Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşuma ne yaptıysam çiftleşmedi

DennizCyprus

iyikus.com Üyesi
arkadaşlar selamlar 2 tane konumu yazıp bilgili kişilerden tavsiyeler almak istiyorum
1-) uzun yıllardır büyük bir kafesim var nenem ile zebra ve muhabbet kuşu besliyoruz (ayrı kafeste). kafeste bazen 4 bazen 6 çift muhabbet kuşumuz oldu yuvaları hep içlerinde takılıdır, fakat hiç çoğaltmayı başarmadık hep öldüler başka aldık, öldüler başka aldık. salma dediğiniz ortam yani, ama neden çoğalmadıklarını anlamadım öpüşmeleri var bazen ama gerisi gelmiyor.
2-) 1 yıl önce çoğaltmak istedim ve yalnız olursa belki çiftleşirler dedim ve ayrı bir kafese 1 erkeğimi aldım 2ay yalnız yaşadı ve dişi muhabbet kuşu aldım, eve getirip erkeğin yanına koydum yuvalık falan herşey vardı tabi. 1-2 ay sınra birbirleriyle öpüşmeye başladılar bu arada öğrendim ki yuvalık erken konulmazmış, bende yuvalıklarını çıkarttım öpüşmeleri devam etti 1-2ay sonra tekrar taktım aradan zaman geçti yuvalığa girmeye başladı dişi ama sadece tuvaletini yaptı ilaç verdim nijer verdim herşey yaptım ama sadece girip tuvaletini yaptı yuvaya. bu anlattığım 1yıllık bir olay yani 2ay bekleyip çifleşmediler demiyorum arkadaşlar.. dün dişiyi ölü buldum oda benim hatamdı üstlerini örtmeyi unuttum soğuktan olmalı... bugün erkeğime başka bir dişi aldım ve yuvasız kafeste ikisi beraber. kuşlarımın güzel bir eş olup doğurması olması için ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Merhaba, genel olarak bakımla ilgili bir problem var sanırım. Kuşlar yeterli ortam ve besin desteği olduğunda genelde eşleşmeye yönelirler. Tabi birde çok rahatsız etmemek gerekiyor bu süreçte. Rica etsem nasıl bir bakım uyguluyorsunuz? Kaç günde bir kafes temizliği, yem markası, kullandığınız vitamin ve ilaçları, mama veriyor musunuz? bunun gibi sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim.

Birde kafes boyutu nedir? Salmanızdan fotoğraflar atabilir misiniz? Kuşlar balkonda mı duruyorlar?

Oyla 0
-1. attığım fotoğraf muhabbet kuşlarımın onduğu salmam 1 erkek 2 kancık muhabbet kuşum kaldı içinde
-2.attığım fotoğraf kafesimin tümü SOL taraf büyük alan şuan içi boş tamir gerekli, planım orayı tamir edip muhabbet kuşlarıma orda daha büyük bir salma ortamı yaratmak, SAĞ tarafı ALT ve ÜST olarak bölünmüş altı zebra (hint bülbülü) üstü muhabbet kuşu salmam var arkadaşlar
-son attığım fotoğraf 1çift ayırdığım kuşlarım yuvalarını söktüm onları belki öyle anlaşır çift olarak yavru verirler ümidi ile oraya koydum ocak şubat gibi yuva takmayı düşünüyorum anlaşırlarsa arkadaşlar,

temizliklerini cumartesi günleri yapıyorum, yemlerini en geç 3günde 1 değişiyorum. vitamin olarak sadece Evitamini ayda 1defa sularına damlatıyorum hafta sonları yumurta koymaya yeni başladım onu burda okudum iyi olduğunu, yem kablarının yanında midelerini rahatlatmak için olan taşlardan var, ama ne yaptıysam dediğim gibi çiftleşmediler...

Oyla 0
Merhaba görünüş olarak biraz pis görünüyor salmanız ve ahşap tünek mutlaka öneririm. Demirden bir tünek pek uygun değil. Kuşlar için ısı elbette önemli. Isının değişken olması örneğin gün içinde 22 dereceyken geceleri 15 lere düşmesi kuşların çiftleşmesine tamamen engel değil ama sabit ısı yaratılmadığından çiftleşme eğilimine girmeyebiliyorlar. Bunun yerine devamlı bir tüy değişim durumu gözlemlenebilir.
Sadece e vitamini de yetmiyor. Ek olarak multivitaminler vermelisiniz, probiyotik, zaman zaman elektrolit verilebilir.

Birde çevresel etmenler kuşları rahatsız ediyor olabilir. Buda çiftleşmelerini engelliyor olabilir. Zaten salma ortamında üretmek gerçekten zordur. 1 erkek daha almanızı öneririm.

Oyla 0
daha iyi görebilmeniz için renk tonunu artırdım bu yüzden biraz kirli gözüküyor, temizliğini yapmadan çekmiştim aynen bir süre böyle devam edip tekrar bilgi vereceğim teşekkürler doğanay

Oyla 0
selamlar, kuşlarım içerden takmalı yuvalıklarında yavrulamıştı hiç içini açıp görebilmek gibi bir şansım olmadı ve işaretlediğim yavrıları büyütüp çıkarmış <3 yuvadan kendileri çıkalı 2gün oldu ilkdefa gördüm onları :) şimdi benim birşey yapmam gerekiyormu arkadaşlar?

Oyla 0
Maşallah gözünüz aydın. Atlayan yavrular için tabana aspur dediğimiz yemlerden koymak gerekiyor. Birde dal darınız varsa. Henüz kırma becerisi gelişmediği için aspurlarla 2-3 hafta bu gelişimi gösterirler ve yem yemeyi öğrenirler. Ek olarak birde yedek bir suluğu tabandan içebilecekleri şekilde takmak gerekiyor. Yumurta maması yaparak mama yemeyi de öğretirseniz bu evrede ileride yeni yiyeceklere olumlu yaklaşıyorlar.

Oyla 0
ilkdefa kuşlarım üredi çok sevindim :)) bunlar uçmayı öğrenmiş, alanları biraz büyük olduğu için uçmaya çalışıyorlar biraz biraz, dal darılarını koydum ama takibime göre yem kablarından 4-5 defa yediklerini gördüm büyükler daha çok yedi dal darılardan :D yumurta maması dediğimiz kaynanmış yumurta mı doğanay bey? hem bu çoçukları veya üreyenleri ayrı bir yere almam gerekiyor mu? daha önce atmıştım kafesimin tam fotoğrafını, planım sol taraftaki büyük alanı tamir edip kuslarımı oraya almak veya ortadaki ayırma kartonunu çıkarıp alanlarını daha fazla büyültmek

Oyla 0
Oyla 0
Peki teşekkür ederim çok o zaman sol taradi tamir edip hepsini oraya aktarmak daha mantıklı, tartışan sorunlu kuşları şimdiki mevcut olan yere ayırırım o zaman

Oyla 0
Bu arada yuvayı çıkartıp temizlemenizi öneririm eğer her hangi başka yavru yoksa. Birde yumurta maması kafeste maksimum 4-5 saat kalmalı. Fazla kaldığında bozuluyor.

Oyla 0
Hayır gerekli değil. Vitaminide haftada 1-2 kez vermek yeterli her gün değil

Oyla 0
Geri