Kuşumun sesli nefes alıyor ve şeffaf akıntısı var

Cancanım

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Cancanım 3,5 yaşında. Son bir kaç gündür arada durduğu yerde nefes alırken fıs diye ses çıkıyor. Dün sabah ceresinde şeffaf akıntı vardı ve iki defa akıntı saçarak hapşırıp durdu. Bu sabah da aynı şekildeydi. Dün sabahtan beri kekik çayı verdim ve azıcık karbonatlı sirkeli suyla ceresini temizledim.
Gagasında bir süredir siyahlık var yediği bir şeyden olduğunu düşünüyorum evde hep serbestçe dolaşıyor.
Kakasısında bir tuhaflık görmedim, keyfi yerinde ve yemesi içmesi çok normal ama akıntıyla hapşırması ve sesli nefes alması beni endişelendiriyor. Ne yapmalıyım sizce? Yardımcı olursanız çok sevinirim videoda nefes sesi bir kaç gün öncesine ait. Artma ya da düzelme olmadı. 22 Eylül 2023

ilacı alirsaniz kullanimini yazariz. eczaneden 2-3 tane de insülin enjektörü alınız
Günaydın. Bir tane veteriner kliniğinde buldum ancak İlacı reçetesiz vermiyorlar. Bir de enjektörle iğne gibi mi uygulanıyor acaba? Eğer öyleyse benim iğne yapmam pek mümkün değil.
Md solunum ürünü de iğne enjektör ile yapılan bir ilaç mı? Nasıl yapayım?

Günaydın. Bir tane veteriner kliniğinde buldum ancak İlacı reçetesiz vermiyorlar. Bir de enjektörle iğne gibi mi uygulanıyor acaba? Eğer öyleyse benim iğne yapmam pek mümkün değil.
Enjektoru ignesiz sadece damlalik olarak kullanacaksin. Suyuna yada agzina damlatirken. İgnesi kullanilmayacak.

hayır hocam, sadece ağız yoluyla damlatma amaçlı

veteriner klinikleri antibiyotiği reçeteli satmaz yalan söylemişler.

md solunum da alabilirsiniz
Hocam evcil hayvanı olan bir iki arkadaşa sordum onlar da reçetesiz alamazsın dediler. Yarın Md solunum ürününü satan yere gideceğim ama sizce bir hekimin görmesine gerek var mı? Muayene ücreti solunum ilacının fiyatının bir tık üstünde. Kararsız kaldım.

Benim de veterinerlere karşı bir ön yargım yok fakat gerçekten çok narin hayvanlar. Bir de hali vakti hep yerinde olduğu için olmadık bir şeyler söylenip maddi manevi fayda sağlanılmasını da istemiyorum. Araştırıyorum çok üzücü yorumlarla karşılaşıyorum.
hocam ben yarın Genvet e gidip Md solunum ilacını alacağım. Sitesinden baktım vitaminler de var. Hangisini önerirsiniz? onu da alayım çocuğuma.

veteriner kliniklerinde antibiyotikler reçetesiz satılır. söylenenlere takılmayınız

ben prensip gereği veterinere gitmeyin demiyorum kimseye tabi ki gidilebilir

veterinere gidecekseniz "kuş veteriner kliniği" ya da "özvet" e gidebilirsiniz, diğerleri işinize yaramaz. burada da 500 - 2.000 tl arası maliyet çıkar
Hocam istanbulda ikamet ediyorum bende kusum icin sulphamezathin aradim veterinerde. Kanatlilara bakan bir veteriner kliniginde buldum. Ancak recetesiz satmadiklarini, kusun muayene olmasi gerektigini soyledi vermedi. Yani recetesiz vermiyorlar arkadasin basina gelen benimde basima da geldi. Muayene ucretinin 550 lira oldugunu belirttiler.

Hocam istanbulda ikamet ediyorum bende kusum icin sulphamezathin aradim veterinerde. Kanatlilara bakan bir veteriner kliniginde buldum. Ancak recetesiz satmadiklarini, kusun muayene olmasi gerektigini soyledi vermedi. Yani recetesiz vermiyorlar arkadasin basina gelen benimde basima da geldi. Muayene ucretinin 550 lira oldugunu belirttiler.
İstanbulda nerde oturuyorsunuz ben pendikteki bi ecza deposundan 2 -3 hafta önce aldım herhangi bi sorunla karşılaşmadım, yakınlarda iseniz onlarla iletişime geçebilirsiniz

sadece yazdığim ilacı almanızı oneririm

kullanmadığım emin olmadiğim ürünleri baskalarina öneremiyorum

en iyi vitamin vs tavsiyeleri için sitemizde arama yapabilirsiniz
Hocam Md solunum ilacını aldım. Bir tane de enjektör verdiler. Enjektörün en düşük birimini gösterip suluğuna koymamı söylediler.

Merhabalar. Md solunum ürününü 7 gün kullandım. İyi geldi hapşırması ve akıntısı kesildi. Fakat ilacı kestikten iki gün sonra tekrar akıntılı şekilde hapşırmaya başladı. Ürünü aldığım yere sordum 15 gün daha kullanın dedi. Hala kullanıyorum arada vitamin de veriyorum suyuna ama kuşum hala akıntılı hapşırıyor ve dün akşam bilgisayarım sıcak yerinden ayrılmak istemedi göğsünü yaslayıp uyuyor orada. İlacı bu kadar uzun kullanmak zarar verir mi?

Hocam ilacı aldığım yere sordum, o da 7 günden sonra 15 gün daha kullanın dedi. Bunlar az önce ki dışkı resimleri. Videoyu da yükleyeceğim birazdan.

Ekli dosyalar

• IMG_7529.jpeg
    IMG_7529.jpeg
    69.6 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_7528.jpeg
    IMG_7528.jpeg
    61 KB · Görüntüleme: 5
Hapşırması azaldı, enerjisi de yerinde. Ama gaga hareketini sık yapıyor.
Peki tekrar akıntı gibi hapşırırsa kekik çayı versem olur mu? Bir de suyunu sade mi vereyim limon damlatmaya devam edeyim mi?

Merhabalar tekrar. Kuşumda tekrar nefes alırken ara ara hırıltı sesi duymaya başladım, arada sırada hapşırıyor, gagasını sık sık sanki yem yiyormuş gibi açıp kapatma hareketi yapıyor ve bir de dikkat ettim nefes alıp verirken poposu hareket ediyor. Tüylerini çok sık kabartıyor bir de. Şu anda 9 gündür herhangi bir ilaç vermedim bir gün arayla vitamin verdim sadece. İnternette araştırdım astım başlangıcı olabilir yazıyor, lütfen yardımcı olun tekrar.. ne yapabilirim. Md solunum ilacını kullandıktan sonra bir daha nüksetti hastalığı… lütfen yardımcı olun
bu en yeni dışkı fotoğrafı

Ekli dosyalar

• IMG_7604.jpeg
    IMG_7604.jpeg
    40.3 KB · Görüntüleme: 3
Geri