Kuşumun yem markasını nasıl değiştireceğim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gamze_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gamze_

iyikus.com Üyesi
Merhaba, kuşumu ilk aldığımda petshop quik yavru yemi vermişti. Daha sonra araştırmalarım sonucu kaliteli olmayan bir marka olduğunu öğrendim. Garden mix marka yem aldım quikle karıştırarak alıştıra alıştıra verdim ilk bir iki hafta sorun olmadı ama daha sonra dışkısı sarı ishal oldu ve kusmaya başladı. Kuşlarla ilgili birine danıştım eski markaya geri dön dedi sonra kuşum düzeldi.
Ilerleyen zamanlarda yine internette önerilen birkaç marka daha aldım bir tanesi verse lagaydi galiba onda da aynı problemi yaşadım.
Yem değiştirme denememi uzun bir süre bıraktım. Kuşum da gayet iyiydi. Ama dışkılar son bir aydır biraz kötüleşti. Veterinere götürdüm yemi kaliteli olmadığı için sindirim problemi yaşadığını söyledi. Ve kuşum bugün kustu.
Anlayacağınız kısır döngüye girdim kuşum markayı değiştirince de hasta oluyor değiştirmeyince de...
Onu rahatsiz etmeden doğru markaya nasıl geçebilirim tecrübe ve bilginize ihtiyacım var.

Kuşta solunum sorunuda var gibi görünüyor. Veteriner ilaç verdimi? Dışkı resmide atarmısın..

Oyla 0
Kuşta solunum sorunuda var gibi görünüyor. Veteriner ilaç verdimi? Dışkı resmide atarmısın..
Dal darısı verdiğim için altını henüz temizledim ? şimdi hiç dışkı yok sabah atsam olur mu? En sonki dışkılar biraz sıvıydı ama şimdilik bunu söyleyebilirim.
Bir de solunum problemini ağız hareketinden dolayı mı söylediniz? Eğer öyleyse onu kusmaya çalışırken yaptı sadece normalde yapmıyor. Sizi yanlış yönlendirmesin

Oyla 0
Merhaba, yem değişimi sonrasi bir süre dışkı kötü olabilir, kusmalar gozlemlenebilir. Oldukça normal bir döngüdur

Oyla 0
Merhaba, yem değişimi sonrasi bir süre dışkı kötü olabilir, kusmalar gozlemlenebilir. Oldukça normal bir döngüdur
Yani ben yemini değiştirdiğimde kussa bile devam edeyim o alışınca kendiliğinden düzelecek öyle mi?
Ekstra yapmam gereken bir şey yok o zaman.
Bir de hangi marka yeme geçeyim hassas kuşum için en besleyici hangisi olur

Oyla 0
Ben versele laga kullanırken kuşlarım resmen zayıflamıştı yemi beğenmedikleri için :( Ak darı oranı çok az olduğundan kuşlar pek tercih etmedi galiba. Daha sonra garden mix pembe şeritle karıştırarak verdim hem tohum miktarı fazla oldu hem de ak darı sayesinde yemi sevdiler.
Siz de böyle yapabilirsiniz, kendiniz ayrı ayrı satın da alabilirsiniz. Darı türleri, aspir, aspur, yulaf, keten gibi çeşitli tohumları doğru oranda karıştırırsanız eminim kuşunuz sevecektir.

Oyla 0
Geri