Herkese merhabalar. İlk defa bir forum sitesinde yazmaktayım. Bir yanlışlık yapıyorsam herkesten özür dilerim. Yaklaşık bir aydır 10 yaşındaki muhabbet kuşumun mantar hastalığı dedikleri problemiyle uğraşmaktayım. Önce yanaklarında ve başında kaşınmayla başlayan şikayetler daha sonra bu bölgelerde tüylerinin dökülmesiyle devam etti. Yine şikayetlerin ilk başladığı sıralarda bu konulardan anladığını düşündüğüm veteriner hekim arkadaşlarımın tavsiyesiyle insanlar için olan mantar ilaçları kullandım. Ancak bir işe yaramadı. Ardından bioteknik’in avipom merhem denen ürününü kullandım ve kuşun kaşımaktan yaptığı yaralar kapandı. Ardından yeni tüyler çıkmaya başladı. Beaphar multivitaminle bu süreç içerisinde sürekli destekledim ve bu iki ürünü de halen kullanmaktayım. Ancak kuşun nefes alıp verişinde kuyruk sallaması başladı. Mantarın solunum yollarına indiğinden şüpheleniyorum. Fakat kuşun keyfi yerinde. Bu durum için bir ilaç öneriniz ya da ankara’da muhabbet kuşlarından anlayan bir veteriner hekim tavsiyeniz var mıdır? Şimdiden böyle bir site oluşturan ve yardım etmek isteyen herkese çok teşekkür ederim. Sitenizin varlığından geç haberim olduğu için üzüldüm