Kuşumun tüyleri dökülüyor/yoluyor

Melike Gül

Forum Sakini
Kuşumun tüyleri dökülüyor hemde çok kötü :( banyo yapınca daha çok farkettim derisi hatta damarları gözüküyordu çok kötüydü onu öyle görünce çok kötü oldum çok üzülüyorum ne yapmam lazım tüyleri kuruyken çok fazla farkedilmiyordu ama ıslakken çok farkedildi derisinde küçük siyah şeyler var ama ben bit olduğunu düşünmüyorum çünkü bunlar aynı kabuklaşmış yaraya benziyor. Bu olaydan önce kuşum çok tüyünü yoluyordu kapsüldeki tüylerini bile yoluyordu napcağımı şaşırmıştım kapsül tüyler onu rahatsız ediyor sanmıştım(ama sorun başka birşey galiba) zaten tüydeydi o kapsüldeki tüylerini de yolunca.geri tüy gelmedi galiba, derisi çıplak kaldı o kapsüllerden rahatsız olmasın hemen bitirsin tüyünü diye iki güne bir yumurta maması, sebze maması yaptım , maya kattım suyuna haftada 2-3 kez ama yok o koparttığı tüylerinin yerine tüyleri gelmemiş çok üzüldüm lütfen yardım edin.
9186133C-EF8A-4981-A49C-CEA049108C10.jpeg

06E709A0-0991-478D-A3B7-9EE5170EBE22.jpeg
kopardığı tüye örnek.Bazenleri bu şekilde ucunda kan oluyordu bazenleri de olmuyordu. Daha çok tüyünü koparıp ve bunu nasıl anlatsam garip bir şekilde bağırarak (acı ve sinirli bir sesle) yapıyor ve tüyünü çıtlatıyor bazenleri böyle yaptığında gagasının ucu hafif kırmızı oluyor sanırım kanatıyor vücudunu ,yani neden olabilir neden böyle yapıyor.
Bu sitedeki çoğu konuyu okudum kanlı tüy kökleri, tüy yolma sorunu vs.vs. Ama çözüm bulamadım.
C0C29D08-AD42-4700-8C79-EA8F7A4EDE5D.jpeg
ve son olarakta bunu atmak istiyorum tüyü sanki içten içe çürüyor bunu yerde kardeşim buldu yani belki yerde kaldığı için de böyle olmuş olabilir ama sanmıyorum. Kuşum tüy dökerken döktüğü tüyleri biriktirmiştim ve böyle kökü siyahlaşmış bir tüyü ilk defa gördüm diyebilirim. Lütfen yardım eder misiniz napmam lazım? (Yakın bir zamanda veterinere götürmeyi düşünüyorum)

Son düzenleme:
Kuşun genel hali iyi değil tüyden ziyade. Uyuklama hali, halsizlik, kırgınlık var. Tüyleri de kendisi yoluyor gibi görünüyor ve kanlı kökler kararmış. Gagası da bir miktar uzamış. Kesmenizi öneririm.
Bunun haricinde veteriner zamanı gelmiş gibi. Kontrol ettirmenizi öneririm.

Oyla 0
Kuşun genel hali iyi değil tüyden ziyade. Uyuklama hali, halsizlik, kırgınlık var. Tüyleri de kendisi yoluyor gibi görünüyor ve kanlı kökler kararmış. Gagası da bir miktar uzamış. Kesmenizi öneririm.
Bunun haricinde veteriner zamanı gelmiş gibi. Kontrol ettirmenizi öneririm.
Zaten inşallah yakın bir zamanda veterinere götüreceğim gagasını ve tırnaklarını kesmelerini de isteyeceğim böyle genel bir kontrol gibi olacak ve evet kendisi yoluyor tüylerini çoğunlukla.

Oyla 0
Kontrol sonrası eş almanı öneririm. Diğer türlü vazgeçecek gibi durmuyor. Tabi oda kesin çözüm değil ama en iyi gelen yol budur.
Nasıl yani tüylerini eş istediği için mi yoluyor ?
Ama bunu neden böyle ifade ediyor niye canını acıtarak bunu anlatmaya çalışıyor.

Diğer türlü vazgeçecek gibi durmuyor. Tabi oda kesin çözüm değil
Yani artık bu böyle devam mı edecek :(

Oyla 0
Bi tanıdığımın kuşuda tüylerini yoluyordu. Veteriner ilaç ya da vitamin verdi şırıngada kullandıktan sonra iyileşti. Veteriner kuşlardan anlamadığı halde.. istersen bi git aynı ilacı verebilir.

Oyla 0
Geri