Kusumun sirtinda sislik var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Esrtrgut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Esrtrgut

Yeni Üye
Merhaba kusumun sirtinda 1 ay icerisinde asiri hizli buyuyen bir şişlik çıktı. Veterinere götürdüm iltihap almamiz gerekir fakat dayanamaz patlatmaya calisacagiz dedi. kara merhem ve thiocilline isimli kremleri verdi fakat bu kremleri süreli kuşun tuyleri dökülmeye basladi ve sürekli uyur oldu. Bir de sislik biraz yumuşadi bunun dışında düzenli kullandigim halde patlama olmadı ne yapmam gereklidir. Kuş aci cekiyor mudur bu sekilde biraksam iltihap vucuda yayilir mi daha fazla krem sürmek istemiyorum. Kara merhemden dolayı siyahlasti tuyleriIMG20210808211638.jpgIMG20210808211649.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20210808_211526_283.jpg
    IMG_20210808_211526_283.jpg
    854.1 KB · Görüntüleme: 3
Siz kuşu önce güzelce banyo yaptırın ve temizleyin. Konumunuz izmir görünüyor. Kuşu izmirde hekim veteriner kliniğine götürün. O şişlik tümör muhtemelen ve cerrahi operasyonla alınması gerekiyor. Hekim veteriner kliniği bu konuda çok iyi tavsiye ederim. Kremlerle falan daha fazla vakit kaybetmeyin bir işe yaramaz ve o şişlik kendi kendine patlamaz...

Oyla 0
Balıkesir'de küçük bi yerde yaşıyorum konum eskide kalmış sanırım. Burada yalnizca 1 tane kuslarla ilgilenen veteriner vardi ona götürdüm. Kuşda bugun asiri halsizlik var ne yapacagimi sasirdim alternatif bir yontem yok mudur zaten çok küçüldü halsizlesti ameliyat kaldırır mi bilmiyorum olsa bile

Oyla 0
Balıkesir'de küçük bi yerde yaşıyorum konum eskide kalmış sanırım. Burada yalnizca 1 tane kuslarla ilgilenen veteriner vardi ona götürdüm. Kuşda bugun asiri halsizlik var ne yapacagimi sasirdim alternatif bir yontem yok mudur zaten çok küçüldü halsizlesti ameliyat kaldırır mi bilmiyorum olsa bile

Bu ameliyatı Türkiyede yapabilecek 2 bilemedin 3 veteriner var zaten. Ya istanbula gidiceksiniz ya izmire başka şansınız yok. İzmir balıkesire daha yakın. Kuşunuz için yapıcağınız en iyi şey onu izmire götürüp ameliyat ettirmek olucak. Yoksa bu şekilde daha ne kadar dayanabilir belli değil. O tümörün kesin alınması lazım yani..

Halsizliği konusunda ise yapıcak birşey yok. Sırtınızda kocaman bir tümör olsa siz nasıl hissedersiniz kendinizi? Muhtemelen acı çekiyor halsizliği bu yüzden...

Şuan için kuşu güzelce temizleyin kendine gelsin biraz. Ve o kremleri kullanmayın hiç bir faydası olmaz onların. Bir iki gün suyuna vitamin damlatın birazda olsa iyi gelir..

Ondan sonra ise bütün şartlarınızı zorlayıp bu veterinere götürün kuşunuzu lütfen. Balıkesirden otobüse atlasanız izmir 2 saat! Bu operasyonu yapabilecek veterinerler arasında en uygun fiyatlısı da budur...

Oyla 0
@Malkoçoğlu nokta atışı en uygun seçeneği detaylı yazmış, yapılabilecek başka bişey yok cidden. umarım maddi durumunuz müsaittir

veterinerlerin vereceği kremleri kullanmak psikolojik ve vicdani yönden sizi rahatlatabilir ama kuşa kesinlikle faydası olmaz. o şişlik malign yapıda bir tümör değilse cerrahi operasyonla kuş anında kendine gelir

Oyla 0
Geri