Mantar hastalığı solunum yolları tedavisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ersan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ersan

Yeni Üye
Herkese merhabalar. İlk defa bir forum sitesinde yazmaktayım. Bir yanlışlık yapıyorsam herkesten özür dilerim. Yaklaşık bir aydır 10 yaşındaki muhabbet kuşumun mantar hastalığı dedikleri problemiyle uğraşmaktayım. Önce yanaklarında ve başında kaşınmayla başlayan şikayetler daha sonra bu bölgelerde tüylerinin dökülmesiyle devam etti. Yine şikayetlerin ilk başladığı sıralarda bu konulardan anladığını düşündüğüm veteriner hekim arkadaşlarımın tavsiyesiyle insanlar için olan mantar ilaçları kullandım. Ancak bir işe yaramadı. Ardından bioteknik’in avipom merhem denen ürününü kullandım ve kuşun kaşımaktan yaptığı yaralar kapandı. Ardından yeni tüyler çıkmaya başladı. Beaphar multivitaminle bu süreç içerisinde sürekli destekledim ve bu iki ürünü de halen kullanmaktayım. Ancak kuşun nefes alıp verişinde kuyruk sallaması başladı. Mantarın solunum yollarına indiğinden şüpheleniyorum. Fakat kuşun keyfi yerinde. Bu durum için bir ilaç öneriniz ya da ankara’da muhabbet kuşlarından anlayan bir veteriner hekim tavsiyeniz var mıdır? Şimdiden böyle bir site oluşturan ve yardım etmek isteyen herkese çok teşekkür ederim. Sitenizin varlığından geç haberim olduğu için üzüldüm

Merhaba, hoş geldiniz. Konuyu yanlış yere açtığınız için taşıdım. Bunun haricinde bir problem yok :)
Kuş dışkısından fotoğraf eklemeniz mümkün mü?

İç parazit ve mantar ilacı almanız gerekiyor. Onun içinde çok fazla seçenek var ama veteriner ilaçlarıdır çoğu. Şeker içeren ilaçlar ve yem premiksleri kullanmamak gerekiyor bu sürede. Kafesten kuş kumu, kalamar, varsa tuz kayası vs hepsinin çıkartılması gerekiyor tedavi sürecinde. Nistatin (mikostatin-eczaneden alınabilir) etken maddeli ilaçlar mantar oluşumlarını engellemede idealdir. Fungi-Stop alınabilir pet sitelerden.

Bu mantar tedavisi sonrası bir de iç parazitler için ilaç kullanmanızı öneririm. Eczaneden sitraks alınabilir, veterinerden nilverm istenebilir.

Oyla 0
Maşallah muazzam bir renk. Durumu için üzüldüm. Tez zamanda toparlayacaktır. Banyo ihtiyacını giderin mutlaka bir de iyi bir B vitamini kompleksi kullanın. Mutlaka biotin içersin (B7)

ekmek kuşlara verilebilir ama tam buğday tercih etmelisiniz. Bu ekmek verilmemelidir hatta hiç ekmek vermemek daha uygun olur.
Dışkı fotoğrafı bir de kuşunuzdan lütfen

Oyla 0
Öncelikle anlayışınız çok teşekkür ederim. Bu kadar çabuk dönüş yaptığınız için de çok teşekkür ederim. Bu kadar çabuk bir dönüş beklemiyordum Dışkı fotoğrafını da derhal yüklüyorum. Ancak dışkısı çok normal. Kuşun son hali bu bu arada. Bahsettiğiniz ilaçları bir an önce temin edeceğim

Oyla 0
Maşallah muazzam bir renk. Durumu için üzüldüm. Tez zamanda toparlayacaktır. Banyo ihtiyacını giderin mutlaka bir de iyi bir B vitamini kompleksi kullanın. Mutlaka biotin içersin (B7)

ekmek kuşlara verilebilir ama tam buğday tercih etmelisiniz. Bu ekmek verilmemelidir hatta hiç ekmek vermemek daha uygun olur.
Dışkı fotoğrafı bir de kuşunuzdan lütfen
Tavsiyelerinizi dikkatle uygulayacağım ilginiz için çok teşekkür ederim çok sağolun

Oyla 0
Yediklerinden olsa gerek biraz bozukluk var ama probiyotiklerle toparlayacaktır.
Tavsiyelerinizin hepsini özenle uygulayacağım çok teşekkür ederim çok sağolun. Yaklaşık 1 aydır araştırmadığım yer ve tanıdık kalmadığını düşünüyordum. Sitenizi geç keşfettiğim için çok üzgünüm. Çok teşekkür ederim gerçekten minnettarım

Oyla 0
Geri