Lutino Kuşum Hakkında Sorularım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Tekrar Merhabalar

Altta resmini gördüğünüz Lutino kuşumu pet shoptan aldım. Gerçekten çok kötü haldeydi, tırnakları kökünden kesilmiş ve tırnağın ucu bile yoktu. Kanatları da aynı şekilde kesilmişti bir de hiç görmediğim siyahlıklar vardı kanat uçlarında. Bildiğiniz gibi Lutinoların kanat uçları beyaz olur ancak benimkinin simsiyahtı. Şimdi tüy dökümünde yarısı gitti sayılır. Ayrıca ishaldi. Ben de dayanamadım ve satın aldım. Vitaminler, meyve ve sebzeler verdim.2 aydır benimle ve Şuan çok hareketli ancak hâlâ tırnakları uzamadı. Bunlar hakkında bazı sorularım olacak.

1-)Kuşumun tırnaklarının olmaması bir sorun mu onun için ve yavru vermesinde
2-) Kuşumun ceresi kahverengi haline geldi şuan kızışmış ve hazır halde mi? Yoksa daha vakti var mı.
3-) Mavi kuşumda kızışma durumu var mı?

Konu çok uzun oldu özür dilerim. Boş vaktinizde cevaplarsanız gerçekten çok mutlu olurum :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-26-23-50-51-128_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-26-23-50-51-128_com.google.android.apps.photos.jpg
    756.4 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2020-11-26-23-47-53-015_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-26-23-47-53-015_com.google.android.apps.photos.jpg
    806.2 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2020-11-26-23-47-33-005_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2020-11-26-23-47-33-005_com.miui.gallery.jpg
    749.5 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2020-11-26-23-48-47-865_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-26-23-48-47-865_com.google.android.apps.photos.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 13
Merhabalar öncelikle. Duyarlılığınızı, sevginizi ve alakanızı takdir ediyorum. Teşekkürler:giggle:

Not: Hayvanlara kötü muamele ya da bu bağlamda ilgisizlik gösteren işletmeleri 153'ü arayarak şikayet edebilirsiniz.

Kuşunuzun gözü siyah mı? Fotoğraftan mı öyle gözüküyor bilemedim. Eğer gözleri siyahsa Lutino değildir.

Maşallah çok tatlı ve güzel:)

1- Tırnaklarının olmaması yumurta, yavru büyütme ve sağlıklı yaşam açısından problem olmayacaktır.

2- Kuşunuz kızışmış evet. Fakat çiftleşme durumunu sağlayan sadece kızışması değildir. Psikolojisi ve eş durumunun da olumlu olması gerekmektedir.

3- Mavi kuşunuz henüz kızışmamış.

Oyla 0
Merhabalar öncelikle. Duyarlılığınızı, sevginizi ve alakanızı takdir ediyorum. Teşekkürler:giggle:

Not: Hayvanlara kötü muamele ya da bu bağlamda ilgisizlik gösteren işletmeleri 153'ü arayarak şikayet edebilirsiniz.

Kuşunuzun gözü siyah mı? Fotoğraftan mı öyle gözüküyor bilemedim. Eğer gözleri siyahsa Lutino değildir.

Maşallah çok tatlı ve güzel:)

1- Tırnaklarının olmaması yumurta, yavru büyütme ve sağlıklı yaşam açısından problem olmayacaktır.

2- Kuşunuz kızışmış evet. Fakat çiftleşme durumunu sağlayan sadece kızışması değildir. Psikolojisi ve eş durumunun da olumlu olması gerekmektedir.

3- Mavi kuşunuz henüz kızışmamış.
Cevabınız için tekrar teşekkür ederim:) Evet göz rengi fotoğrafta siyah çıkmış normalde kırmızı göz. Ki pet shoptan lutino fiyatına aldığım için özellikle baktım. (İşkenceye maruz kaldığı için satın aldım lutino olması önemli değil benim için.) Gereksiz yere kazıklanmamak için özellikle baktım.

2-) Mavi kuşumla eş tuttular yaklaşık 1 ay önce kadar, yem kusuyorlar kafalarını kaşıyorlar, aynı tünekte yan yana duruyorlar ancak hiç ayak attığını görmedim. Sebebi kızışmamış olması ile mi alakalı acaba.

Oyla 0
Erkeğin tam olarak kızışmaması da bir etkendir pek tabi. Fakat başlı başına bir neden olarak görülmemelidir.

Örneğin lutinonuz tüyde. Mavinin görseli net değil ama sanki o da tüyde gibi, net fotoğraflarını atarsanız yorumlanabilir. Bu dönemde çiftleşme durumunda isteksizlik görülürür. Ve sağlıklı değildir. Tüy dönemi tamamlandıktan sonra yuvalık takmak daha sağlıklı olacaktır.

Bu süreçte b vitamini desteği verebilirsiniz örneğin.

Oyla 0
Kuşlarınız arkadaş olmuş olabilir fakat şu an hazır görünmüyorlar. Biraz onlara zaman tanıyın. Lutino galiba erkekten büyük. Lutino 1 yaş civarı erkek ise daha 9-10 aylık ya var ya yok. Muhtemel Şubat 2021 gibi anca hazır olurlar siz güzel bakar beslerseniz. Acele etmeyin.

Oyla 0
Kuşlarınız arkadaş olmuş olabilir fakat şu an hazır görünmüyorlar. Biraz onlara zaman tanıyın. Lutino galiba erkekten büyük. Lutino 1 yaş civarı erkek ise daha 9-10 aylık ya var ya yok. Muhtemel Şubat 2021 gibi anca hazır olurlar siz güzel bakar beslerseniz. Acele etmeyin.
Yorumunuz için teşekkürler :) Lutino 10 aylık
Mavi 8 aylık. Acelem yok beklerim tabi ki :) Diyelim ki eş değil arkadaş oldular, o halde eş tutmazlar mı birbirine acaba?

Oyla 0
1-) İlk fotoğrafı göz rengini göstermek adına yükledim.
2-) 2 ve 3. Fotoğrafı Tüy Dökümünde olup olmadığını sormak için yükledim.
3-) 4. Fotoğrafta ise Yazımın başında bahsettiğim siyahlıklar.
4-)Ve son fotoğrafta Lutino`nun dışkıları hep tüyünde kalıyor. Fakat bu onun için sorun teşkil etmiyor çünkü sıkılmamalarını hiç istemediğim için sürekli kafesten dışarı çıkarıyorum, hatta koltukta uyudukları bile oluyor. Benim asıl merak ettiğim ya sperm de dışkı gibi orada kalır da yumurtalar boş çıkar diye endişeleniyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Bazı üreticiler tırnak makası ile kuşların popo tüylerini alıyorlarmış. Ki ben ne boş yumurta istiyorum ne de kuşuma acı çektirmek.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-27-09-24-54-494_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-27-09-24-54-494_com.google.android.apps.photos.jpg
    632 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2020-11-27-09-27-26-442_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-27-09-27-26-442_com.google.android.apps.photos.jpg
    840.3 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2020-11-27-09-27-33-259_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-27-09-27-33-259_com.google.android.apps.photos.jpg
    957.1 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2020-11-27-09-27-19-773_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-27-09-27-19-773_com.google.android.apps.photos.jpg
    674.1 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2020-11-27-09-27-50-498_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-27-09-27-50-498_com.google.android.apps.photos.jpg
    748.9 KB · Görüntüleme: 12
Oyla 0
1-) İlk fotoğrafı göz rengini göstermek adına yükledim.
2-) 2 ve 3. Fotoğrafı Tüy Dökümünde olup olmadığını sormak için yükledim.
3-) 4. Fotoğrafta ise Yazımın başında bahsettiğim siyahlıklar.
4-)Ve son fotoğrafta Lutino`nun dışkıları hep tüyünde kalıyor. Fakat bu onun için sorun teşkil etmiyor çünkü sıkılmamalarını hiç istemediğim için sürekli kafesten dışarı çıkarıyorum, hatta koltukta uyudukları bile oluyor. Benim asıl merak ettiğim ya sperm de dışkı gibi orada kalır da yumurtalar boş çıkar diye endişeleniyorum. Böyle bir şey mümkün mü? Bazı üreticiler tırnak makası ile kuşların popo tüylerini alıyorlarmış. Ki ben ne boş yumurta istiyorum ne de kuşuma acı çektirmek.
1-Kuşunuzun gözleri siyah renk gibi.
2-Evet tüyde kuşunuz.
3-Siyahlıkları pek anlamadım ancak pislenmiş gibi tüyde de olduğu için banyo yaptırmanızı tavsiye ederim kir ise çıkar.
4-Bilen birinin cevaplaması daha iyi olur.

Oyla 0
Lutino (yada Sarı DF) az yağlanmış gibi görünüyor çünkü tırnaksız kuş tellere tutunmakta zorlanır ve tünekte belli bir süre hareketsiz kalmış olabilir. Kötü muamele görmüş ve tüyleri boyanmış onlar zamanla geçer, dökülünce yenileri temiz çıkar. Kuşlar ara ara tüylerini temizler tarar ve dökerler bu onların yıllık ağır tüye girmeleri demek değildir. Kuşlarınızda aşırı tüyde olma durumu görmedim ben ama Lutino'da kapsüller var. Sanki tamamlıyor gibi. Ara ara ılık su bırakın içinde banyo yapsınlar. Suya biraz B vitamini ve Biotin katın iyi gelir.

Oturduğu yere dışkılayan kuşlarda yapışma olur. Onları hafif nemli bez ile temizleyebilirsiniz.

Kuşlarınız iyi arkadaş ise ileride eş de olurlar. Eş olmaları yumurtlayıp yavru bakmaları demektir. O da olur. Popo tüylerine dokunmanıza gerek yok bunlar Show kuşları gibi değil. O bölge zaten biraz dökülme de yapar sorun olmaz. Bırakın kendileri tecrübelerini artırsınlar.

Oyla 0
Merhaba, kuşlar yeni yeni kızgınlaşıyor ama tüyden sonra muhtemelen daha uygun olurlar. Tırnakları hastalık sebebiyle dökülmüş olmalı muhtemelen. Çiftleşmeye engel sayılmaz ancak tünek tutunma açısından önemlidir.
Hemorajik Nekrozu, Diyabet, akarlar sebep olabilir. Tam anlamıyla henüz sebebi bulunamamış bir rahatsızlıktır. Veteriner kontrolü gerektirir. Ayakta ki pullu yapının azalması için düzenli bir süre vazelin (kokusuz,renksiz olanlar) kullanabilirsiniz.

Oyla 0
Lutino (yada Sarı DF) az yağlanmış gibi görünüyor çünkü tırnaksız kuş tellere tutunmakta zorlanır ve tünekte belli bir süre hareketsiz kalmış olabilir. Kötü muamele görmüş ve tüyleri boyanmış onlar zamanla geçer, dökülünce yenileri temiz çıkar. Kuşlar ara ara tüylerini temizler tarar ve dökerler bu onların yıllık ağır tüye girmeleri demek değildir. Kuşlarınızda aşırı tüyde olma durumu görmedim ben ama Lutino'da kapsüller var. Sanki tamamlıyor gibi. Ara ara ılık su bırakın içinde banyo yapsınlar. Suya biraz B vitamini ve Biotin katın iyi gelir.

Oturduğu yere dışkılayan kuşlarda yapışma olur. Onları hafif nemli bez ile temizleyebilirsiniz.

Kuşlarınız iyi arkadaş ise ileride eş de olurlar. Eş olmaları yumurtlayıp yavru bakmaları demektir. O da olur. Popo tüylerine dokunmanıza gerek yok bunlar Show kuşları gibi değil. O bölge zaten biraz dökülme de yapar sorun olmaz. Bırakın kendileri tecrübelerini artırsınlar.
Banyo yaptırmayı bir kez denedim mavi aşırı ürkek zaten. Lutino da o girmiyor diye girmiyor suya:confused:

Oyla 0
Geri