Megabakter olan Hatchin'in Hikayesi (çeviri)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Umit.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Umit.

Yönetici
Moderatör
Katılım
18 Eki 2019
Mesajlar
5,861
Çözümler
23
Konum
İstanbul
ghjgjhg.jpg

2021 Aralık ayında Hatchin adını verdiğim küçük mavi kuşu sahiplendim. Onu sahiplendiğim hanımefendi birden fazla muhabbet kuşu besliyordu, onların tutulma koşulları ideal olmaktan uzaktı. Büyük kafes oldukça hijyensiz ve sağlıksızdı. Ailesi kurtarma merkezlerinden geliyor, bu yüzden Hatchin'in bir hastalığa sahip olma ihtimalinin olduğunu biliyordum. Onu daha yakından tanıdıktan sonra onda bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ettim, birkaç saniye boyunca gözlerini kapatmaya devam etti ve rahatsız olduğunu görebiliyordum. Deneyimsiz bir kuş ebeveyni bu işareti asla fark etmezdi. Bu nedenle yeni sahiplendiğiniz kuşu, diğer kuşlarınıza bulaştırmaması ve herhangi bir hastalığı olup olmadığını zamanında öğrenmeniz için en kısa sürede veteriner hekime kontrole götürmenizi tavsiye ederim. Listeleyebileceğim tek belirti bunu gözlerinde görebiliyor olmamdı. Onda bir sorun olduğuna dair bir önsezim vardı. Onu kuş veterinerine götürdüm ve bekleme odasında otururken, teşhisin kuş mide mayası (megabakteri) çıkmaması için meleklere yalvardım. 30 gram ağırlığındaydı.

Teşhis megabakteriydi. O zamanlar zihnim megabakterileri ölüm cezasıyla ilişkilendirmişti. Ayrıca e.Coli testi pozitif çıktı.

Birkaç ay içinde aşağıdaki tedaviyi gördü:

Doksisiklin (e.Coli için antibiyotik, 7 doz)

Amfoterisin B (AGY için antifungal, 28 gün boyunca verildi, günde 2 kez, gagaya bir damla, tedaviyi yaklaşık 3 kez tekrarladım)

Probiyotikler (antibiyotikler bağırsaktaki faydalı bakterileri yok ettiğinden bağırsaklarındaki faydalı bakterilerin tekrar çoğalmasını sağlamak için)

Kekik (seyreltilmiş çay veya taze ot, antifungal özellikler)

Aşağıdaki test gerçekleştirildi:

Gram boyama (dışkı)

Antibiyotik direnç testi

Bu tedavi rejimini birkaç kez tekrarladım. Antibiyotik ve antifungallerin uygulanmasında dikkatli olunmalıdır. Patojenler, öncelikle doğal seçilim süreci ve bu ilaçların aşırı veya uygunsuz kullanımı nedeniyle, antibiyotikler ve antiviraller de dahil olmak üzere ilaçlara karşı dirençli hale gelir. İlaçlara maruz kaldıklarında, kendilerine direnç kazandıran önceden var olan genetik mutasyonlara sahip patojenler, ilacın etkilerine dayanabildikleri ve çoğalmaya devam edebildikleri için hayatta kalma avantajına sahip olurlar. Bu ilaca dirençli türler daha sonra popülasyonda baskın hale gelir. Ek olarak bakteriler arasındaki yatay gen transferi, direnç genlerinin hızla yayılmasına olanak sağlar. Ayrıca, hastaların reçeteli antibiyotik tedavilerini tamamlamaması veya antibiyotiklerin tarım ve hayvancılıkta yaygın kullanımı gibi ilaçların aşırı kullanımı ve yanlış kullanımı, ilaca dirençli patojenlerin hayatta kalmasını ve çoğalmasını teşvik ederek seçici baskı yaratmaktadır. Sonuç olarak, zaman ilerledikçe patojenler evrimleşip onları yok edecek ilaçların üstesinden gelmek üzere uyum sağlıyor; tedavi seçeneklerini sınırlayarak ve tedavisi zor enfeksiyonların ortaya çıkmasına yol açarak küresel sağlık açısından önemli bir sorun oluşturuyor. E. Coli, antibiyotik ile yok edildi, ancak AGY hâlâ bir sorun olmaya devam ediyordu çünkü her üç ayda bir hastalığa yakalanıyordu. Amfoterisin B megabakterileri tamamen yok etmedi, sadece semptomları bir süreliğine (3 ay) iyileştirdi.

Mevcut Kuş Mide Mayası Tedavi Protokolleri Etkisizdir

AGY'den etkilenen kuşları tedavi etme girişimleri sınırlı bir başarı ile karşılandı. Geleneksel antifungal ilaçların AGY üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Bir polien makrolid antifungal ilacı olan amfoterisin B'nin, ağızdan uygulandığında (günde iki kez 100 mg/kg), etkilenen muhabbet kuşlarında AGY organizmalarının dışkı atılımını iyileştirmede etkili olduğu bulunmuştur . Kuş mide mikozu teşhisi konulan kuşların tedavisinde standart olarak kabul edilir. 'İyileştirmek' kelimesini vurguluyorum.

Bununla birlikte, bir takip çalışmasında, tedavi edilen birkaç kuşun dışkısı bozulmaya geri döndüğü gözlemlendi; bu da ya enfeksiyonun yeniden meydana geldiğini ya da tedavinin eksik olduğunu düşündürüyor. Amfoterisin B ile tedavi, uzun süreli uygulama ihtiyacı, ilacın maliyeti ve oral formülasyon elde etme zorluğu nedeniyle de karmaşık hale gelmektedir. AGY'nin amfoterisin B'ye direnci Avustralya'daki bir muhabbet kuşu sürüsünde rapor edilmiştir.

Oral nistatin ve oral lactobacillus'un bir dereceye kadar başarı gösterdiği bildirilen tedavilerdir; Ancak diğer çalışmalar bu tedavilerin etkisiz olduğunu bulmuştur.

Megabakteriler Kuş Mikrobiyomunun Normal Bir Parçası Olabilir Veya Olmayabilir

Kuşlar, ekolojilerini sürdürebilen ve biyolojik rollerini, dağılımlarını ve çeşitliliğini kolaylaştırabilen karmaşık bağırsak bakteri topluluklarını barındırır. Yabani kuşlarda bağırsak mikrobiyomları üzerine araştırmalar artıyor ve bunların çeşitli ve önemli olduğu ancak bir dizi çevresel faktörden güçlü bir şekilde etkilendiği açık.

Bazı araştırmacılar megabakterileri doğal kuş florasının bir parçası olarak değerlendirirken, diğerleri onu fırsatçı bir patojen olarak sınıflandırıyor; bu da kuşlarda zayıflamış bağışıklık sistemlerinden veya altta yatan diğer sağlık sorunlarından yararlanarak enfeksiyonlara yol açabileceği anlamına geliyor. Evcil kuşlar ve kümes hayvanları gibi kapalı kuş popülasyonlarında megabakteriler, özellikle kötü hayvancılık, stres veya kalabalık koşulların olduğu durumlarda önemli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Doğal ortamda, yabani kuşların gastrointestinal kanallarında genellikle çeşitli ve karmaşık bir mikrobiyom bulunur; bu mikrobiyom, sindirime ve diğer işlevlere yardımcı olan çeşitli faydalı bakterileri içerir. Megabakteriler bu doğal mikrobiyomun düzenli veya faydalı bir bileşeni olarak kabul edilmez.

Hatchin'i Megabakterilerden Nasıl Korurum
Kasım 2022 civarında Hatchin'i iyileştirmek için çaresiz kalıyordum çünkü sürekli hastalıktan dolayı hastalanıyordu. Bir düzen vardı: Her üç ayda bir kusuyordu ve birkaç gün boyunca kabarıyordu. Amfoterisin B işini düzgün yapmıyordu.

Alternatif tıbba inanıyorum ve geleneksel tıp konusunda kendi fikrim var. Geleneksel tıp , ilaç, ameliyat ve diğer tıbbi müdahaleleri kullanarak semptom ve hastalıkları tedavi etmeye odaklanır . Esas olarak semptomları hafifletmeye odaklanırken diğer birçok yan etkiyi de beraberinde getirir. Eğer ona daha uzun süre vermeye devam etseydim, mantar önleyici Hatchin'in böbreklerine ve karaciğerine zarar verebilirdi.

Ekim ayında, vücudumdan belirli bir toksini uzaklaştırma girişimi olarak Andreas Kalcker'in web sitesi ( Andreas Kalcker - CDS Nedir? ) aracılığıyla CDS'yi (klor dioksit çözeltisi) öğrendim .

Klor Dioksit Hakkında Gerçekler

Klor dioksit ( ClO2 ), bir klor atomu ve iki oksijen atomundan oluşan kimyasal bir bileşiktir. Oda sıcaklığında sarımsı yeşil bir gazdır ve oldukça reaktif ve kararsızdır. Vücutta negatif yüklü atomları (bakteri, mantar, virüs, patojen) arayarak onları yok eder. Vücuda girdikten iki saat sonra sofra tuzuna (NaCl) dönüşür.

Klor dioksitin uçuculuğu ve elektronları kolayca kabul etme eğilimi, onun patojenlere etkili bir şekilde saldırmasına olanak tanır. Patojenler elektron donörleridir (kolayca elektron verirler), dolayısıyla bir klor dioksit iyonu bir patojene ulaştığında, patojenin 5'e kadar elektronunu alır, böylece patojeni yok eden mikroskobik bir yarı patlamaya neden olur. Klor dioksit yalnızca vücuttaki asidik, pozitif yüklü iyonlarla temas ettiğinde etkinleşir; bu, pH'ı 7 veya daha yüksek olan sağlıklı hücrelerin klor dioksitin etkilerinden korunduğu anlamına gelir. Asitlik nedeniyle kanser hücreleri klor dioksitten etkilenir.

• Klor dioksit 70 yılı aşkın süredir suyu arıtmak için kullanılıyor.

• Klor dioksit, 85 yılı aşkın bir süredir ABD'de yüzbinlerce insan tarafından sağlık içeceği olarak kullanılıyor.

• Klordioksit 1000'den fazla kamuya ait su şebekesinde insanlığın hastalıklarını öldürmek amacıyla kullanılmaktadır.

• Klor dioksitin türetildiği sodyum klorit, onlarca yıldır sağlığı iyileştirmek amacıyla bir düzineden fazla şirket tarafından satılmaktadır.

• 2012 yılında Kızıl Haç, Uganda'da aktif sodyum klorit kullanarak bir test yaptı ve burada 154 vakadan 154 sıtma kurbanı tedavi edildi, bu %100'dür.

• 1996 yılında Jim Humble, sodyum kloritin sıtmayı dört saat gibi kısa bir sürede yok ettiğini keşfetti. O zamandan beri bunu kanıtlamak için binlerce kişi kurtarıldı, ancak ana akım medya bunun bilinmesini engelledi.

• Jim Humble'ın keşfinden bu yana, dünyanın (bildiğimiz) 150'den fazla ülkesinde, klor dioksit kullanılarak yüzbinlerce farklı hastalığın üstesinden gelinmiştir.

• FDA, EPA ve diğer devlet kurumları, klor dioksitin gıda ve diğer kullanımlarda kullanımını öven (zehirli olmadığını gösteren) birçok makale yazmıştır. Ne yazık ki bu bilgilerin bir kısmı internetten kayboluyor.

• Sahte haberler, klor dioksitin (MMS olarak) hastalıklarla mücadeleye yardımcı olduğunu inkar etmekte ve onu yaygın olarak kullanılan çamaşır suyuyla karıştırmaktadır. Yalan söyleyerek gerçeği inkar ediyorlar. Yaygın ev tipi çamaşır suyu (NaClO), klorlama yoluyla patojenleri yok eder. Klor dioksit (ClO2) oksidasyon süreci yoluyla patojenleri öldürür, arada büyük bir fark vardır.

• Klor dioksit (MMS) uzun ömür sağlar. Klor dioksit çoğu hastalığı öldürdüğü için insanları öldüren hastalıkları da öldürür.

• FDA ve diğer hükümet kurumları, klor dioksitin aşırı derecede zehirli olduğunu belirten makaleler yazdılar, ancak bunların gıda endüstrisindeki kullanımını övdüler.

• Farmasötik ilaçlar neredeyse yalnızca hastalıkların semptomlarını tedavi eder, hastalıkların nedenini değil. Bu, insanları hasta ve uyuşturucuya bağımlı tutmanın bir yoludur.

CD ile ilgili sorun, FDA'nın bunun patentini alamamasıdır. 50 USD kadar düşük bir fiyata evde yapabilirsiniz. ( Klor Dioksit Çözeltisi (CDS) Nasıl Yapılır - CDS (new-earth-healing com). CD, çamaşır suyu (NaClO) ile aynı şey değildir!

Bir yılı aşkın süredir hem kendim hem de kuşlarım için CD kullanıyorum. Hala hayattayız, Hatchin eskisi gibi hastalanmıyor ve 3 ayda bir kilo vermiyor. Diğer kuşum Azuki hiçbir zaman megabakterilere yakalanmadı veya yakalanmadı.

Kasım ayında ilk kez bir CD şişesini postayla aldım, aynı gün Hatchin kusuyordu ve ben de paniğe kapılmıştım. Panik içinde köpeğini CD ile iyileştiren biriyle ilgili bir blog okurken noktaları birleştirdim. Megabakteriler bir patojendir, CD patojenleri öldürür. Bingo.

Başlangıç dozu olarak 70 ml suya (su kaplarına) 0,5 ml CDS (%0,3 PPM) koydum. Bir ay boyunca bunu yapmaya devam ettim. İdeal olarak, sabah ilk iş olarak aç karnına içmeleri gerekir. Su biraz soğuk veya oda sıcaklığında olmalı, asla sıcak olmamalıdır. Onlara günde 3 kez tatlı su verdim, her seferinde içine CDS damlaları koydum (CDS suda çok çabuk eriyecektir). Daha sonra bu protokolü ara sıra tekrarlardım. Bundan dolayı hiç ishal olmadı. Kuşlarım hala hayatta ve iyi durumdalar. 30 gramdan 36 grama çıktı. Biraz kabardığını görünce CDS'yi birkaç gün tekrar sularına koydum. Bir süredir hasta değil. Bu blogu bu bilgiyi dünyayla paylaşmak için yazıyorum. Sevgili kuşunuzun hayatını kurtarmak için geç saatlere kadar ayakta durmanın, internette durmadan araştırma yapmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum. CDS’mi kendim yapmıyorum, %0,3 ppm’lik şişede satın alıyorum. CDS mutlaka su ile seyreltilmelidir, kuşunuza CDS'yi direkt şişeden vermeyin!!!

Kullanılan malzemeler: CDS %0,3 ppm

Cdl 0 3 2023 - Ikauder

Almanca'da buna klordioksid-lösung denir

Kuşlardaki mide mayası/megabakterilerin tamamen yok edilip edilmediğini bilmiyorum ama Hatchin'in son 8 aydır hasta olmadığını biliyorum. Diğer kuşum da ondan mayayı kapmadı.

Kuşunuza megabakteri teşhisi konulduysa şunları yapmayın :

Kuşunuza HERHANGİ bir meyve veya şekerli yiyecek vermeyin çünkü şeker mayayı besler.


Bu yazı thebudgieblog sitesinden alıntıdır..
Yazar Abigail Fekete..
 
Yani biraz daha bilimsel yaklaşılabilirmiş. Ürüne başlandıktan sonra detaylı bir vet analizi iyi olurdu doğrusu.
Yine de alternatif bir çözüm olarak aklımızda kalsın. Teşekkür ederim paylaşım için.
 
Yani biraz daha bilimsel yaklaşılabilirmiş. Ürüne başlandıktan sonra detaylı bir vet analizi iyi olurdu doğrusu.
Yine de alternatif bir çözüm olarak aklımızda kalsın. Teşekkür ederim paylaşım için.

Mucize ürünmüdür değilmidir bilemicem denemek lazım :) Zeolit tozuyla yarışır belki :D
 
Yazıyı sonuna kadar okudum emeğinize sağlık. Ben çeşme suyu kullanıyordum kuşlarım da 3 aya kadar ve sadece ağustos aylarında biraz sallantı oluyordu koloni içinde onuda suphlamezatin ile tedavi edip yola devam ediyoruz. İçme suyuna yeni geçtim sayılır. Kuşlarım 4 yıldır aynı yerdeler ve çok nadir olarak aralarına başka kuş getiriyorum şuan sayımız 30 🙂 çeşme suyuna devam etmelimiyiz 😁
 
Yazıyı sonuna kadar okudum emeğinize sağlık. Ben çeşme suyu kullanıyordum kuşlarım da 3 aya kadar ve sadece ağustos aylarında biraz sallantı oluyordu koloni içinde onuda suphlamezatin ile tedavi edip yola devam ediyoruz. İçme suyuna yeni geçtim sayılır. Kuşlarım 4 yıldır aynı yerdeler ve çok nadir olarak aralarına başka kuş getiriyorum şuan sayımız 30 🙂 çeşme suyuna devam etmelimiyiz 😁

Sulphamezathine tam mucize ürün zaten :) Sen yinede içme suyu kullan hocam arıtmada olabilir.. Bir ara yavruların resimlerini paylaşıyordun yine bekliyoruz ;)
 
Geri
Üst