Kuyruk kırılması

Ufuk kygsz

iyikus.com Üyesi
Arkadaslar muhabbet kusumun uzun olan kuyruk tüylerinden 1inin kırılmış oldugunu farkettim.Hani boyle elastik beyaz ince kemik gibi sey olur ya iste o kısımdan.Bu durumda ne yapmak veya yapmamak lazim bilgi verirseniz sevinirim.

Arkadaslar muhabbet kusumun uzun olan kuyruk tüylerinden 1inin kırılmış oldugunu farkettim.Hani boyle elastik beyaz ince kemik gibi sey olur ya iste o kısımdan.Bu durumda ne yapmak veya yapmamak lazim bilgi verirseniz sevinirim.
Veterinere gittiğimde çekilmesi gerekli olduğu söylenmişti bana. Ama bunu yaparken de dikkatli olmak gerekiyor. Yakınlarda bir veteriner varsa yardım isteyebilirsiniz. Diğer arkadaşlar gördüklerinde yardımcı olacaklardır

Oyla 0
Merhaba, kırılan tüm tüylerin alınması gerekir. Zamana yayarak almak daha uygun olacaktır. Sağ sol oynatmadan uygun tutuşu yapıp hızlıca çekmek gerekir. Örneğin;

Bazı durumlarda kendileri de düşürürler ama eğer görülür bir tüy ise (özellikle kuyruk ve kanat uç tüyleri) mutlaka alın. O bölgeler apse yapmaya ve tüy kisti oluşturmaya çok müsaittir.

Oyla 0
Merhaba, kırılan tüm tüylerin alınması gerekir. Zamana yayarak almak daha uygun olacaktır. Sağ sol oynatmadan uygun tutuşu yapıp hızlıca çekmek gerekir. Örneğin;

Bazı durumlarda kendileri de düşürürler ama eğer görülür bir tüy ise (özellikle kuyruk ve kanat uç tüyleri) mutlaka alın. O bölgeler apse yapmaya ve tüy kisti oluşturmaya çok

Bazı durumlarda kendileri de düşürürler ama eğer görülür bir tüy ise (özellikle kuyruk ve kanat uç tüyleri) mutlaka alın. O bölgeler apse yapmaya ve tüy kisti oluşturmaya çok müsaittir.
Kusum iri cek kirmasi veya show kirigi denilmisti bu site tarafindan da.Kuyrugu belirgun derecede uzun ve bu uzun kuyruktan 1 tanesi orta kismindan kirilmis , kopmamis da düsmuyor kirilan kisimdan .ne yapmak uygun olur efendim??

Oyla 0
Kendisi zamanla düşürebilir ama çekeyim uzasın derseniz hızlıca çekmek gerekir konuda ki gibi

Oyla 0
Kendisi zamanla düşürebilir ama çekeyim uzasın derseniz hızlıca çekmek gerekir konuda ki gibi
Tesekkurler zamana birakayim ben yanlis bisey yapmayayim

Oyla 0
Geri