Megabakteri

GülşahM.

Forum Sakini
Merhabalar, kuşumda kabarıklık ve dışkı bozulması nedeniyle veterinere götürmüştüm. Dışkı analizinde megabakteri kursak mantarı çıkmıştı. Hekim tavsiyesi ile 4 hafta azar azar triflucan kullandım. Dışkısı düzeldi, halsizliği yok, kabarıklığı geçti çok şükür iyiye gidiyordu ama az önce kafesini temizlerken fark ettim ve eminim kusma olduğuna. Kafesin tellerine yem parçaları yapışmış kesin kustuğunu düşünüyorum. Bir de bizim hekim megabakteri ilacını da söylemişti. Şimdi ben o ilacı almak istiyorum ismini unuttum bir de alacağım sitenin ismini söylerseniz çok sevinirim çünkü her siteye güvenemiyorum ve orijinal olmayan ilacı vermek istemiyorum kuşuma

Merhabalar, kuşumda kabarıklık ve dışkı bozulması nedeniyle veterinere götürmüştüm. Dışkı analizinde megabakteri kursak mantarı çıkmıştı. Hekim tavsiyesi ile 4 hafta azar azar triflucan kullandım. Dışkısı düzeldi, halsizliği yok, kabarıklığı geçti çok şükür iyiye gidiyordu ama az önce kafesini temizlerken fark ettim ve eminim kusma olduğuna. Kafesin tellerine yem parçaları yapışmış kesin kustuğunu düşünüyorum. Bir de bizim hekim megabakteri ilacını da söylemişti. Şimdi ben o ilacı almak istiyorum ismini unuttum bir de alacağım sitenin ismini söylerseniz çok sevinirim çünkü her siteye güvenemiyorum ve orijinal olmayan ilacı vermek istemiyorum kuşuma
Megabakteri ile kursak mantarı aynı şey değil. Kullandığınız ilaç ise megabakteriye tesir etmez.

mega bakteri mantar hastalığıdır amphotericin b kullanmak gerekıyor 20 gün boyunca
kursak mantarı dedikleri genelde trichomoniasis oluyor onu mantar ile karıstırıyorlar bakterial bir hastalıktır

mega bakteri mantar hastalığıdır amphotericin b kullanmak gerekıyor 20 gün boyunca
kursak mantarı dedikleri genelde trichomoniasis oluyor onu mantar ile karıstırıyorlar bakterial bir hastalıktır
Trichomoniasis protozoal bir hastalık bakteriyel değil. Kursak mantarında da antibiyotik kullanılmaz genelde triflucan veriliyor. Sanırım kursak mantarı candida olarak geçiyor yabancı kaynaklarda ama hekim bize neden megabakteri ile aynı bir hastalık o dedi anlayamadım.

hatalı yazmısım orda evet tek hüceri organizmalar ama kast ettiğim de o değildi zaten Trichomoniasis kursağı tıkıyarak kusu aclıktan öldürür ama bazı veterinerler dahi bunu mantar hastalığı olarak görür "kursak mantarı " diye isimlendirir. sosyal medya gruplarındada malesef öyle tanındı Kullanılan pek cok fungal ürün işi cözmez biz buna daha cok kursak ciceği diyoruz siz baska bir veterinerede gösterin kafanız rahat olur

hatalı yazmısım orda evet tek hüceri organizmalar ama kast ettiğim de o değildi zaten Trichomoniasis kursağı tıkıyarak kusu aclıktan öldürür ama bazı veterinerler dahi bunu mantar hastalığı olarak görür "kursak mantarı " diye isimlendirir. sosyal medya gruplarındada malesef öyle tanındı Kullanılan pek cok fungal ürün işi cözmez biz buna daha cok kursak ciceği diyoruz siz baska bir veterinerede gösterin kafanız rahat olur

tespitinize katıliyorum, kısa bir ekleme yapmak isterim

kursak mantarı ve protozoa (trikomonasis) çoğunlukla birlikte seyreder ve birbirini tetikler. dolayısıyla mantar veya trikomonas şüphesi varsa iki ilacı aynı anda kullanmak gerekir

Yumurtlayacak gibi bir kalça açılması var. Yumurtlayacak olabilir. Bir de sıcak havalarda kafesin serin yerine inmeyi seviyorlar

Hocam Triflucan ve Amfoterisin B kullandık şimdi mega bakteri ilacının bitmesine son 3 gün kaldı dışkıları bu ilaçları kullanırken gözle görülür şekilde toparlandı ilaç öncesi çok büyük ve vıcık yeşil dışkı yapıyordu.
IMG_20230729_121200_480x640.jpg
Ama şu ortadaki dışkı hala yeşilimsi geliyor bana. İlaç tedavisi de aldı son 3 günü var neden acaba? Halsizliği yok şuan ileride ne olur bilmiyorum mega bakteri geçmiş diyebilir miyiz acaba mikroskop görüntüsünde de azalmıştı Amfoterisin i kullanmadan önce
@Doğanay Y.

Geri