Kuşumun tuhaf bağırması

kucukoglusum

Yeni Üye
Herkese iyi günler dilerim
60 günlük sultan papağanımı 5 gün önce sahiplendik. Sabahları ve geceleri şırıngayla a21 mamasından veriyoruz ancak 2 gündür sabahları ilk temasımızda mama yemeden önce ve mamayı yerken bu sesleri çıkartıyor sebebi nedir?

Çözüm
Yavru kuşlar yemek isterken bu sesi çıkartır. Hatta az daha büyüsün iyice artar bu bağırması. Ama dönemsel birşey, kendi kendine yem yeme başladıktan sonra azalır ve sonra tamamen keser.

Önünde her dair yem bulundurun. Yem dışındaki gıdaları da şimdiden verin, beslenme alışkanlığı şuan oluşuyor çünkü. Haşlanmış sebze, filizlendirme, mama, haşlanmış yumurta verebilirsiniz örneğin.
Yavru kuşlar yemek isterken bu sesi çıkartır. Hatta az daha büyüsün iyice artar bu bağırması. Ama dönemsel birşey, kendi kendine yem yeme başladıktan sonra azalır ve sonra tamamen keser.

Önünde her dair yem bulundurun. Yem dışındaki gıdaları da şimdiden verin, beslenme alışkanlığı şuan oluşuyor çünkü. Haşlanmış sebze, filizlendirme, mama, haşlanmış yumurta verebilirsiniz örneğin.

Çözüm

Versele marka yem aldım fakat ağzına alıp bırakıyor kıramadığını düşünüyorum. Aspur tohumu, yulaf tohumu ve elimden daldarı yiyebiliyor fakat bunları elimden yiyor hep kafesinde yediğini gözlemleyemiyorum hiç.

Henüz kıramaz ancak ağzına alması, uğraşması yem yemesini sağlayacak ilk adımlar. Sizden yemek yemeye alışık olduğu için sizin bizzat verdiğiniz şeylere daha çok ilgi gösterir. İsterseniz direkt gagadan beslemeyi azaltıp rahatça yiyebileceği bir kaba mama hazırlar, önüne koyarsınız. Sizden bağımsız yemeye daha hızlı adapte olur bu sayede.

Geri