Lipom sorunu

GülşahM.

Forum Sakini
Dişi kuşumun karın bölgesinde ve popo bölgesinde lipomları var. Veteriner tedavi edici olarak Avicare Vinegar Ginger ve L Carnitine vermişti bunları kullanıyorum fakat kuşumun şişlikleri inmiyor yani bu şişliklerin inmesi için ne yapmam gerekiyor kuşum şişlikten ötürü kabız gibi dışkısını yaparken zorlanıyor

yoğun egzersiz yaptırmak lazım ürünler haricinde. Bol bol uçurulması gerekiyor. Aşırı yoğun yağlanmalarda maalesef süreç çok üzün sürüyor. Başka bir yöntemi yok :(

yoğun egzersiz yaptırmak lazım ürünler haricinde. Bol bol uçurulması gerekiyor. Aşırı yoğun yağlanmalarda maalesef süreç çok üzün sürüyor. Başka bir yöntemi yok :(
Hocam maalesef lipomlardan uçamıyor, bazen uçuruyorum uçururken de başında bekliyorum bir yere çarpmasın diye çünkü riskli sadece tünekten tüneğe uçabiliyor yani kısa mesafede. 56 gram

Parmaklarinizla merdiven tırmanıyor gibi 50,60 tekrar yapmalısınız
Hocam kuşumu kontrole götürecektim kapıdan döndük acayip sıcaktı kuşum çok sıcakladı yolda uzun olduğu için risk alamadım geri döndüm ama iyi mi yaptım bilmiyorum :( böyle sürekli kanatlarını açıyor ve gagasını açıp kapadı.
Amfoterisin tedavisi görmüştü kuşum. Şuan arada uyukluyor neşeli olduğu zaman da oluyor. Son gittiğimde iyiye gidiyor demişti hekim. Bir de benim anlamadığım sizin bilginiz vardır diye düşünüyorum. Lipomlar kuşta zaman zaman uyuklama yapar mı yoksa obezlik dışında her hangi bir belirtisi olmuyor mu?

Genel anlamda şişman bir kişinin tembelliği gibi düşünün hocam eğer altta yatan bir sağlık sorunu yoksa. Veteriner kontrollerini aksatmayın derim.
kuş bu şekilde yağlı kalmaya devam ederse kalp, damarlar, iç organlar, endokrin sistem ve sinirlerde kalıcı hasar kaçınılmaz olur

hücrelerde insülin direnci gelişir ve mitokondri enerji üretemez , bunun sonucunda pankreas insülin salınımını artırıp iyice harabiyete uğrar. kuş kısır göngüye girer ve yem tüketimi artmaya devam eder. karaciğer yağlanır diyabet başlar

diyeti değistiremiyorsanız hergün uçuracaksıniz kuşu ,başka yolu yok maalesef

yem tuketimini sınırlandırmayı da unutmayınız

Genel anlamda şişman bir kişinin tembelliği gibi düşünün hocam eğer altta yatan bir sağlık sorunu yoksa. Veteriner kontrollerini aksatmayın derim.
Hocam bizdeki sorun daha değişik gibi sabahtan beri yem yemedi su içti oyun oynuyor ama yem kabına yaklaşmadı bile neden böyle yapıyor iştahsızlık mı oldu ki

Şimdi yiyor hocam götüreceğim veterinere ama havaların biraz daha ılık olmasını bekleyeyim diye düşündüm . Eskisi gibi yemiyor. Korkuyorum bir şey olur mu kafesi streçliyorum örtü de alıyorum bu dişi kuşum durmuyor kanatlarını sonuna kadar açıyor bunun için nasıl bir önlem alabilirim

Hocam veterinere gittik megabakteri çıkmadı yalnız benim dişi kuşumun önceden karnında kitlesi var demişti. 61 gram dan 54 grama düştü geçen ay 56 ydı bu ay pek zayıflayamadı herhalde 2 gram eksilmiş ama veteriner zayıfladığı için fark ettim kursağında bir kitle daha var dedi röntgen çektirdik. Kursakta kitle çıktı moralim çok bozuk kuşum ölür mü veteriner ameliyatı kaldırmaz dedi çok büyük değil dedi kitle ama röntgende bayağı belirgin bende gördüm yani :( kuşumun öğürmesinin sebebi kursaktaki kitleymiş bende megabakteri geçmedi sanmıştım

Geri