Kuşuumun solunum hastalığı nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crowleq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crowleq

Yeni Üye

Videoda görüldüğü üzere kuşum nefes alırken sürekli bu sesi çıkarıyor. Özellikle geceleri uyku uyuyamıyor. Burada bir veterinere götürdüm avi-astım verdi yolladı, 1 ay kullandım durumunda hiçbir iyileşme olmadı. Gece uykusunda sürekli aynı sesi çıkarıyor hatta vikliyor.

Genel anlamda da vikliyor sürekli. Normal ötüşünü neredeyse unuttuk... Aynı zamanda asabi ve enerjisiz gözüküyor. Lütfen yardımcı olun...

Üst solunum problemi bariz. Burun deliklerini de kontrol etmeniz gerekiyor. Tıkalı gibi. Doksisiklin etken maddeli bir ilaç temin ediniz. Doksimis gibi. Ayni zamanda solunum harici kursak enfeksiyonlari da bu tip sesli ve kırgın kuşlarda takiben kendini gosterebiliyor

Oyla 0
Üst solunum problemi bariz. Burun deliklerini de kontrol etmeniz gerekiyor. Tıkalı gibi. Doksisiklin etken maddeli bir ilaç temin ediniz. Doksimis gibi. Ayni zamanda solunum harici kursak enfeksiyonlari da bu tip sesli ve kırgın kuşlarda takiben kendini gosterebiliyor
Çok uzun süredir bu halde. avi-astım kullandıktan sonra ilerledi gibi hissettim.
Bu ilacı nasıl kullanmalıyım? Kuşum zaten hep yabaniydi, hiç bize alışmadı. Dişi bir kuş. Kursak enfeksiyonu var ise hangi ilacı kullanmalıyım?

Oyla 0
Solunum problemlerinde 5-7 gün duruma göre hareket etmek gerekiyor. PProbiyotik ve vitamin haftada 2 kez verilebilir
Merhaba Doğanay bey, bugün ilacı aldık ve vermeye başladık. Düne göre daha iyi görüyorum kuşumu. Iprasalı sorduğum zaman solunum cihazı olmadığı için veremezsin dediler. Bir kaç sorum var size;
1- Kuşuma nefes acıcı olarak neler verebilirim?
2- Burun tıkanıklığı yaşadığı zaman burnunu nasıl açmasını sağlayabilirim?(Kuşum agresif ele gelmiyor. Elime alınca kafasını sabit tutmuyor.)
3-Meyve olarak hangi meyveleri vermeliyim?

Ha bir de gece uyku uyuyamiyordu bu rahatsızlık yüzünden. Gece daha rahat uyuması için neler yapabilirim..
Sizlere teşekkür ederim. Sayenizde kuşum daha iyi.

Son düzenleme:
Oyla 0
1. Mentollü buhar uygulamaları, su kabının içine 1-2 yaprak taze nane koymak aklıma gelen ilk örnekler
2. Muhabbet Kuşu Soğuk Algınlığı (Aksırma/Hapşırma)
3.

Oyla 0
1. Mentollü buhar uygulamaları, su kabının içine 1-2 yaprak taze nane koymak aklıma gelen ilk örnekler
2. Muhabbet Kuşu Soğuk Algınlığı (Aksırma/Hapşırma)
3.
Merhaba Doğanay bey. Bugün doksisilin kullanımımızın 3. günündeyiz. Kuşumda gördüğüm belirtiler şu şekilde;
-Hâla gözle görülür bir gaga açarak nefes almaya çalışma problemimiz mevcut,
-Hâla geceleri rahat uyuyamamakta. Bu da gün içindeki tüm davranışlarını maalesef etkiliyor.
-Hâla kanatlarını deli gibi çırparak bir süre oradan oraya gitmeye çalışıyor (ortalama 5-6 saniye ya da 6-10 saniye arası)
-Vikleme öncesine göre azalmış vaziyette fakat hâla devam eden ara ara bir vikleme sesi mevcut.

Ve fark ettiğim üzere, kuşum önceki gibi hiçbir zaman ötmüyor. Öterken bildiğimiz vikleme mevcut.

Dışkısı normal, dışkı takibi yapıyorum. herhangi bir değişiklik yok. 5-8 gün arası verip sonrasında üst üste iki gün probiyotik vereceğim. Gönderdiğiniz makaleleri de okudum. İnşallah onları yapmaya da başlayacağım yavaş yavaş. Teşekkürlerimi sunarım, iyi forumlar.

Oyla 0
Merhaba, ilaç etkisini genelde 4. günden sonra, kullanımın bitmesine yakın gösteriyor. Eğer doğru teşhis edilmiş ise ilaç işe yarayacaktır. Lütfen ara vermeden, mümkünse hep aynı saatlerde ilacı sunun. Solunum ilaçlarını mümkünse 7 güne tamamlayın

Oyla 0
Geri