Metpamid kullanımı hakkında

Özgür C.

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar kuşumda ilerlemiş kursak mantarı vardı. 7 yaşında kuşum. 1 aydır tedavimiz devam ediyor veterinerin vermiş olduğu ilaçlarla (antiseptik-mantar karışık damlaları var). çok kötüydü yemek yemiyor su içmiyordu el beslemesi yaptım vitaminlerini verdim. gayet iyidi birkaç gün öncesine kadar kendi tıka basa yemek yerdi konuşuyodu. ama dün yine birden bire kabarttı kendini kusma ishal başladı. el besleme yapıyorum fakat kusuyor. bu yüzden metpamid kullanmak istiyorum. el besleme yada ağızına damla olarak vericem dozajını bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
birde a21 el besleme mamasının içine mercimek tanesi kadar entrobac koysam olur mu acaba.

Mamaya enterobac katabilirsiniz sorun olmaz. Ayrıca veterinerin verdiği ilaçtan bir damla damlatın ağzına. Sabah akşam devam edin.
En son ne zaman tedavi oldu. Umarım eksik tedaviyle o ilaçlara direnç gelişmemiltir.

geçen hafta götürdük eskişehirde kuş veterineri duru veteriner. kursak ve dışkı tahlili verdik. az miktarda mantarı var biraz daha devam edin demişti. tamamen geçseydi kesicektik ilaçları. bu şekilde

el besleme yapıyorım fakat kusuyor. o yüzden besleme öncesi metpamid kullanmak istiyorum

şurup olarak var elimde. forumda okumuştum. "9ml suda 1ml metpamid ile birlikte kuşa sadece bir damla olarak verilirse hiç bir yan etkisi yoktur" diye yazmışlardı dün bu şekilde verdim ama fayda etmedi 2 damla versem fazla gelir mi acaba

Kusmasını biraz baskılayacaktır ancak bizler için bile fazla dozajının olumsuz etkileri olabiliyor. Altta yatan soruna odaklanmak lazım. Dışkı görseli ekler misiniz? Bir de kuştan bir görünüm

Kuşa kusma önleyici verme,belki zehirlenmiş olabilir baskılarsın.Kursak mantarı varsa zaten ne yaparsan yap yine kusacak,belki organ baskılaması yada üşütme üşütme kaynaklı nefes,solunum veya sindirim problemleri başlamış olabilir.Tüy döneminde olabilir çok yağlı tohumlar veya yulaf vererek tüye sokmuş olabilirsin.Eline al kafa üstüne,ensesine boyun kısımlarına bak bakalım kırmızı dikenimsi şekilde tütler çıkıyorsa bu kuşta karın ağrısı,kusma,yem yemesinde azalma yaratabilir,bir sürü sebep var.Boş yere metpamid kullanıp risk almaya değmez.Bu yukarıda yazdıklarımdan birisi varsa özellikle tüy dönemindeyse ne yaparsan yap kusmayı geçiremezsin,birde kuşunuz dişi ise içgüdüsel olarak yavru besleme huyundan dolayı kusuyor olabilir.

Geri