya tüyleri etkilemiş olabilir hapşumayı.Tüyler için b komplex iyi gelir.Ayrıca papatya çayı ve kekik çayıda rahatlatır

Oyla 0
Geri