Kuşun Tüy rengi sürekli değişir mi ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
Kuşum 7 aylık. İlk aldığım zaman gök maviydi adına Maviş dedim ama her tüy dökümünde rengi değişti yeşil oldu. Şimdi kulak tarafı ve popo kısmı mavi Diğer yerler yeşil. Kuşun cinsinden dolayı mı değişiyor. Üretici biri ana rengi gelene kadar tüy döker değişir dedi. Bir başkası da ilk tüyde ana renge girer dedi. Sürekli renk değişmesi normal bişey mi ? Yemesi içmesinde sorun yok dışkıda iyi. Hava iyi olduğu zaman banyoluğu var ılık suda yıkanıyor. Aktif kuş sürekli uçuyor oynuyor. Yerli değil mi acaba ? Irkı cinsi nedir bunun ? İlk geldiği ay böyleydi.
Screenshot_20220315-020141.png
Screenshot_20220315-020216.pngScreenshot_20220315-020249.png
20220315_021655.png

En son rengi bu.

İlk tüy dökümünden sonra renkleri oturuyor ve çok değişmiyor sadece kafa bölgesinde yeni tüyler çıktıkça siyah çizgileri yok olup yerine ana renk baskın olarak geliyor . Bu normal bi durum endişe etmeyin :)

İlk tüy dökümünden sonra renkleri oturuyor ve çok değişmiyor sadece kafa bölgesinde yeni tüyler çıktıkça siyah çizgileri yok olup yerine ana renk baskın olarak geliyor . Bu normal bi durum endişe etmeyin :)
Kafa tüyü değil vücut tüyü değişiyo bunun. Popo kısmı ve kulak tarafı mavi diğer yerler yeşilimsi oldu. Bu kadar renk değişmesinde sorun varmı diye merak ettim

Merhaba, genelde ilk tüyle birlikte son halini alıyor ancak sarı yüzden kaynaklanan bir durum sizinki daha çok. Sarı yüz tüy dönemlerinde genelde etkisini koyulaştırarak gösteriyor. Buda yeşilleştiriyor maviyi

Yok hayır artık değişmez ancak yer yer sarı lekeler yayılırsa o bölgede su yeşilimsi yansımaları olabilir.

Yok hayır artık değişmez ancak yer yer sarı lekeler yayılırsa o bölgede su yeşilimsi yansımaları olabilir.
Kulak altı kısımları mavi olmaya başladı. Benekleri yoktu tel tel siyah benek izi var gibi.

Bide kuş ne mutasyonudur ? Irkı nedir. Konuşmuyor bunun cinsiyse mutasyonla falan ilgisi var mıdır ? Irkından cinsinden belki konuşmuyor dediler de.

kuşunuzun kanatlarını görmedim ancak parçalı spangle gibi. Cinsiyle alakalı bir durum değil. Her kuş taklit etme eğiliminde olmuyor maalesef. Bu tarz durumlarda melodilere odaklanılabilir. Irk çekoslavak, cinsi erkek. Cinsinden kaynaklı konuşma yatkınlığı erkeklerde daha fazla oranda.

kuşunuzun kanatlarını görmedim ancak parçalı spangle gibi. Cinsiyle alakalı bir durum değil. Her kuş taklit etme eğiliminde olmuyor maalesef. Bu tarz durumlarda melodilere odaklanılabilir. Irk çekoslavak, cinsi erkek. Cinsinden kaynaklı konuşma yatkınlığı erkeklerde daha fazla oranda.

7 aylık şuan babacık aşkım diyor kısık sesle ama zamanla yüksek sesle söyler mi ? Yoksa böyle kısık mı kalır. Daha önce 2 yaşında kuş vardı kısık konuşuyordu. Çok iyi anlaşıyordu. Geçici olarak aldık geri verdik ondan sonra konuşmadı hiç.

Sürekli ilgilenirim. Sabahtan akşama kadar dışarıda bir sürü oyuncak var oyun alanı yaptım. Ama olmayınca Olmuyor demekki ☺

7 aylık şuan babacık aşkım diyor kısık sesle ama zamanla yüksek sesle söyler mi ? Yoksa böyle kısık mı kalır. Daha önce 2 yaşında kuş vardı kısık konuşuyordu. Çok iyi anlaşıyordu. Geçici olarak aldık geri verdik ondan sonra konuşmadı hiç.

Sürekli ilgilenirim. Sabahtan akşama kadar dışarıda bir sürü oyuncak var oyun alanı yaptım. Ama olmayınca Olmuyor demek ki ☺
Maalesef bu konu biraz kuşa bağlı bir durum. Eğer net, daha anlaşılır olması isteniyorsa temiz bir konuşma ve yer yer yüksek tonda vurgularla sağlanabilir. Örneğin aşkım, aşkıım, aşkıııımm gibi gibi.

Geri