Maviş hasta oldu :(

oykumavis

iyikus.com Üyesi
CDDEEC63-48DD-41A4-A313-CC9B6E50E634.jpeg
Mavişin solunumunda ufak bir hırıltı var. Nefes alırken kuyruğunu aşağı yukarı attırıyor. Ve vik vik sesini arada çıkartıyor. Uçsun biraz açılsın diye dışarı çıkarttım. Klimanın karşısındaki koltuğa geçti. Ekmek yiyip uyukluyor. Dün burnuna minicik vicks sürdüm. Yaşadığım yerde iyi bir kanatlı veterineri olmadığı için götüremiyorum. Evde nasıl tedavi edebilirim.

Ekli dosyalar

• 78AA2FA4-8DB1-4B92-8F27-F66A8439078B.jpeg
    78AA2FA4-8DB1-4B92-8F27-F66A8439078B.jpeg
    963.6 KB · Görüntüleme: 21
  • 031D6794-41F3-4BFF-9F6E-EF4DCA07E15F.jpeg
    031D6794-41F3-4BFF-9F6E-EF4DCA07E15F.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 17
  • 7CD7D2AA-64E4-40DF-B7CB-C9918B291E6E.jpeg
    7CD7D2AA-64E4-40DF-B7CB-C9918B291E6E.jpeg
    522.2 KB · Görüntüleme: 16
  • 019AC70A-FF4A-4770-BB73-69357F4C0D5F.jpeg
    019AC70A-FF4A-4770-BB73-69357F4C0D5F.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 22
Merhaba öncelikle geçmiş oldun, buradaki daha bilgili forum sakinleri ilaç hakkında öneride bulunacaktır ancak kafesine koyup ekmek vermemenizi öneririm. kafesin sıcaklığını da sabitlerseniz kuşunuz rahat edecektir.
Dışkılarında bir sorun var mı?

Oyla 0
Öncelikle lütfen birdaha ekmek vermeyiniz kuşunuza. Yada benzer yiyecekler. Buna evde pişirdiğimiz yiyeceklerde dahil. Kısa ya da uzun vade de ciddi problemlere yol açabilen etmenlerdir bunlar.

Bahsettiğinize göre kuşunuzda solunum problemi mevcut. Daha sağlıklı yorumlanabilmesi için lütfen peçete üzerinde dışkı görseli ve kısa bir videosunu paylaşınız bizimle.

Oyla 0
Merhaba öncelikle geçmiş oldun, buradaki daha bilgili forum sakinleri ilaç hakkında öneride bulunacaktır ancak kafesine koyup ekmek vermemenizi öneririm. kafesin sıcaklığını da sabitlerseniz kuşunuz rahat edecektir.
Dışkılarında bir sorun var mı?
Ekmek yemeyi çok sevdiği için verdim. Yaklaşık 7-8 yıldır severek yiyordu. Biraz toparlar belki diye yine verdim. Ama sizin yorumunuzu görünce tekrar aldım. Kaloriferler açık ama yine hava soğuk diye klimayı da açtım maalesef oda ve kafes sıcaklığını ölçebileceğim bir aletim yok. hala kafesine girmedi. istemedikçe tutup koyamıyorum yavru olmadığı için kaçıyor. Kuşun dışkıları normal gibi. İshal problemi falan yok çok şükür. Dışkıladığında onun da fotoğrafını paylaşırım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için

Oyla 0
Öncelikle lütfen birdaha ekmek vermeyiniz kuşunuza. Yada benzer yiyecekler. Buna evde pişirdiğimiz yiyeceklerde dahil. Kısa ya da uzun vade de ciddi problemlere yol açabilen etmenlerdir bunlar.

Bahsettiğinize göre kuşunuzda solunum problemi mevcut. Daha sağlıklı yorumlanabilmesi için lütfen peçete üzerinde dışkı görseli ve kısa bir videosunu paylaşınız bizimle.

Dışkısı bu şekilde birazdan videosunu da atacağım

Ekli dosyalar

• 6589CA95-66DE-4371-9FA5-0BD22D4E80E6.jpeg
    6589CA95-66DE-4371-9FA5-0BD22D4E80E6.jpeg
    867.3 KB · Görüntüleme: 19
  • 2D4C0555-4BC8-4CCE-9141-E3BA5073ED4A.jpeg
    2D4C0555-4BC8-4CCE-9141-E3BA5073ED4A.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 19
Oyla 0

Streamable Video bu da videosu. şuan viklemesi durdu ama hırıltısı devam ediyor. net anlaşılması için kulaklık tuttum ama çok anlaşılmamış

Oyla 0
bir de mavişin yaşı hakkında tahminde bulunabilecek var mı ben ortalama 10 yaşında olduğunu düşünüyorum

Oyla 0
bir de mavişin yaşı hakkında tahminde bulunabilecek var mı ben ortalama 10 yaşında olduğunu düşünüyorum
kuşunuz 10 yaşında mıdır bilemem ama bayağı erişkin bir kuş gibi geldi bana maşallah, ayrıca kuşunuzun kafasında tüt tüpçükleri çıkmış sağlıklı tüylerin çıkabilmesi için B vitamini ile destekleyebilirsiniz

Oyla 0
Yaşını tam manasıyla tahmin etmek güç. 8 yıldır sizdeymiş zaten, epey yaşlı bir kuş böyleyse durum... Maşallah...

Oda sıcaklığınızı ortalama 25 derece de tutun, nem oranınızı 60 a getirebilirsiniz. Bunun için 30 TL civarında termometreler mevcut. Evinizin içinde hafif bir kıyafetle durabiliyorsanız sıkıntı yok... Çay tabağı ya da daha büyük kaplara su koyarak petek üzerine yerleştiriniz.

Söylediğim gibi; solunum yolu problemine işaret ediyor. Üşütmüş olabileceği gibi, ortam havası kaynaklı da olabilir... Veterinere gidemeyeceğinizi söylemişsiniz... Doksisiklin etken maddeli ilaçlarla solunum yolu problemleri atlatılabilir...

Oyla 0
Yaşını tam manasıyla tahmin etmek güç. 8 yıldır sizdeymiş zaten, epey yaşlı bir kuş böyleyse durum... Maşallah...

Oda sıcaklığınızı ortalama 25 derece de tutun, nem oranınızı 60 a getirebilirsiniz. Bunun için 30 TL civarında termometreler mevcut. Evinizin içinde hafif bir kıyafetle durabiliyorsanız sıkıntı yok... Çay tabağı ya da daha büyük kaplara su koyarak petek üzerine yerleştiriniz.

Söylediğim gibi; solunum yolu problemine işaret ediyor. Üşütmüş olabileceği gibi, ortam havası kaynaklı da olabilir... Veterinere gidemeyeceğinizi söylemişsiniz... Doksisiklin etken maddeli ilaçlarla solunum yolu problemleri atlatılabilir...
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için murat bey sağolun

Oyla 0
Arkadaşlara katılıyorum solunumda problem var. İsterseniz bir kaç gün vitamin takviyesi ve kekik çayı gibi takviyeler yapın. Hafif bir sorunsa düzelicektir. Ama düzelmezse antibiyotk başlamak gerekiyor...

Oyla 0
Arkadaşlara katılıyorum solunumda problem var. İsterseniz bir kaç gün vitamin takviyesi ve kekik çayı gibi takviyeler yapın. Hafif bir sorunsa düzelicektir. Ama düzelmezse antibiyotk başlamak gerekiyor...
Kekik çayını şırınga ile mi vereyim ile mi vermem gerekiyor? Bir de ne kadar vereyim? Teşekkürler önerileriniz için

Oyla 0
Kekik çayını şırınga ile mi vereyim ile mi vermem gerekiyor? Bir de ne kadar vereyim? Teşekkürler önerileriniz için

Bir su bardağı sıcak suya bir çay kaşığı kuru kekik atıp 10 dakika demleyin. Ve kuşun suluğuna 5te bir oranında ekleyip verin. Kekikli su kafeste 4-5 saat kalsa yeterlidir. Ertesi günde aynı şekilde kekik çayı verebilirsiniz. Daha sonra bir iki günde multivitamin ekleyin suyuna. Daha sonra yazın tekrar durumu değerlendirelim..

Oyla 0
Bir su bardağı sıcak suya bir çay kaşığı kuru kekik atıp 10 dakika demleyin. Ve kuşun suluğuna 5te bir oranında ekleyip verin. Kekikli su kafeste 4-5 saat kalsa yeterlidir. Ertesi günde aynı şekilde kekik çayı verebilirsiniz. Daha sonra bir iki günde multivitamin ekleyin suyuna. Daha sonra yazın tekrar durumu değerlendirelim..
tamamdır çok teşekkür ederim ümit bey

Oyla 0
Maviş yazın gelmesiyle biraz toparladı yemine suyuna gidebilir vaziyette artık viklemeleri ara sıra devam ediyor ama eskisi kadar çok değil fakat kendini aynasından atıyor hep kafesin zemininde durmak istiyor. Önceden bunu hiç yapmazdı ve uçarken sıkıntı yaşıyor. artık neredeyse hiç uçamıyor diyebilirim. kanat çırpar çırpmaz çok hafif havalandı ve koltuğun arkasına düştü. bunlar yaşlılıktan dolayı mıdır yoksa bir hastalığı olabilir mi

Oyla 0
Geri